Reklama

Reklama

Barbra Streisandová - jak se zrodila hvězda

(TV film)
  • Francie Barbra Streisand, naissance d'une diva (více)
Francie, 2015, 59 min (Alternativní 52 min)

Režie:

Nicolas Maupied

Hrají:

Barbra Streisand (a.z.)

Obsahy(1)

Z dítěte ulice se stala nositelka Oscara, Grammy či Emmy, legendární zpěvačka a herečka, úspěšná režisérka, producentka a skladatelka. Světová kultura zná jen málo lidí, kteří se dokázali prosadit v tolika oborech jako Barbra Streisandová. Výčet jejích ocenění ve všech profesích, kterých se ve svém životě zhostila, zahrnuje Oscary, Zlaté glóby, Emmy i Grammy, zlaté i platinové desky. Je výjimečnou herečkou, zpěvačkou, skladatelkou, režisérkou i producentkou. Jako herečku ji většina diváků zná z filmových hitů Hello, Dolly!, Funny Girl, Takoví jsme byli či Zrodila se hvězda. A právě posledně jmenovaný titul byl inspirací k názvu dnešního dokumentu, který nám přiblíží dobu Barbřiných začátků od prvních hereckých a pěveckých pokusů až k režijnímu debutu Yentl, který se natáčel v Praze. (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

Výborný dokument o výraznej a veľmi všestrannej umeleckej osobnosti. Síce je trochu skratkovitý (na druhej strane, do 50 minút sa toho veľa nezmestí), ale má hlavu a pätu a dáva celkom slušný prehľad o Barbrinej kariére až po 80. roky. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Nejzajímavější jsou její počátky a nejlépe vypadala v osmnácti. I kdyby si nos nechala zmenšit, stejně se jí narodí děti s dlouhým nosem. ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Barbra nepatrí k mojím obľúbeným herečkám, ale po tomto dokumente som si o nej trochu poopravil mienku. Cieľavedomosť v kombinácii s talentom ju dostali tam, kde je, a je to iba jej zásluha. No stále sa mi zdá, že je lepšia speváčka ako herečka. V dokumente je všetko podstatné o jej kariére a dozvedel som sa aj to, že chýbajúce pismeno a v jej mene je správne. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama