Reklama

Reklama

Mafie

  • Itálie Arrivederci amore, ciao (více)
Trailer

Obsahy(1)

Giorgio Pellegrini, bývalý levicový aktivista a terorista uprchl před spravedlností do Střední Ameriky, kde bojoval spolu s místními partyzány. O patnáct let později má už po krk života v džungli a rozhodne se vrátit do Itálie. Zde chce vést pohodlný život a realizovat svůj sen být "úctyhodným" občanem. Cesta k tomuto cíli je ale dlážděná krádežemi, kuplířstvím, drogami, loupeží a vraždou... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (32)

genetique 

všechny recenze uživatele

Vždy som veľmi potešený, keď zistím, že po rizikovom vybratí filmu nemusím ten výber ľutovať. Takisto aj pri tomto filme s nič neevokujúcim a plytkým názvom sa mi dostal nakoniec do rúk kvalitný snímok z gangsterského prostredia od zručnej talianskej produkcie. Vidno, kde majú mafiánske praktiky svoje korene. Dochádza aj ku konfrontovaniu s americkou formou zobrazenia podsvetia a musím povedať, že pokiaľ by sa v takom veľkom objeme točilo v európskych pomeroch, bol by som viac spokojný. Príbeh prakticky neprináša nijaké inovatívne náhľady na túto stranu mince, o to viac sú reálnejší herci a tým aj celkový príbeh. 75%. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Film se poťouchle trefuje do existence zákona o rehabilitaci odsouzených zločinců a prozkoumává velmi svéráznou, ale očividně funkční cestu, kterou si ústřední postava - ultralevicový terorista - volí k napravení své občanské pověsti a najít lásku. Jeden ze stylově nejvýraznějších italských režisérů i v tomto snímku využívá svůj talent pro nápaditou kameru a pestrost záběrů, které tomuto zábavnému cynickému krimi příběhu dodávají šťávu. Příjemným pobavením je badass Michele Placido. ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

FIlm o tom, že hajzel ostane vždy len hajzlom...Michele Soavi mi utkvel v pamäti ako tvorca Delirie - tak trochu (dosť) úchylného slasheru, ktorý si človek pamätá aj po rokoch. Tento krát sa vydal serióznejšou cestou a podarilo sa mu natočiť až prekvapujúco realisitckú a občas riadne drsnú krimi drámu, ktorá sa neserie a politická korektnosť je jej ukradnutá. Každá postava je tu vlastne prototypom anti-hrdinu, s veľmi pekne a zaujímavo vykreslenými charaktermi. Všetko funguje ako má a to aj po formálnej stránke, Soavi sa pohral aj s kamerovými filtrami, všetko účelne a v prospech deja. Príjemné prekvapenie... Btw, netreba sa nechať odradiť/zlákať absolútne debilným názvom filmu v češtine/slovenčine. ()

Shanen29 

všechny recenze uživatele

Celkem povedený snímek Soavio s M.Placidem,který se proslavil v mafiánské sáze Chobotnice jako komisař Corrado Cattani z roku 1984.Trochu mě sice mate název MAFIE,ale budiž.Soavi sice odvedl svou práci,ale žánr horor je mu podstatně bližší.Zpracování filmů o mafii necháme jiným esům s touto tématikou.Mario Puzo by moc velkou radost neměl. ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Shakeus to vystihl. Úplně špatné to není, není to ale dobré a vlastně proč se na to koukat. žádné poselství to nenese, jen popis situace jednoho zkurveného hajzla, který se ničeho neštítí. Pak popis situace druhého zkurveného hajzla, který je ještě zkurvenější než ten hajzl první. K čemu takový film? Hajzlů mám kolem sebe habaděj, zatím nikoho nezabili, ne proto, že jsou to menší hajzlové ale proto, že jsou zbabělí. ()

Galerie (30)

Reklama

Reklama