Reklama

Reklama

Tichý výkřik

Čína, 2015, 117 min (Alternativní 103 min)

Obsahy(1)

Drama Tichý výkřik se odehrává v odlehlé, úžasně malebné horské vesničce v Číně v polovině osmdesátých let minulého století. Příběh začíná náhlou násilnou smrtí muže, k níž došlo za velmi neobvyklých okolností. Zůstala po něm tajemná vdova, němá žena se dvěma malými dětmi. Tato rozbitá rodina - cizinci ze vzdálené provincie - naruší ve vsi pevně propojenou strukturu tradičních společenských vztahů. Zatímco se představitelé vesnice snaží přijít na to, jak se s celou záležitostí vypořádat, vdova se sblíží s tvrdě pracujícím mladým mužem, který se má o ni a její děti postarat. Mladík i ostatní vesničané zjistí, že vdova skrývá temný příběh i schopnost vylíčit jej beze slov. (Cinemax)

(více)

Recenze (10)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Nemám často príležitosť pozrieť si čínsky film a som rád, že Tichý výkrik splnil moje očakávania. Iba malú chvíľu mi trvalo, kým som sa naladil na odlišnú dynamiku deja, herectvo založené na pohľadoch a mimike, nevtieravú hudbu a reč tak vzdialenú našej. Potom som sa už mohol zahĺbiť do viacvrstevného deja, pri ktorom sa mi vynárali paralely s inými filmami z inej doby a inej produkcie. Asi to nie je nejaký prelomový film, ale moja spokojnosť je viac, ako ocenenia na festivaloch. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Dva lidi, kterým od začátku do konce tu lásku hrozně moc přeješ, ale čím víc jim jí přeješ, tím víc tě to bude ke konci bolet. Závěrečná scéna patří mezi ty nejsilnější co jsem měl v daném žánru možnost vidět. Nejde nezmínit překrásné exteriéry ve kterých se film odehrává, tam by městská konzumem zkažená dušička určitě našla svůj klid. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Příběh jemný jako čínská drobnokresba. Vyprávění nikam nespěchá, ale není přitom zdlouhavé, zápletka působí dojmem prostoty a jednoduchosti, ale přitom je dokonale vymyšlená. Opravdu výjimečně povedený film. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Chudobná čínská vesnice a v ní zůstane sama žena se dvěma malými dětmi. Pro všechny je nevítanou cizinkou, protože jejího muže kdosi zabil a na vesnici by mohl padnout temný stín policejního vyšetřování. Možná se ale najde někdo, kdo ji zachrání. Nebo ona zachrání jeho. Hezký film. ()

ibeh 

všechny recenze uživatele

Silný zážitek z filmu se mi nějak ještě rozležel v hlavě a jednu hvězdu přidávám za moc sympatickou ústřední zamilovanou dvojku, za krásnou exotickou horskou krajinu a za vyplavení všech možných emocí při závěrečných titulcích. Vážení, to je fakt občas potřeba. ()

sehe 

všechny recenze uživatele

Prečo ma rozsekal čínsky Tichý výkrik na kusy?Pretoze tak čistý a úprimný vzťah medzi krásnymi a mimoriadne sympatickými ludmi sa v prostredí horskej dediny vybrusi do naozaj drahého diamantu. ()

markotter 

všechny recenze uživatele

Malebná čínská vesnice, pár chudých vesničanů a ústřední velmi sympatický pár ve filmu, který sice plyne pomalu, ale uvnitř to dýmá a bouří a člověk tak nějak tuší, že to asi neskončí moc dobře. Člověku po nějaké době dojde, o co tam jde, ale to nevadí. Film je natolik dobrý, že to nijak nevadí a člověk si aspoň může v duchu hrát s možnými scénáři konce. Pomalá, klidná zábava na tichý večer. ()

Black-star 

všechny recenze uživatele

Nemám slov, tolik lásky a sebeobětování, a lásky a silného příběhu. To co mi schází v amerických filmech v posledních letech - emoce, příběh, život, smysl - tak k tomu konečně dospěla asijská produkce - BRAVO! Za mě jasnejch 88% ()

bonovox 

všechny recenze uživatele

Silný film o nenaplnenej láske medzi dvomi outsiderami. Krásne exteriéry a hlavne pútavý dej robia z tohto filmu neopakovateľný zážitok. Kam sa hrabú hollywoodske romantiky. ()

Reklama

Reklama