Reklama

Reklama

Za hranou možností

  • Rusko Za granyu realnosti (více)

Současná Moskva. Talentovaný hazardní hráč se spojí s lidmi s mimořádnými schopnostmi, aby si v kasinu zajistil velkou výhru. Při hře se však ocitne tváří v tvář mnohem silnějšímu tajemnému soupeři a uvízne na mrtvém bodě, přičemž ohrozí nejen sám sebe, ale i svůj tým, který si časem zamiloval. Aby své přátele a svou dívku zachránil, musí hrdina překonat sám sebe. (Filmbox)

(více)

Recenze (35)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Ruská kinematografie se již několik let snaží nezůstávat pozadu za současnými úspěšnými filmovými náměty a produkuje snímky, které by jsme v Hollywoodu hledali marně. Ne že by tvůrci vymýšleli něco nového, to v žádném případě, ale kombinují do sebe motivy a žánry, které byť na první pohled vypadají divně, kupodivu ve své podstatě fungují. I když vocaď pocaď. A týká se to i tohoto skutečně výjimečného snímku. Svým způsobem se tu kombinuje něco jako 'Avengers'  se snímkem 'Dannyho parťáci'. Mladý hráčský podvodník dává dohromady tým lidí s nadpřirozenými schopnostmi, aby za jejich pomocí vítězil v Kasínu. A jak kdysi zpíval Jan Werich: 'Ten dělá to a ten zas tohle, a dohromady udělají moc...' se i v tomto případě všichni vzájemně doplňují a i přes počáteční problémy vlastní koncentrace se úspěch postupně dostaví. Ale netrvá dlouho a mají před sebou setsakramentsky silnějšího mystického soupeře. Ano, je to ruské, takže se mnohému jistojistě na tváři projeví kyselý úšklebek, ale pozor, objevuje se tu i Antonio Banderas. To samozřejmě kvalitu nezvyšuje, ale za pozornost tento fakt stojí. Jak bylo řečeno, snímek se opírá o Hollywoodské filmové vzory a snaží se jim být v patách. Jenomže i tady, stejně jako u podobných snímků, je hodně výrazná roztříštěnost děje ve snáze se divákovi co nejvíce zavděčit. Krapet tomu chybí i větší plynulost, a to nejen v patřičném uchopení charakterů postav. Zvraty nijak originální nejsou, takže tady není co by překvapilo. Diskutabilní je hlavně konec, který může k nepochopení zajít nejvíce. Tady tvůrci vsadili na obrazovou magičnost ve spojení s filozofickou stránkou věcí. Bohužel, v takovémto superhrdinském snímku zoufale padá do ztracena. Tím tady zmatečnost nabývá na síle, což je svým způsobem škoda. Po výpravné stránce je však snímek skvělý. Prostředí je přirozeně východní a co se týče CGI efektů, ani ruští tvůrci se nemají za co stydět. Snímek v jistém smyslu má potenciál diváky oslovit, jen kdyby kromě sloučení známých námětů a dějových šablon přeci jen v jádru bylo něco originálnějšího. Za zhlédnutí tedy snímek stojí, ale v paměti nijak zvlášť neutkví. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

S novodobými Ruskými filmami mám problém. Ďalší z nich, menovite „Za hranou možností“, síce začína sľubne, ale potom sa “tá kontrola“ vymkne z rúk a ide to dole kopcom. Efekty primerané, ale ten príbeh koniec koncom nevedie nikam. A už vôbec neviem, že čo tu hľadá A. Banderas a prečo je taký nevýrazný. Rusom ľahká „supernatural“ (nemyslím na seriál – preto malé začiatočné písmo) verzia Podfukárov nevyšlo. Osobné hodnotenie: 66% (**) ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Docela škoda. Samotný nápad není špatný (i vstupování do světa našeho nejen podvědomí, ale současně i kolektivního vědomí), triky nejsou k zahození, a je příjemné zas po delší době někde hrát Banderase, ale k čemu to všechno, když jde o zbytečně dlouhou historku (stopáž není 90, jak je zde uvedeno, ale 110 minut) a celé téma je zneužito jen ke dvěma, vlastně třem návštěvám kasina a ukradení jednoho obrazu. Jinka by mě zajímalo, jak by skutečně dal někdo dohromady podobný "oddíl", co by ty lidi fakt motivovalo s takovým lůzrem jít do holportu (zvlášť když taxikář má mít dceru, kterou uvidíme za celou dobu jen jednou na fotce). Motivace postav jsou tady obecně na bodu nula, a tím se ztrácí i jakákoliv uvěřitelnost vnitřního příběhu, kdy se může stát cokoliv a celé kolektivní podvědomí (a tím pádem ony zmíněné lidské motivace) se dá ohýbat jen podle potřeb autorů. Jo a vzhledem ke zdejším komentářům bych chtěl upozornit na fakt, že Počátek je o vstupech do snů (na několika úrovních), ne do kolektivního podvědomí lidstva. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Wannabe Hollywood. Vysokorozpočtový. A zároveň vykrádačka všetkého od Počiatku, cez Now you see me, Dannyho parťákov, Mission Impossible a tak, až niekam k Jak prichádzajú sny. Mám rád myšlienkové domy a krásne outsiderky s komplexom menejcennosti, takže dva a pol, nech nežerem. Ale na rovinu, tvorcovia tohto filmu musia mať ruského diváka za úplného debila. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Srbský Daniel Bruhl v ruských Dannyho parťákoch pokúrovaných s Počátkom. Skrátiť o 15 minút a neuletieť si tak masívne v tom závere, bola by to iná jazda. Tak to bola len veľmi prekvapivá jazda na ruské pomery, čo sa deja a vizuálu týka. Strih a efekty mali na sebe podpis západu. Veľmi fajn na Rusov. 3 z 5 ()

Galerie (76)

Reklama

Reklama