Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Akční

Recenze (2 830)

plakát

Kim Novaková: Hvězda s duší rebelky (2022) (TV film) 

Evokuje stylové klima. Monroeovská třída. Kočičí svůdnost, metalíza. Vlaštovčí obočí, paví linky. Ve tváři enigmatické skulinky. Atmosféra smaragdových mystérií v očích. Saténově syté rty. Stříbrná pleť bílé panny Sirény bdí. Vlasy svítí jako konvalinky. VERTIkála Gala(ktických) Ozdob. Osobnostní flitry. Z omamné kovadlinky.

plakát

Basquiat (2017) (TV film) 

Čmaropravec picassovský, který měl v paži i munchovské stavy. Busker se střapci. Sabotér kvót, který se "utrhl" v křiklavosti na tržišti s niternostmi. Svéráz vzletné rvavosti.

plakát

Favorit (1963) (TV film) 

Jen vám přijel říct, fanfaróni fanfár, zacyklených fórků na ráfku, že jeden musí z kola ven. Sesednout z koloritu atmosfér, aby se/si zařídil po svém.

plakát

Kdo to klepe na moje dveře (1967) 

Podívaná přes kukátko na bytí, které bloudí ve chvilkách intimity. Po chodbách, pod okny, mezi z metra průduchy. Tepou rušné nádechy a výdechy. Mezi řečmi drží se. Život, jenž nezvoní na konec. Za prahem zapřažený, prochází se prachem. Godardovský člověk.

plakát

Kozoroh 1 (1977) 

Rozhodli, lodivodi. Zůstat u stylizace iluzí, v galaxii jen naoko. Když ale hlídacího psa v rohu trkne nepoměr, způsobí rozruch v okruhu rozumů. Rozhodí tu mimozemskou lest. Na matičky. Z hrsti nesmírně nevesmírné (dů)kazy. Pohrozí, zatrne. Matičce zemi, která "lítá v tom."

plakát

Klan Gucci (2021) 

Lady "megaMacbeth" útočí, Na parte všemu partiovému připíjí konvalinkovým šampaňským. U(r)čí, pavoučice, jak přetáhnout nitky z tvrdého gauče, do nákladného, aurem oplývajícího sofa, aby ji pak samotnou, mýdlovou parádnici, sfoukly její vlastní, navržené vzorce, to když spustí rudé variace. Zahučí na prázdné prkenice. Pod kůži dynastii v kůži zaráží  odpadlictví klín.

plakát

Modiglianiho tajemství (2020) (TV film) 

Liánovité medailony. Tvárnost lidské pózy. Vytáhl nad rám(ec). Figury "s cylindry a drdoly." Merendu meandrů vážené tvářnosti melancholie v podzimním pastelu.