Reklama

Reklama

Mary a čarodějná květina

  • Japonsko Meari to madžo no hana (více)
Trailer 1

Mary je obyčejná dívenka, která trčí se svou pratetou Charlotte na venkově bez vyhlídky na nová dobrodružství či přátele. Jednoho dne následuje tajemnou kočku do nedalekého lesa, kde objeví staré koště a podivnou vzácnou květinu, která kvete pouze jednou z sedm let právě v tomto lese. Květina a koště vymrští Mary až nad mraky a zanesou ji do vzdálené Endor College – kouzelnické školy vedené ředitelkou Madam Mumblechookovou a brilantním doktorem Dee. Ve škole se ale dějí příšerné věci, a když Mary vypustí z úst lež, musí riskovat svůj život, aby dala vše do pořádku. Akcí nabitý snímek Mary and the Witch's Flower, natočený podle oblíbené knihy pohádek pro děti od britské autorky Mary Stewartové, je prodchnutý dechberoucími imaginativními světy, geniálními postavami a vzrušujícím příběhem malé dívky, která se snaží najít své místo ve světě. (Cinemax)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (17)

Víteček 

všechny recenze uživatele

Spojitost se studiem Ghibli se nezapře a vypadá to velmi dobře. Celé to ale běží strašně překotně a je z toho cítit snaha mít tam vše, co správná Ghibliovka má mít, ale ne úplně se to daří a nedokáže to podat příběh v dostatečně dobrém stylu, aby to dosáhlo vyšších kvalit. Současných 68 je v podstatě odpovídající hodnocení. ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Aneb když kouknete na trailer a myslíte si, že je to jasná 5*, pak se to rozpohybuje a říkáte si "ok, tak 4*", následně tomu začne ubývat logika a energičnost a snížíte to na 3* a ke konci máte sto chutí dát 2*, protože tak stupidní konec jste fakt nečekali. Mary and the Witch's Flower není vyloženě špatný film, ale nemá v sobě žádné kouzlo, které by vám srdce pookřálo. Nulová opěto-koukatelnost, nic moc hlavní hrdin(k)a a z antagonistů je mi vyloženě smutno, jak je napsali... A to prvních pár desítek minut vypadalo tak nadějně... Koukněte se radši na cokoli od Ghibli, ideálně Kiki. Prosím. :-) Slurp and forget... 50 % ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Film o kúzlach, čara pridanej hodnoty pozbavený. Splieta v sebe dve línie. Prvou je línia rozprávok, kde komusi treba čosi priniesť (živú vodu, zlaté vlasy deda-vševeda). Tu treba priniesť bobuľovité kvietky zázračného kvetu. Druhou je línia odkliatia nesprávne vykonaného kúzla premeny.  Toto sa v sprievode celkom peknej animácie točí dokolečka, no bez nadhľadu, pridania myšlienky navyše, bez osobitého humoru. Je to celé celkom milé a dobrodružné, no vďaka spomenutému chýbajúcemu nadhľadu, len jemne nadpriemerné. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Začátek mě nebavil - nevěděl jsem, co od toho vlastně očekávat a jestli se nemám začít nudit. Hrdinka nespokojená sama se sebou, trochu hloupé drama-nedrama, to mohlo čpět moralizováním. Ale ve výsledku se jednalo o pěknou, i když jen průměrnou pohádku, kde zlo mělo své opodstatnění, ale dobro si jako vždy našlo cestu. Kromě designu postav, který je podle mě v případě Ghibli stylu dost průměrný, se mi líbily hlavně vizuály a ztvárnění magického světa. Kromě toho ale svět samotný neměl moc co nabídnout - zaměřoval se víceméně jen na prostředí školy a přilehlé oblasti. Tedy, rozhodně se necítím okouzlen, místy mi film přišel až moc dlouhý, ale ve výsledku jsem si z něj odnesl takový ten příjemný, pozitivní pocit. 55% ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Jonebajašiov celovečerný animovaný film vás získa hneď na začiatku. Pekne vytvorené (a namaľované) obrazy, atmosféra pekného prostredia a k tomu sympatické postavy. (Ale to je len začiatok, prípadne prvá polovica príbehu.) Postupom času však pomalé tempo príbehu, ktoré diktuje Jobajaši, začína byť spíš „otravné“. Hlavne v tej druhej polovici vo svete kúziel, čiastočne/občas obsahujúce elementy zo sveta H. Pottera, je to problém. Škoda, pretože tento príbeh a postavy v sebe majú viac. „Náhly“ a bez väčšej fantázii pripravený záver taktiež nepomáha k lepšiemu dojmu. P.S.: Dobre zvolená a nahraná hudba. Osobné hodnotenie: 75% (***) ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama