Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(3) / Epizody(15)

Tahle stylová kombinace dokumentárního filmu a velkolepé historické epopeje mapuje bouřlivé časy plné násilí za vlády císařů Commoda, Julia Caesara a Caliguly. (Netflix)

Recenze (22)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Namiesto reálneho dokumentu je to znetfflixované. To znamená, pretlačíme tam reálnu erotiku, čo najviac úchylnosti a budeme sa tváriť, že pozrite sa, aký vedecký dokument sme to priniesli. A aký pokrokový. Súhlas s užívateľom David S. Tá informačná hodnota je tu minimálna, taká popisná, akcent prichádza na situácie, ktoré naozaj patria skôr do preseualizovaných seriálov typu Spartakus. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Insta historický seriál, v zásade založený na "príbehoch" miesto dát, čo nie je až také zlé až teda na to, že sa to čiastočne degraduje na kozy a krv. Len tej klasickej oslave Ríma ako najväčšej, najmocnejšej a najinovatiívnejšej ríše vtedajšieho sveta sa musím smiať lebo je to klasická choroba europocentrickej historiografie. Rím mal vlastne šťastie že Čína mala všetko čo potrebovala, v druhom storočí by ich hanské armády sfúkli ako sviečku.4/10 ()

Reklama

kukkik 

všechny recenze uživatele

Jak už je u netflixové produkce zvykem, jde o béčkovou verzi se vším všudy. Historické nepřesnosti, dialogy o pár slovech, herecké výkony 0.0nic, chabé efekty atd. Velmi to připomíná pozdní styl "dokumentů" stanice History Channel. Ačkoli se na to docela pěkně kouká, je to naprosto zbytečné, jelikož dokumentární hodnota je nulová. 1/5 ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Není třeba tento dokuseroš zatracovat i když je natočen zcela povrchně. Je pravda, že je "taký americký" , ale pro neznalce římských dějin postačí a pro zkušenější z nás, kteří mají načteno a nakoukáno ( Já, Claudius a Řím) je to takové osvěžení. A navíc já starý Řím prostě miluju v jakékoliv podobě...Za mě 85% ()

helraiser 

všechny recenze uživatele

I přes některé nepřesnosti perfektní podívaná. Tyto hrané dokumenty Netflix umí a je to jistě i cesta jak k dané látce dostat i lidi které by to jinak ani nenapadlo. Vizuálně se jedná o velmi zdařilou záležitost. Rozhodně to stojí za zkouknutí. Jen mě docela pobavily některé komentáře si stěžující na nahotu, násilí atd., no nevím co by od dokumentů o Římě asi tak chtěli, když tam to bylo naprosto normální a běžné, všeobecně je známo, že s morálkou si tam moc hlavu nelámali a byla to neuvěřitelně násilná společnost, dnešní puritány a dobrosery by z toho kleplo 😀 ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama