foto

Ed Sheeran

  • nar. 17.2.1991 (25 let)
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Edward Christopher Sheeran je britský zpěvák a textař. Dětství strávil ve Framlinghamu  (Anglie) a v roce 2008 se přestěhoval do Londýna, protože se chtěl zaměřit více na svou hudební kariéru.

V roce 2005 vydal také svoje první EP nazvané The Orange Room. Další EP nazvané You Need Me vydal o čtyři roky později, tedy v roce 2009, a přidal se také na koncertní tour ke zpěvákovi Just Jackovi. V únoru 2010 vydal EP Loose Change, na kterém se objevil jeho pozdější debutový singl "The A Team". O rok později vydal EP Ed Sheeran: Live at the Bedford a Songs I Wrote with Amy, pro které napsal písničky se zpěvačkou-skladatelkou Amy Wadge. Nakonec v roce 2011 podepsal smlouvu s nahrávací společností Asylum/Atlantic Records.

Jeho debutové album + bylo vydáno 12. září 2011 a za první týden se prodalo 102 000 kopií. Singl "The A Team" se stav ve Velké Británii ihned hitem a na Edovu kariéru začalo svítit slunce. Ed ovšem napsal písničky i pro několik kolegů (např. Taylor Swift, One Direction, Hillary Duff) nebo také napsal nějaké i pro filmy (např. Hobit: Šmakova dračí pouť, Hvězdy nám nepřály).

23. června 2014 bylo vydáno druhé studiové album nazvané x (čte se multiply). Ed Sheeran nyní patří k nejvíce oblíbeným písničkářům na světě.

Weasley

Herecká filmografie

2015 Ed Sheeran: Jumpers for Goalposts (koncert)
2014 Neranditelní (TV seriál)

Dokumentární

2015 Global Citizen Festival 2015 (koncert)
2014 Lennon or McCartney

TV pořady

2016 Grammy Awards 2016 (TV pořad)
2015 The BRIT Awards 2015 (TV pořad)
The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
2015 Billboard Music Awards (TV pořad)
2015 MTV EMA (TV pořad)
2014 Devět dní a nocí Eda Sheerana (TV pořad)
Grammy Awards 2014 (TV pořad)
Tonight Show Starring Jimmy Fallon, The (TV pořad)
Victoria's Secret Fashion Show (TV pořad)
2014 MTV EMA (TV pořad)
2014 MTV Video Music Awards (TV pořad)
2013 Grammy Awards 2013 (TV pořad)
MTV Video Music Awards 2013 (TV pořad)
Teen Choice Awards 2013 (TV pořad)
2012 Voice UK, The (TV pořad)
2011 Big Morning Buzz Live (TV pořad)
2010 Conan (TV pořad)
2009 Noční Show Jimmyho Fallona (TV pořad)
2007 Británie má talent (TV pořad)
Graham Norton Show, The (TV pořad)
2005 X Factor, The (TV pořad)
2004 X Factor, The (TV pořad)
2003 Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
The Best Hit USA (TV pořad)
1993 Noční show Davida Lettermana (TV pořad)
1992 Gomorron (TV pořad)
1975 Saturday Night Live (TV pořad)

Hudební videoklipy

2015 Ed Sheeran - Photograph (hudební videoklip)
2014 Band Aid 30 - Do They Know It's Christmas? (hudební videoklip)
Ed Sheeran - Don't (hudební videoklip)
Ed Sheeran - Sing (hudební videoklip)
Ed Sheeran - Thinking Out Loud (hudební videoklip)
Hoodie Allen - "All About It" ft. Ed Sheeran (hudební videoklip)
2013 Ed Sheeran - I See Fire (hudební videoklip)
Taylor Swift - Everything Has Changed ft. Ed Sheeran (hudební videoklip)
2012 Ed Sheeran - Small Bump (hudební videoklip)
2011 Ed Sheeran - Lego House (hudební videoklip)
2010 Ed Sheeran - The A Team (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace