Reklama

Reklama

Ten prokletý obrněný vlak

  • Itálie Quel maledetto treno blindato (více)
Trailer

Obsahy(1)

Akce, napětí, černý humor, rafinované zápletky – to vše zdobí dramatický příběh z druhé světové války, ozdobený celou řadou hereckých hvězd. Legendární italský režisér Enzo G. Castellari (VŮNĚ CIBULE, POSLEDNÍ ŽRALOK, KEOMA) natočil v roce 1977 působivé drama s prvky černého humoru. Pěti zajatcům se během bombardování podaří utéct z vězení pro válečné zločince. Černoch, gangster, zlodějíček, stydlivý Tony a poručík Robert se vydávají na strastiplnou cestu do svobodného Švýcarska. V průběhu série dobrodružných a akcí nabitých událostí odstraní také skupinku Američanů, v domnění, že jde o německou hlídku. A tak pětici svérázných „vojáků“ nezbývá, než dokončit misi, která byla původně svěřena právě Američanům. Mají unést významného jaderného specialistu z vlaku a následně obrněnou mašinu definitivně zlikvidovat. Času je málo a most, na kterém se má vše odehrát, už je téměř za zatáčkou... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (70)

Martin741 

všechny recenze uživatele

No, moc u toho netreba rozmyslat. Kazdopadne uz si asi navzdy budem rezisera Castellariho budem pamatat ako rezisera pod/priemernych Extralargov. Tuna tiez Castelalri tym slavu neziskal- len dobovy vojnovy film z druhej svetovej vojny, rezsiersky nic moc, no a slavne mena som si teda nijak oneuzil. Bo Svenson aleo Fred Williamson nie su pre mna hlavne tahune filmu. Aspon ze prestreliek, vybuchov je dost. Ti co dali 4 spunty si asi uzivali aj to zabijanie ludi a to mnozstvo mrtvol - mna to nebavi. Nielenze ma to nebavi, zabijanie otvorene neznasam, tu to bolo az samoucelne : 52 % ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem trošku komediálnější příběh, ale vyšlehla na mě vážná situace s drsňáckým velitelem, který se prostě s nikým nesere, asi tak jako válka samotná, a to mě docela zklamalo. Dále jsem koukal na film, který v sobě sice ždibek černého humoru má, ale málokdy se takovému humoru dá zasmát, pokud má svojí poetiku, kterou jsem v tomto filmu zase tolik necítil. Veliká škoda, docela dost jsem se na tento film těšil. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Quel maledetto trento blindato nebo Inglorous Bastards nebo Ten prokletý obrněný vlak...co je lepší název pro tento film ? Ve 32 minutě je výbuchem vymrštěn Německý voják a i bez pomalého posunu je vidět jak je připoután lany. Jméno Německého uprchlíka je povedené, jmenuje se Adolf....Adolf Sax a má osobní číslo 1040. Na svou dobu je to " superfilm ", ale dnes už spíš nostalgie, zvlášť u závěrečné scény. A toto je i film, ze kterého si bere příklad Quentin Tarantino....http://www.csfd.cz/film/117077-hanebny-pancharti-inglourious-basterds/ ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Válečné filmy bývají většinou dramatické,vážné,temné a znepokojující.Ten prokletý obrněný tank je ovšem pravý opak.Zábava od první do poslední minuty.Hodně odlehčená válečná jízda,vulgární,vtipná,akčně přehnaná.Zápletka maximálně jednoduchá,o to ovšem účinější.Spousta skvělých postaviček,dějově s neuvěřitelným spádem a množstvým různorodých scén,kde se fantazii meze nekladli.Tento film není kdovíjak filmařsky kvalitní,je ovšem 100% proklatě zábavným a osvěžujícím béčkem. ()

popkec 

všechny recenze uživatele

K Inglorious Bastards jsem se dostal v souvislosti s Tarantinovým hitem a čekal jsem od toho něco podobného, přecejen to že je jeden z žánrů komedie dost napoví. Film mě překvapil - není to komedie. Ten prokletý obrněný vlak je slušná akce z války která sice obsahuje několik vtipných momentů, zároveň je to ale taky dost vážný a zabíjením kladných hrdinů se zde nešetří. Triky a zpracování celkem pěkné (na svou dobu), dabing nic moc. Zklamání, přesto to ale na 3* je ()

Galerie (12)

Zajímavosti (5)

  • Film měl pracovní název "Bastardi senza gloria", v angličtině "Bastards Without Glory". (Terva)
  • Natáčení probíhalo v italském Laziu. (Terva)

Reklama

Reklama