Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Wilkin pašuje zbraně rebelům, zatímco je lady Love unesena jejich vůdcem... Wilkin s Toranem vezou zbraně rebelům. Po cestě potkají dva rytíře z Ventrishiru a jeden se k nim přidá. Když ale zjistí, že vezou zbraně a ne obilí vytasí meč. Wilkin je obratnější a rytíře zabije. Arciděkan Robinus ze společenství Rosula pokračuje v hledání serafů. Ranhojička si vyndává z těla trny, což pro ni znamená zlé znamení a jde varovat kněze z Ventris Ruskina. Wilkin a Toran přivezli meče a výzbroj veliteli vzbouřenců Gruffudovi zvanému též Vlk. Wilkin po něm chce, aby přestali útoky jeho mužů a aby mu poskytl útočiště. Lady Love jde do lesa, kde je unesena Gruffudovými muži. Lady Love je pak na audienci u Gruffuda. Je to její nevlastní bratr a chce po ní pomoc s financováním vzpoury. Lady Love nakonec souhlasí, ale nechce krveprolití. Wilkin se snaží přesvědčit svou falešnou ženu Jessamy, že není její muž a chce s rodinou utéct ke Gruffudovi. Jessamy je ale pomatená a pořád věří, že je to její muž. Jessamy nechce pryč a tak jde za správcem a řekne mu, aby Wilkina udržel na dvoře. Správce si domyslí, o co jde a zavolá si Wilkina  s Toranem. Správce jim pak řekne, že jim dá jednoho z vojáků, aby se mohli pomstít a za to mu pak budou sloužit i za hranici zákona. Wilkinovi se to nelíbí, ale nic nezmůže. Toran pak mučí jednoho z vojáků, kterého správce tajně vybral. Ten mu prozradí, kdo zabil jeho ženu při vypalování vesnice. Wilkin se na to nemůže dívat a pak vojáka milosrdně probodne. Na Ventris přijel Arciděkan Robinus se svým sluhou. Ranhojičky věrný přítel v kapuci se připravuje na boj a vytahuje templářské oblečení. Na konci se Wilkin vyzná lady Love ze své lásky k ní. Love říká, že stejně jako Wilkin měla vizi, když se dotkla jeho rány. Viděla narození dítěte. (TV Prima)

(více)

Recenze (2)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dějová linka se vyvíjí skromně a zásadově. A tak přirozenou cestou příběhu vyjdou na světlo další potřebné dějové sounáležitosti. Akční scéna tentokrát žádná, jen hluboká komornost. Ta hluchá místa už opravdu ubíjí. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Historický" seriál se v tomto díle zkřížil s Poštou pro Tebe a byly odhaleny nečekané rodinné svazky, došlo k několika dramatickým situacím, které mě opět dokázaly rozesmát a zjistil jsem, že když jsem od seriálu přestal cokoli očekávat, začal jsem si na něj zvykat. ()

Reklama

Galerie (4)

Reklama

Reklama