Reklama

Reklama

Kurt & Courtney

  • Velká Británie Kurt & Courtney
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Tragická smrt sedmadvacetiletého leadera, zpěváka, textaře a kytaristy skupiny Nirvana Kurta Cobaina v roce 1994 byla úředně označena za sebevraždu. Dokumentarista Nick Broomfield ale ve svém filmu Kurt & Courtney naznačuje i jiné eventuality a pátrá po okolnostech zpěvákovy podle něj ne úplně jasně vysvětlené smrti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (29)

Adush93 

všechny recenze uživatele

Neustálé hádání, jestli šlo o vraždu nebo sebevraždu. Stejně bez výsledku, bez odpovědi. Bývalá (první) Kurtova láska ukazuje obrazy, které Kurt nakreslil a s nezájmem mluví o tom, že píseň About a girl je o ní. Jediné sympatické rozhovory byly s Kurtovou tetou. Účel dokumentu? Zjevně ještě víc pošpinit Courtney Love. Jiný význam v tom nevidím. Obyčejní lidé natáčí dokument o neobyčejném člověku, kterému vlastně absolutně nerozumí a myslí si, že vše musí být vysvětleno racionálně. S takovým přístupem to ani nemohlo dopadnout jinak. ()

kisha 

všechny recenze uživatele

Sic se těch 95 minut ztratí jako nic, jelikož je to relativně poutavě vytvořený, neobjektivita a snaha co nejvíc očernit Courney je jediný, co je výsledkem tohodle dokumentu (nesnažím se ji ospravedlnit). Toho (prej)novináře bych nekomprisně vyhodila hned, jak bych Kurta & Courtney dostala do ruky. ()

Reklama

jurama525 

všechny recenze uživatele

Jsem fanda Nirvany ale co řict k tomuhle? Mám z celého dokumentu dojem že to je celé až příliš náhodne. Žadní svědci snad až Na Kurtovu tetu nejsou podle mně věrohodní . Dokument staví hlavně na dohadech feťaku a udajných Kurtových známych . Skoro všichni se jen v Dokumentu snaži sliznout pověstnou smetanu ze jména Kurt Cobain , Nirvana , Courtney . Její otec je přesvědčen aspoň podle meho názoru že je jeho dcera zodpovědná za Kurtovu smrt. Opravdu nevím co si o tom mam myslet . Dokument je jako hrpmada puzzle a Nick se snaží poskládat všechny věci tak aby to mnělo hlavu a patu . Můj nazor je že je to celé vyumnělkované a něco možná i trochu připravení . Za 96 minut se tam stalo několik nahod a ja zrovna na náhody moc nevěřrim . Kurt a Courtney nepřináší vůbec nic novího , ale pár věcí se přece jen dozvite . Courtney určitě neni a nikdy ani nebude hodná holka . Svědkové v tomto filmu kteří vypovídají o K a C my příjdou nevěrohodní krom Tety a snad první Kurtovy přitelkyně. Zásadní otázkou ale je na kolik tam nějake situace pokud vubec připravene opravdu byli a které ne . Muj nazor je že dokument je v mnoha směrech opravdu připraven a ovlivněn . Ve výsledku pak pusobí jako lepidlem slepenej papir . Hlavní otodpovězena Spachal Kurt sebevraždu nebo ne . Podle mně ano . Ale není to už jedno ? Je rok 2011 Courtney si žije svym životem stejně jako Francis . Nirvána už dávno není ale její hudba žije stále. Není ani tak podstatní jestli Kurt sebevraždu spáchal nebo ne . Poidstatné je že je pryč a už se nevráti . Závěrem je tento dokument jen a jen opravdu pro Nirvaňaky . Nic nového neukáže jen co by kdyby . Nebyl až tak špatný ale nebyl ani moc dobry . O hudební stránce se radši an i nevyjadřuju. Takže honoceni . 2 hvězdy . Jedna je za Kurta a druha je za odvahu něco takového vubec natočit . Fandum ale doporučuju . ()

aluna 

všechny recenze uživatele

Jesus God, tak tohle není zrovna zářnej příklad investigativní žurnalistiky a má to k ní asi tak daleko jako Jeníček s Mařenkou k sériovejm zabijákům. Ten otec Courtney je fakt blbeček, co na sebe chce strhnout pozornost a Courtney měla zabít jeho, asi to s ní něměl jednoduchý, ale je vidět, že jablko asi nepadá daleko od stromu. Většina těch lidí vypadá nafetovaně a nikdo neví, jestli je fakt znali. Jedinej, kdo měl nějakou výpovědní hodnotu, byla teta (akorát na konci si mohla odpustit tu efektní písničku "chybíš mi, Kurte....") a soukromý očko, kterej měl pár dobrejch postřehů. Jo a taky Tracey. A fakt jsem se u toho i nasmála - "Vím, kdo ho sejmul!" a bez reakce, nebo "naneštěstí došla baterie" nebo ten tyjátr, kdy se připravovali na Courtney, jak se jí budou bránit, až na ně půjde,divadlo u bývalýho rockerskýho přítele Courtney, a v neposlední řadě ta telecí hlava, no fakt sranda. Od odpadu to zachraňuje jen třetí čtvrtina, kdy na toho otce trochu přitlačej a ukazujou i trochu druhou stranu věci, aby se neřeklo. Taky pár pěknejch pohledů do Kurtova dětství a pár jeho výtvarnejch děl věnovaných Tracey. A fakt, že jsem na tuhle bulvární paparazziovskou žumpu stejně koukala, a za starý pořekadlo, že "na každým šprochu, pravdy trochu". Možná to byla vražda, možná ne, vyloučit se nedá nic (i když já mám jasno), hodí se to vidět, aby člověk věděl jaký šprochy se vynořily, taky beru, že se v podmínkách, když se všichni bojí mluvit, dělá seriózní dokument dost těžko, ale to už bych zase polemizovala nad tím, jestli si to vycucali z prstu nebo ne, což je právě to, co tenhle dokument osvětlit neumí. A taky za roztomilou fotku malýho Kurta. A nejlepší byla Courtney. Na otázku proč někomu vyhrožuje, odpověděla: " Protože je to moje právo, víte, vyhrožovat není nic nezákonnýho, vyrůstala jsem mezi hipíkama a nikdo mi neřek, že je to špatný, tak jsem se divila, když mě za to peskovali. " Ta ženská je fakt střelkyně! ()

nirvanafan 

všechny recenze uživatele

Jako jo, netvrdím, že by Courtney byla vzorná manželka a byla Kurtovi jenom oporou, ale konspirační teorie mi připadají přitažený za vlasy až to bolí. O tom, že se Courtney ráda popere nepochybuju, a že nemá ráda novináře, se dá celkem snadno pochopit. Jasně když za ní debil přileze, že slyšel kus její nový nahrávky, když tam neměl co dělat a vpálí jí to rovnou do ksichtu, tak mohl bejt rád, že se nenaštvala ještě víc. Rozhovory s ostatními Kurtovými známými, především s jeho tetou, mi přišli podstatně zajímavější. Courtney je ovšem dobrej terč pro média, akorát s tím narozdíl od Kurta dokáže žít... ()

Zajímavosti (1)

  • Jelikož ve filmu nemohla být použita hudba Kurta Cobaina, zní v něm místo Nirvany písně z alba Pentastar: In Style of Demons od Earth - kapely Cobainova přítele Dylana Carlsona, který v dokumentu také vystupuje. Ten se však později vůči filmu vymezil a svého vystoupení v něm litoval. (Trauma)

Reklama

Reklama