Reklama

Reklama

Učitel - Série 1

(série)
Trailer
Polsko, 2016, 9 h 10 min (Minutáž: 55 min)

Kamera:

Marian Prokop

Hudba:

Atanas Valkov

Hrají:

Grzegorz Damięcki, Piotr Głowacki, Cezary Łukaszewicz, Maciej Stuhr, Mateusz Więcławek, Malwina Buss, Magdalena Cielecka, Katarzyna Dąbrowska (více)
(další profese)

Epizody(10)

Videa (1)

Trailer

Recenze (31)

Chrysopras 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A co z toho teď máš? Žes viděl ten polskej seriál? :-) Skandinávie to není, ale velmi solidní počin jo. Taková ta kritika maloměšťáckejch poměrů podpořená zajímavými hereckými typy a výkony. Scénář sice občas připraví postavám dost zvláštní jednání, ale za ten nečekanej závěr dávám silný ****. Stručně: rád se podívám s učitelem i do Wrocłavi... ()

sud 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vždycky jsem měl slabost pro příběhy s kriminální zápletkou z vesnického či maloměstského prostředí, kde zločin slouží jako katalyzátor starých křivd, které měly zůstat zatajeny. Vždycky jsem měl slabost pro charismatické hrdiny, kteří přicházejí "odnikud", "nikdo neví" kde se vzali a postupně se odkrývá pravý důvod jejich příchodu. Toho všeho se mi tu dostalo měrou vrchovatou. Atmosféra je vskutku parádní, příběh obsahuje několik zvratů, které však nejsou samoúčelné a stále se drží uvěřitelné roviny. Všechny postavy, ať už je to profesor Pavel, všichni mafiáni, zkorumpovaní i čestní poldové, drogoví dealeři i drzí frackové jsou z masa a kostí, mají hloubku a jsou výtečně zahraní. Maciej Stuhr dokazuje, že je hereckým esem mezinárodního formátu a Grzegorz Damięcki v úloze arogantního podnikatele Molendy je mu důstojným protihráčem. 95%. ()

Reklama

Crocuta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na podobnost výchozí situace s "Twin Peaks" tu už přede mnou upozornili jiní a já k tomu dodám, že sovy, jak známo, nejsou tím, čím se zdají být. Rýsující se rozuzlení vypadalo zprvu lehce banálně, pak se ukázalo, že vše bude patrně poněkud složitější a když byla nakonec jako hybatel řetězce nešťastných událostí a morálně nejzkorumpovanější osobnost odhalena postava, která mi byla po celou dobu asi nejsympatičtější, musel jsem před odvahou a důmyslem tvůrců smeknout pomyslnou rogatywku. ()

angel74 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozjezd byl sice trochu pomalejší, ale s kazdým dalším dílem se přidávalo na dramatičnosti a atmosféra také houstla. Kladné i záporné postavy se povedlo výborně herecky obsadit. Rozuzlení celého příběhu bylo nečekané a parádně vypointované. Po zhlédnutí první série mi nezbývá nic jiného, než našim polským sousedům zatleskat za tuhle bravurní detektivní podívanou. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série této polské kriminální ságy se hodně podobá serverským detektivkám. Ponuro, tajemno, hlavním hrdinou je člověk s mnoha osobními problémy. Vražda studentky místního gymnázia se vyšetřuje po celou dobu, ale přibývají další případy a další mrtví. Maciej Stuhr hraje hlavního hrdinu, učitele, velmi dobře. ()

Galerie (131)

Reklama

Reklama