Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Animovaný

Recenze (465)

plakát

Přišla v noci (2023) 

První půlka je skvělá. Po pár minutách nastoupí Simona Peková a jede jednu hlášku za druhou. Tvůrci sice dobře začali, ale z nelogické druhé poloviny a závěru mám pocit, že netušili, co si se svou látkou počít dál. Škoda. Lev pro hustou tchýni je zcela zasloužený.

plakát

Slovo (2022) odpad!

Objektivně to asi na odpad není, ale prostě jsem to nedokázala dokoukat. Děje se tam absolutní kulový. Minulý režim je nic oproti manželce hlavního hrdiny, které máte chuť dát pěstí, kdykoliv otevře ústa. Subjektivně moje osobní peklo.

plakát

Smrtící ticho (2020) 

Dějově to není nic objevného. Mně na tom kromě atmosféry zaujaly především postavy, kdy ani ty kladné nejsou černobílé a dělají chyby. V lese ovšem pobíhá takový úchyl, že jim stále fandit musíte. P.S. Kdyby měl Nikolaj funkční auto a mobil, půlka věcí by se nestala.

plakát

Čas (2021) 

Nízkému hodnocení navzdory to stojí za zhlédnutí. Je to dobře natočené a finální rozuzlení je za mě úplně v pohodě. Co už je takové bebí, kvůli kterému jdou hvězdičky dolů, jsou situace, kdy má být film vážný/smutný/děsivý, ale je jenom vtipný. Hodně odfláknuté je potom postaršování hlavní hrdinů. To tam neměli pořádnýho maskéra? Zatímco děti přeobsadili, u dospělých je opravdu problém dodělat vrásku nebo šedivý vlas. Pár let vidět být nemusí, ale desítky let už se projeví u každého, pokud nejste Tom Cruise. A ten tam nebyl ani jeden.

plakát

Bez jištění na El Capitan (2018) 

Vím, že lidi provozují různé šílenosti, ale doposud jsem bez jištění viděla maximálně lézt borce, co přinejhorším spadnou z pár metrů z lezecké stěny do žíněnky. To, že někdo dokáže bez jištění lézt nikoliv po normálních horách ale po prakticky kolmé skalní stěně, pro mě bylo doposud nepředstavitelné. Je to skvěle natočené. Ač víme, jak to dopadne, i tak se člověku při závěrečném výstupu svírá žaludek. A že ten člověk dle magnetické rezonance nemá zcela běžný mozek? Že ho nevyděsí stejné věci jako nás ostatní? Upřímně, kdo se tomu může divit. Ty milimetrové skalní výčnělky, na kterých závisel jeho život, jsem kolikrát ani pořádně neviděla. Takže klobouk dolů a držím palce, ať to i příště přežije.

plakát

Flash (2023) 

Vlastně vůbec nevím, jak to mám hodnotit. Na jednu stranu je to brutálně zábavné. Scéna s miminama mě upřímně rozesmála víc než cokoliv za poslední roky od Marvelu. Na druhou stranu je to děsná smyslnedávající slátanina s tak šílenými efekty, až jsem ráda, že jsem návštěvu kina pro tentokrát vynechala. Zároveň vím díky animovanému Flashpoint paradox, že se toto téma dá zpracovat diametrálně lépe. Ovšem je otázkou, zda je vůbec fér tyto dva filmy srovnávat. Hrátky s multivesmírem připomínají levnou kopii Marvelu. Jako komedie je to perfektní, jako komiksový film bohužel těžký průměr.

plakát

Barbie (2023) 

Samozřejmě oceňuji snahu z Barbie udělat něco víc než průměrnou letní americkou komedii. Bohužel je to ve výsledku průměrná letní americká komedie s nevyužitými ambicemi. Děj se dá shrnout v podstatě tak, že v Barbielandu vládne matriarchát. Poté, co se Ken, který se absolutně oprávněně cítí jako přehlížený vocas, podívá do reálného světa, zjistí, že mu vládnou muži a rozhodne se situaci u nich doma otočit ve svůj prospěch, což se mu povede. Místo toho, aby se ale obě pohlaví naučila spolupracovat, je pointou to, že Barbie znovunastolí vládu žen ve svém světě. Wtf.? Třetí hvězda je za písničky.

plakát

Šťastně až do smrti (2022) 

Kdyby si ten policajt celý příběh vymyslel, aby postrašil dceru před vstupem do manželství, bylo by to i na čtyři. Takhle je tam těch nesrovnalostí příliš.

plakát

Co kdyby...? (2021) (seriál) 

První dva díly mě nezaujaly a uvažovala jsem, že nebudu pokračovat. Naštěstí se to postupně zlepší a nakonec dává série smysl i jako celek. Nejlepší je jednoznačně Strange a zombíci. Docela mi i sedla změna tónu u komediálně laděného Thora. Akorát ten úplný závěr s vdovou mi přišel dost trapný a místy mě moc nebavila akce. Ale nechci do toho úplně šťourat, celkově jsem si to užila.

plakát

Tělo nezná hranic s Chrisem Hemsworthem (2022) (seriál) 

Když dáváte tipy o zdravém životním stylu chlapovi, který na tom bude i v padesáti fyzicky lépe než průměrný dvacátník, působí to lehce směšně. Na druhou stranu je jasné, že extrémní fyzické výzvy by někdo méně fit nezvládl. Tyhle hardcore zkušenosti jako plavání v ledové vodě nebo šplh po extrémně dlouhém laně mě na tom bavily nejvíce. Závěrečný díl to bohužel sráží brutálně dolů. To, že si Chris zkusí, jak se pohybují osmdesátníci, je ok. I to poplakávání nad tím, jak všichni budeme jednou staří, by se ještě dalo přežít, ale ta manipulace, když tam dali tu holku s rakovinou, už na mě byla moc.