Reklama

Reklama

Království zombie

(seriál)
Trailer 1

VOD (1)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Královstvím se šíří podivné zvěsti o nemocném králi a korunní princ se stává jedinou nadějí lidu v boji proti záhadné chorobě, která zemi pomalu zachvacuje. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (127)

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Nečekané překvapení z Koreje. Zombie ve středověku jsou vyobrazeny konečně trochu jako svižnější stvoření ala Úsvit mrtvých. Než se vykrystalizovaly vůdčí postavy, tak byl první díl trochu seznamovací, zmatenější, kór když všichni vypadají stejně, ale postupně to začne nabírat na obrátkách, až to skončí pekelným cliffhangerem. Druhá řada parádní a k plnému počtu chybí málo. (hodnocení za 1. - 2. sérii) ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Výborná kombinace zběsilého nekompromisního zombie survivalu a palácových intrik. Po celou dobu to má skvělé tempo, informace jsou divákovi dávkovány napříč celou sérií, což udržuje napětí až do konce a ani závěr vše zdaleka nevyřeší a vytasí ještě pár hezkých trumfů. Naplno je využito také exotické prostředí středověké Koreje, jak její přírodní krásy či architektura, tak i zvyky a obyčeje té doby. Akční sekvence se zombie (jejichž původ i chování je tady taky díky několika maličkostem překvapivě inovativní, alespoň když to srovnám s další filmovou a seriálovou tvorbou) jsou zběsilé a nelítostné a dojde i na parádní souboje mezi lidskými oponenty. Kameře ani střihu nemám co vytknout, zážitek většinou jenom umocňovaly. Stejně jako soundtrack. A tentokrát se dokonce téměř neukázal hlavní nešvar korejské tvorby - přehnaná melodramatičnost a patetické scény. Přesto si člověk chvíli na specifický herecký projev musí chvíli zvykat, ale nějak ty občasné (pro oko západního člověka) přehnané výlevy emocí do tohoto období docela seděly. Herecké výkony všech hlavních představitelů byly dostačující, ačkoliv většina postav přes zajímavý děj působila docela šablonovitě. To ale spíše jen taková malá výhrada, druhou sezónu bych si dal hned teď. Silné 4/5. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Mnohem víc "Korejská Hra o Trůny", než jen "zombie řezničina ze středověku". Úvodní dva díly svým úvodem do prostředí a postav nudí, ale jak se odbyde tento "nutný" základ i s už ohraným originem nemrtvých monster - a ty se změní z jednotek kusů na armádu - tak se rozjíždí kvalitní fantasy orgie. Které i na ty politické pletichy aristokracie, velké bitvy pěšáků, a osobní dramata pár hlavních postav nahlíží hodně neokoukaným asijským způsobem. A velkou výhodou je že na rozdíl od Hry o Trůny je hlavní příběh dokončený už po dvanácti dílech. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„TOHLE JE ROSTLINA VZKŘÍŠENÍ, KTERÁ OŽIVUJE MRTVÉ…“ /// Sledujeme historickej příběh od pacienta „NULA“, po rozšíření epidemie po téměř celém království. Zombící jsou svižní, nakažený děcka útočí na svoje matky – prostě korejskej důvtip. Nemá cenu to srovnávat s něčím jiným. Vobčas je to blbý, občas trochu napínavý, nijak zvlášť se tady nehraje na charaktery – prostě jen zlej – v pohodě. Když se pustí do silnějších rozmluv, tak bych blil. Překvapilo mě. Že bude další série, páč já bych to utnul. Jakože ukončil už tady. Prostě korunní princ dokázal, že si vládnout zaslouží, vykostí proradnýho hajzla, kterej za všechno může a lid si bude (po odstranění následků katastrofy) žít šťastně až do smrti. Jenže tohle bude až příště. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Komiks „The Kingdom of the Gods“ neznám. 2.) Prostě zombíci ve středověku. 3.) Thx za titule „Malkivian“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

V době stále napjatější pandemie není nic lepšího než na Neflixu objevit korejský zombie seriál, který se však od té hromady dalších zombie flicků odlišuje tím, že se odehrává na konci 16. století. Takže pokud chcete vidět hustě a zároveň trochu směšně oblékající se asiaty, kteří se stylem Michonne z Walking Dead stínají blyštivými čepelemi hlavy požírajícím mrtvákům, Kingdom je přesně pro vás. Seriálu se dobře daří propojit motiv stále zhoršující se zombie epidemie s motivem královské politiky, který ze seriálu částečně dělá i takové historické drama plné intrik. Žádnou Hru o trůny ale nečekejte, postavy (i přestože mnohé jsou dobře napsané a často zajímavé) jsou hodně jednodimenzionální - klaďáci se chovají hodně kladně, padouši hodně záporně. V rámci celého seriálu to ale zas až tolik nevadí. Palácové intriky jsou sice dobrým zpestřením celého seriálového zážitku, ale to pravé potěšení stejně vychází z vypořádáváním se s celou tou zombie šlamastikou, která mnohokrát v divákovi vyvolá pocit beznaděje a stresu. A s tím taktéž přichází i napětí, což samozřejmě chceme, ne? Ještě kdyby se seriál zbavil v některých částech jisté utahanosti a zmatečnosti v ustanovení kdo je kdo a kdo dělá co, byla by to naprosto parádní podívaná. I tak to ale stopro stojí za zhlédnutí. Kam se hrabe corona! Lepší 4* ()

Galerie (45)

Zajímavosti (7)

  • Seriál je adaptací webového komiksu „Království bohů“, jehož autorem je Kim Eun-hee a kreslířem Yang Kyung-il. (HanzoBureshi)
  • S ústřední mužskou rolí seriálu, vycházejícím z jihokorejské manhwy 'Country Of God' (신의 나라), bylo zprvu spojováno jméno jihokorejského herce Joong-ki Song, který ale nabídku seriálových tvůrců z blíže nespecifikovaného důvodu odmítl. V roli seriálového korunního prince se tak objevuje herec Ji-hoon Jo. Ten se tak v případě seriálového úspěchu objeví ve všech třech avizovaných sériích. (Conspi)
  • Dongnae, město, kde poprvé propukl zombie mor, je staré jméno pro Busan. Ironií osudu byl Busan nejbezpečnějším místem v Koreji v dalším korejském zombie filmu, Vlak do Pusanu z roku 2016. (HanzoBureshi)

Reklama

Reklama