Reklama

Reklama

Železní andělé 3

  • Hongkong Tian shi xing dong III mo nu mo ri (více)

Již bez zesnulé Elaine, se bojová speciálně vycvičená skupina policistek „Železní andělé“ pouští do boje s teroristickou organizací náboženských fanatiků sídlící v Thajsku. (Siriuss)

Recenze (21)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Trojka Železných andělů je výjimečná. Ptáš se čím? No přece tou závěrečnou, patnáctiminutovou řežbou, během níž se vzájemně vykydlí asi 450 vojáků, z toho dobrou půlku vystřílí dvojice hlavních klaďasů na létajících jetpack mašinách. Ta neschytá ani od kulky škrábanec, kdežto nepřátelé jim sami běhají do rány a svévolně padají jak švestky. Tady zkrátka bledne závistí i Schwarzenegger se svou kultovní "Garden Party" z Komanda. Že nevěříš? Tak čum na tohle! ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Iron Angels neoplývají zrovna sofistikovaným scénářem a trojka je po této stránce asi nejhorší. Teroristé vedení nepodařenou karikaturou Muamara Kaddáfího plánují destabilizaci Thajska, do cesty se jim postaví Železní andělé a můžete hádat jak vše dopadne. Bohudík je však dějová impotence bohatě vynahrazena v rámci série asi nejlepšími souboji, a to i v dostatečném množství. Souboj Alexe Fonga s profesionálním thajským boxerem či hromadná bitka Moon Lee s poskoky šéfky teroristů patří asi k tomu nejlepšímu, co může trojka nabídnout. Naopak závěrečný masakr s létajícími jetpacky patří i přes brutální bodycount k tomu nejhoršímu a do té doby čtyřkovou podívanou o jednu hvězdu připravuje. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Au tohle bolelo ještě víc než kopačka od Moon Lee. Kdysi jsem neměl o existenci tohoto dílu ani potuchy. Když jsem to viděl v trafice vydaný od Vapetu, nadšeně jsem na to vrhnul, ale co to? Ou shit prakticky hodina filmu úplně o ničem. Šílenej příběh, mizerní záporáci, průměrný souboje a vůbec hrozně málo akce. Za co tedy dávám 3*? No za tu závěrečnou Garden party. To byl prostě totální masakr v typickém HK stylu. Dokonalá scéna co se fakt povedla. Škoda, že takhle nevypadal celej film.50% ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Vcelku nářezová akce, ale jednak to kazí, že hlavní záporák je Kadáfí, dává filmu tak trochu nechtěně komický rozměr, (zejména to jak je zobrazen). Potom je naprosto špatně proveden casting druhé záporné postavy (prostě zmalovaná divně vypadající blondýna se do asijského filmu fakt nehodí),a jedna kladná postava pro změnu vypadá jako chlap, který se nadměrně opálil v soláriu ač má jít o ženu. Tyhle věci zbytečně narušují akční jízdu, která jinak nedrhne. Alex Fong se vyznamenává v kick boxerském ringu, Moon Lee to tam řeže hlava nehlava jako obvykle a vůbec akční scény jsou udělány velmi vynalézavě, dravě. ()

Chřástal 

všechny recenze uživatele

Míra hovadnosti je tak vysoká, že z prvního dílu série dělá zpětně seriózní realistický film, kde se dějí velmi logické věci. Zábavnost je dána spíš tím než propracovaností akčních scén (kterých je tu na druhou stranu dost) či napětím. Thaiboxový souboj v ringu je zdlouhavý, naopak se nedočkáme duelu Moon Lee s hlavní záporačkou, což je neodpustitelné. Zato přibyly do týmu komické postavy – legrační pako, které samozřejmě umí kung-fu, a přerostlý nerd („Všichni mi říkají Počítač“, ha ha). V poslední části filmu nastává peklo, které muselo vzniknout nějak následovně: X: Hele, jak to že tam nemáme vůbec žádnou přestřelku?! Y: ...Přestřelku, PŘESTŘELKU! No tak ji mají mít! Třeba...tady najednou zeď přeskočí motorky se sapikama a začnou kosit lidi. Proti nim půjdou vojáci se sapikama. Pak zeď prorazí náklaďák, to je vono, z něj vyskáčou stovky záporáků - se sapikama – a začnou to kosit. Potom přiletí dva hrdinové na jetpackách s kulometama. ______ To poslední je opravdu nepopsatelné a jsem rád, že jsem to viděl. Abych nezapomněl: Za vším stojí Kaddáfí, který chce potlačit ekonomický vzestup Thajska (a který je vskutku zlý - asi ve stylu britských sitcomů - , což se projevuje tak, že voják mu hlásí splněný úkol, načež Kaddáfí ho udeří do tváře a příšerně se zachechtá). ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Akční režii měl na starost Dang Tak-Wing. (Epistemolog)

Reklama

Reklama