Reklama

Reklama

Království zombie

(seriál)
Trailer 1

VOD (1)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Královstvím se šíří podivné zvěsti o nemocném králi a korunní princ se stává jedinou nadějí lidu v boji proti záhadné chorobě, která zemi pomalu zachvacuje. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (127)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Seriál s letos zatím největším rozpočtem, komparsem, a nejštědřejšími kulisami (neskutečná příroda), vedle kterého se ta nudná dementní trapárna se zombíkama od AMC může jen zahanbeně krčit v koutě. V Jižní Koree milují Pána Prstenů a comicsové The Walking Dead, a rozhodli se to skrze Netflix dát zatraceně hlasitě najevo. Ten šílený twist a monstrózní cliffhanger v poslední epizodě, to bude horší než čekání na finální sezónu Hry o trůny... ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Výborná kombinace zběsilého nekompromisního zombie survivalu a palácových intrik. Po celou dobu to má skvělé tempo, informace jsou divákovi dávkovány napříč celou sérií, což udržuje napětí až do konce a ani závěr vše zdaleka nevyřeší a vytasí ještě pár hezkých trumfů. Naplno je využito také exotické prostředí středověké Koreje, jak její přírodní krásy či architektura, tak i zvyky a obyčeje té doby. Akční sekvence se zombie (jejichž původ i chování je tady taky díky několika maličkostem překvapivě inovativní, alespoň když to srovnám s další filmovou a seriálovou tvorbou) jsou zběsilé a nelítostné a dojde i na parádní souboje mezi lidskými oponenty. Kameře ani střihu nemám co vytknout, zážitek většinou jenom umocňovaly. Stejně jako soundtrack. A tentokrát se dokonce téměř neukázal hlavní nešvar korejské tvorby - přehnaná melodramatičnost a patetické scény. Přesto si člověk chvíli na specifický herecký projev musí chvíli zvykat, ale nějak ty občasné (pro oko západního člověka) přehnané výlevy emocí do tohoto období docela seděly. Herecké výkony všech hlavních představitelů byly dostačující, ačkoliv většina postav přes zajímavý děj působila docela šablonovitě. To ale spíše jen taková malá výhrada, druhou sezónu bych si dal hned teď. Silné 4/5. ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak, dokoukáno a je čas hodnotit! Na úvod bych řekl, že po zklamání ve formě seriálu The Walking Dead (ukončeno po první sérii), jsem dal šanci dalšímu zombie seriálu a moc dobře jsem udělal. Již dlouho se nestalo, že by mne nějaký seriál takto pohltil a já ho celý projel v několika dnech. Zejména na seriálu oceňuji dvě věci. Jednak ukázku Feudálního uspořádání korejské společnosti zde bylo bezchybně vykresleno a byla radost sledovat jejich smysl pro čest a naprostou loajálnost vůči svým pánům. Zejména mě pobavilo, když šlechticům přišlo horší, když na ně útočili vesničani a vůbec jim nepřipadalo divné, že se lidé na ulici požírají za živa a nebo služebnictvo neustále upozorňující své pány, že zasluhují zemřít kvůli sebemenší chybě které se dopustili. A za druhé ona kombinace mocenského souboje s propuknutím zombie pandemie prostě nemohlo být zvládnuto lépe. Ke sledování mne dovedlo dílo Království Zombie, které i když se mi zprvu dost líbilo, tak ve srovnání se seriálem zdaleka nedosahuje takových kvalit. 93% a zvažuji přidání do mých TOP 10. ()

Sidonka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Upřímně řečeno mě k seriálu přitáhlo spíše lákavé historické období, asijská exotika a doufání, že v příběhu půjde kromě strašidelného napětí i o dvorské intriky. (Seriálová nabídka je bohužel malá, takže beru skoro vše, co je k dostání. :) Se zombie jsem při tom všem pochopitelně počítala, ač je příliš v oblibě nemám. Seriálu skutečně nechybí (alespoň místy) napětí, kazí ho ovšem přístup k postavám. Hrdinové působí mnohdy až příliš jako karikatury, což se do hororového žánru úplně nehodí, jejich chování je až příliš přestřelené a postrádají pak na uvěřitelnosti. Ten křečovitý pokus o humor na mě působí až nemístně. Jenže... seriál je natočený podle komiksového příběhu a v něm mohou být hrdinové záměrně zesměšňovány a zjednodušovány. Takže, můžu tu komiku seriálu vůbec vyčítat? - Příběh dokázal udržet můj zájem, osobně bych však oželela dlouhé krvavé potyčky, ty jsem místy přetáčela a dívala se raději o kus dál. - Něco do sebe Kingdeom má, ač nejsem cílová skupina. Vyšší hodnocení vzhledem ke svému zaměření a výše uvedeným důvodům dát nemůžu. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Zdařilý příspěvěk do zombie žánru z neokoukaného prostředí feudální Asie, kterému se daří bodovat hned v několika rovinách. Tou hlavní je bezpochyby schopnost korejských tvůrců podávat relativně složité příběhy jednoduše. Díky tomu můžeme sledovat zdařilé politické drama, které originálním způsobem využívá, oživuje a osvěžuje zákonitosti zombie subžánru. Z hlediska příběhu je Kingdeom neokoukaný a originální počin, který svému žánru nedělá ostudu. Bohužel však stejně jako většina seriálů docela často mlátí prázdnou slámu a spíš než posouvání děje sledujeme nudnější dějovou výplň a občas si bohužel musí vzít dovolenou i logika. To je však něco, co se dalo od seriálu, která má 12 epizod čekat. Hru na první a druhou sérii hrát odmítám, protože se jedná o jeden souvislý děj, který po první šestici dílů není nijak uzavřen. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (7)

  • Původně byla plánována jenom osmidílná série, ale když měla interní premiéra dobré ohlasy, byla zredukována na šestidílnou sérii a změněna na sezónní systém a byla potvrzena výroba 2. série. (HanzoBureshi)
  • Seriál je adaptací webového komiksu „Království bohů“, jehož autorem je Kim Eun-hee a kreslířem Yang Kyung-il. (HanzoBureshi)
  • Dongnae, město, kde poprvé propukl zombie mor, je staré jméno pro Busan. Ironií osudu byl Busan nejbezpečnějším místem v Koreji v dalším korejském zombie filmu, Vlak do Pusanu z roku 2016. (HanzoBureshi)

Reklama

Reklama