Reklama

Reklama

Království zombie

(seriál)
Trailer 1

VOD (1)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Královstvím se šíří podivné zvěsti o nemocném králi a korunní princ se stává jedinou nadějí lidu v boji proti záhadné chorobě, která zemi pomalu zachvacuje. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (127)

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série: Tohle je absolutní bomba, ač se v tomto kritickém období Asiaté rozznášející chorobu těžko sledují. Oproti novodobým apokalypsám, za něž může v dnešních scénářích záhadný virus, to má v Kingdom na svědomí květ života a celá tato historická dobová zombie záležitost ji zobrazuje z mytologického hlediska a ještě navíc vzděláva v oblasti sinologie a historicko-kulturních kontextů Korei, už jen třeba v podobě úžasných kostýmů. Příběh tu podepírají až pohádkově vykreslené charaktery (zbabělá šlechta, statečný princ, krutá královna, zrůdná monstra). Přišlo mi to jako taková epizoda The Walking Dead v korejském historickém pojetí. V podstatě vlastně korejská zombie Hra o Trůny. Hororová stránka fungovala na jedničku stejně tak i akční a bojové scény. Scéna ve vězeňské cele naprosto originální a funny. Scéna s ženou s ročním miminem na zádech utíkající před zombie naprosto dechberoucí a surová. A asi poprvé jsem viděla, jak si zombie pravidelně padají při běhu pod nohy, nebo jak plavou pod vodou. Vskutku originální pojetí už jen díky tomu, že za úsvitu zombie zalézají pod domy, kde zkamění. Už se těším na přídavek. 2. série Kingdom opravdu nezná hranic a Jižní Korea ukazuje, že filmařsky ani zdaleka není pozadu a naopak dokáže se postarat o takovou akci, jako svět neviděl. Druhá série je ještě dynamičtější, akčnější, krvavější, promyšlenější a dějovější. Scénář nabízí nové zvraty, dočkáme se i dalšího královského dramatu a výprava je opět neskutečná. Zombie jsou odolnější, než dřív, ale hrdinové chytřejší. Potěšil otevřený konec, protože další nášup tohohle skvostu si stoprocentně nechám líbit. Jeden z nejlepších seriálů za poslední dobu. ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Season 1: Zombíci a feudální Korea je něco, co bych si nikdy předtím dohromady nespojil. Škoda, že těch 6 dílů je jen úvod k mnohém většímu pokračování a končít opravdu "storm the gates" cliffhangerem. Ale atmoška a postupné šíření nákazy na pozadí mocenského boje o trůn je fajn. Škoda, že opravdu je to tak utnuté, bez nějakého zakončení. Season 2: Navazuje přesně tam, kde první skončila a uzavírá v podstatě příběh, ale na konci je časový skok, který připravu děj pro třetí sérii. Jinak jak první byla spíše detektivka a horor, tak druhá je už dost velká a brutální akční jízda, protože nakažených už jsou hordy. O stupeň lepší, než teda první série, ale v podstatě by to klidně mohla být jedna když má každá jen 6 dílů. ()

Reklama

Zeck 

všechny recenze uživatele

Zatímco celý západní svět se už devět let utápí v největším hypu televizní historie a nekriticky hltá nefunkční telenovelu s tragickými postavami, kdy se v té lesní parodii na zombie seriál (přesně) 131 epizod vůbec nic nestane. Korejci se s tím neserou a během šesti epizod plných svižného tempa, představí výpravné historicko-politické drama z feudální Koreje, doplněné o zombie horor jak z příručky moderního zobrazení starých hororových prvků. Samotného mě až šokovala schopnost tvůrců tak umně skloubit zdánlivě nesourodé historické drama a akční zombie horor do funkčního celku. To vše ve filmařském hávu vysokorozpočtového západního seriálu (vypadá to vizuálně ještě lépe než nedávný Marco Polo), ovšem vše "Made in Korea" + podpora Netflixu. Ten seriál je zkrátka tak kvalitní, že v něm fungovaly i ty grotesktní postavy, které měly komediálně odlehčovat děj. Jestli se tomuhle neodklepne pokračování, bude to seriálový zločin. 95 % ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

(po 1.řadě) Pokud nejste tak jako já přáteli seriálů, vychcanými producenty donekonečna natahovaných a vychcanými scénáristy důkladně vatovaných, pak doporučuju spíš tenhle celovečerák od režisérova jmenovce (náhoda?) https://www.csfd.cz/film/512902-changgowl/komentare/ Ale pokud čas u natahovaných a vyvatovaných seriálů nepovažujete za ztracený a máte na tenhle žánr chuť a hlavně trpělivost, tak musím doporučit tuhle seriálovou verzi, protože filmařina je to kvalitnější, děj je propracovanější a vizuální stránka je naprosto bombastická. A moje čtvrtá je především kvůli nádherným exteriérům a skvostné výpravě. Hlavní rozdíl mezi seriálem a filmem bych stručně popsal tak, že film je svým stylem a atmosférou víc východoasijský, kdežto seriál víc "západní". ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Technicky hodně dobrý, scenérie, hudba, kostýmy, záběry na Japonskou krajinu. Postavy taky nejsou zrovna nejhorší, nakažení konečně jinak vymyšlení, jenom mi celkem pokulhávala akce, které bylo málo a byla celkem utahaná a neefektivní. Pár dobrých řezů katanou tam bylo, ale nic, co by stálo za zmínku. Víc mě bavila politická linka přilběhu a absolutně nechápu, jak to mohlo takhle někdy existovat. Ve výsledku celkem příjemnej seriál, kterej rychle utekl, ale zrovna tenhle se mohl táhnout a víc zabrat, hlavně u cíle. 4* a.k.a 75% ()

Galerie (45)

Zajímavosti (7)

  • Natočit každou epizodu stálo více než 1,78 milionu amerických dolarů. (MeanWhile)
  • Dongnae, město, kde poprvé propukl zombie mor, je staré jméno pro Busan. Ironií osudu byl Busan nejbezpečnějším místem v Koreji v dalším korejském zombie filmu, Vlak do Pusanu z roku 2016. (HanzoBureshi)
  • Původně byla plánována jenom osmidílná série, ale když měla interní premiéra dobré ohlasy, byla zredukována na šestidílnou sérii a změněna na sezónní systém a byla potvrzena výroba 2. série. (HanzoBureshi)

Reklama

Reklama