Reklama

Reklama

Železní andělé

  • Hongkong Angel (více)
Trailer

Obsahy(1)

V osmdesátých letech prorůstá Hong Kongem mafie pro výrobu a šíření drog. Policii se díky dobrým informátorům podaří zjistit místo, kde pěstuje opium a na místo vyšle zvláštní komando. Po přestřelce zvítězí policie a obrovské opiové pole je zničeno. Tento zásah mafii rozhořčí natolik, že postupně začne vybíjet vyšší policejní důstojníky. Proto jsou najati tři specialisté, aby našli a zneškodnili hlavní představitele syndikátu. (ČSFD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (59)

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Železní andělé jsou super bojovníci,jinak jsem moc rád viděl Yukari Ôshima,které díky mé prosbě tu udělali filmografii,která je neskutečně krásná a ďábelská a sexy zlá dračice. Ten závěrečný souboj je suprovej,tři krásné dámy v krvavém souboji. Filmu rozhodně nechybí akce,nápaditost a přestřelek a mrtvých a hlavně Jang Lee Hwang opět něco ukázal zas ze svého umění. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Tomuto akčnému hongonskému béčku nemožno uprieť množstvo akcie a niekoľko originálnych akčných prvkov, ale zlyháva v ostatných filmových súčastiach - od trápnych postáv cez hudbu až po početné dejové i iné nelogizmy. Ženská-záporák je na výsmech, ženská zostavička akejsi detektívnej partičky detto a tie dialógy a humorné vsuvky...no commet. Do dvojky pre istotu zachovania zdravého rozumu radšej ani nepôjdem. ()

Reklama

HKstars 

všechny recenze uživatele

Válka hongkongské policie s překupníky drog je tématem, které se objevuje v každém druhém akčním béčku. Nejinak je tomu v Iron Angels a úvodní sekvence útoku tajné policie na sběrače máku je parádním rozjezdem, který jistě ocení nejeden fanda hromadného zabíjení... Úspěšná operace ale znamená velké ztráty pro mafii, která se začne mstít vybíjením vyšších policejních důstojníků. Na podobné akce je expertkou (tzv. sadistickou sviní) paní Su (Yukari Oshima), která se ve volném čase věnuje mučení vězňů a zabíjení nadřízených. Brzy se dostane až do vedení organizace, což ji chtě nechtě pasuje na post hlavního záporáka filmu (což je jedině dobře, protože Yukari s přehledem všechny přehrává). Hongkongská policie ovšem obdrží finanční injekci od americké tajné služby a tak je povoláno elitní komando "Iron Angels", které má celou mafii poslat do horoucích pekel a zabránit tak dalšímu krveprolití... To věru nebude lehký úkol, protože pokud jste už pár HK béček viděli, víte že cesta k happy endu je dlážděna mrtvými těly padouchů... Ačkoliv na první pohled film nezapře žánrovou příbuznost ke snímkům jako Ultra Force, Teresa Woo (je i autorkou scénáře) dovedla využít dobré obsazení a z banálního příběhu se pomocí dobře zvládnutého řemesla (což zahrnuje i vysokou úroveň kaskadérských kousků a bojové choreografie) stala klasika žánru, která si vyžádala další dvě pokračování. Není to perla na kterou byste roztáli blahem a i když přivřeme obě oči, stále se najde dost chyb (když pominu jednoduchý a předvídatelný příběh (který je beztak u podobných filmů v tzv. "povinné výbavě"), je to především relativní plýtvání některých herců, např. Hwang Jang Lee je odsouzen do role mlčícího statisty, díky bohu že na konci má alespoň dva krátké (asi dvacet sekund ;) souboje s Hideki Saijem), ale... jestli máte chuť na béčko, které se za svůj původ nemusí stydět a nevadí vám když ve filmu hrají ženy prim, pak tyhle "andílky" zkuste. S trochou tolerance nebudete litovat... 60% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Na ziadost môjho fandu pridavam koment k prvej casti serie, ktoru som v detskych rokoch videl velakrat a po dlhsej dobe si dam jej kompletne repete. Holt v tej dobe mi k stastiu stacilo malo. Prvy diel mojou ozajstnou srdcovkou nebol ani vtedy. Pribeh pôsobi strasne obohrato a miestami vdaka tomu nudi. Zas dalsi film o boji policajtov s narkomafiou. Bohuzial akcnych scen tu nie je dostatok, aby mi nevadila slabsia zapletka. Naviac akciu väcsinou tvoria prestrelky, ktore aj ked su hromadne, tak mi pripadali tuctove. Zaujmu snad len brutalitou, ktorou sa nesetri a v takejto prehnanej miere ma uz prilis nebavi. Najviac sa mi pacila scena zachrany Alexa Fonga behom ktorej sa neustale striela a vsetko mozne vybuchuje a pritom chudaci kaskaderi predvedu niekolko pôsobivych doslova ohnivych vykonov. Napriek obsadeniu legiend zo starych kung-fu filmov tu väcsina z nich predvedie uplny prd alebo len parsekundove bitky, aby ukazali, ze este im to celkom kope (Hwang Jang Lee). Poriadnej bitky sa dockame az vo finale, ked si to skvele a drsne rozdaju tri nadherne zenske. Nevadi ani sem tam viditele zavesne lano alebo ocividny dublujuci kaskader. Pozera sa na to dobre aj po rokoch. Celkovo mi tento diel pripada ako taky uvod v ktorom sa dava dokopy tim zlozeny zo sympatickych postav, ale samotny pripad je na vedlajsej kolaji. Z postav ma najviac zaujala drsna a uchylna hlavna zaporacka Yukari Oshima, ktora sa mi touto ulohou vryla do pamäti. Hlavny hudobny motiv ma taky disco nadych. Takze prvy diel je slusny dobovy standard, ktory dnes uz pre niekoho môze pôsobit zastaralo, ale na druhej strane prave preto môze niekoho bavit. Mne sa paci styl, ale su ovela kvalitnejsie kusky z tej doby. Napriklad druhy diel tejto serie. 5/10. ()

montel 

všechny recenze uživatele

Hongkongská policie úspěšně zničila obrovská opiová pole a zakončila tak svůj úkol. To se nelíbí zločinecké organizaci v čele s Madame Sue (Yukari Ôshima), která začne členy policie brutálně vraždit. Policejní oddělení si neví s touto lstivou a zákeřnou ženou rady a tak povolají do akce Železné anděly, aby nastolili pořádek... Skvělá akční podívaná ve stylu Ultra Force nebo Red Force. Dokonce to má i dobrý příběh a skvělého záporáka. Pro milovníky asijských rychlostříleček povinnost. 75% ()

Galerie (35)

Reklama

Reklama