Reklama

Reklama

Donekonečna

Trailer 1

Když bratři Justin (Justin Benson) a Aaron (Aaron Moorhead), bývalí členové kultu, obdrží záhadnou videonahrávku, najdou v ní děsivou pozvánku z jejich minulosti na akci zvanou “Nanebevstoupení.” I přes Justinovy počáteční obavy nakonec oba souhlasí s tím, že se tam na jeden den vrátí. Nejdříve se jejich staří přátelé z kultu jeví přívětivě a srdečně, ale brzy se začnou dít zvláštní věci... Oba bratři jsou vtaženi do víru bizarních rituálů, podivných zpráv, neviditelných sil a nadpřirozených tajemství, které se zcela vymykají realitě. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (82)

noriaki 

všechny recenze uživatele

Skvělý námět, ale promrhaný potenciál. Tady se mělo pořádně stříhat a za peníze co by se ušetřily na materiále, měla režisérská dvojice najmout herce do hlavních rolí. Film se neskutečně táhne a protože scénář s vysvětlováním nespěchá a ani jeden z bratrů není ničím zajímavý, občas jsem se dost nudil. Příběh se rozběhl až v poslední půlhodině. Vyplatilo se na ni počkat, protože je patřičně atmosférická a zvlášť scéna u stanu je parádně mrazivá. Takový měl být celý film. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nabízí se vzdáleně příbuzné srovnávání s legendárními Losty. A stejně jako tomu kdysi bylo se mnou při sledování tohohle legendárního seriálu, i tady mě brzy začaly nudit a nebavit ony neustálé náznaky přítomnosti NĚČEHO a očekávání příchodu tajemného ČEHOSI, aniž by se cokoliv zásadního událo, nebo se cokoliv tajemného odhalilo. Ca v polovině už začal děj konečně někam směřovat a něčeho se dobírat, ale zápletka ani rozuzlení mě nijak zvlášť nezaujaly. Nepříliš záživné, ovšem originální a celkem zajímavé mysteriózní drámko. ()

Reklama

Happens 

všechny recenze uživatele

Zajímavá myšlenka v zajímavém podání, možná trochu metaforizující život, vztahy a takové to důležité. Uměl jsem si představit trochu jinačí konec (spoiler alert), kde by uvízli v 15 let dlouhé smyčce a vrazili by autem sami do sebe a z hořícího auta by jim pomohli ostatní členové smyčky kultu. Ale nevadí, i tejten happy end může být. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Tahej lano z nicoty, my jsme happy... a co ty?" Otázka nezní KDO na nás kouká seshora, CO vlastně si TO rochnilo na dně jezera nebo KOLIK měsíců v úplňku již přináší zkázu (duše), ani PROČ se to všechno děje znovu a znovu a znovu... Otázka kardinální je jiná, PŘIJMOUT TO? Sáhnout po nabídce věčného štěstí, obklopen stále mladými (!) kamarády, nabídce harmonie, odvíjené v nekonečné Kumbaya smyčce? To be, or not tu be? Když se člověk honí a dře a přesto tře bídu s nouzí, jednou nohou již v bezdomoveckých gatích a odpověď na zoufalou otázku "Kdy bude líp?" je to nemilosrdné "Už bylo." Když k touze po teplé stravě a teplém lidském slovu se přidá monstrum nejděsivější, čili existenciální úzkost, pak z hloubi duše nešťastný Aaron nemá důvod, proč sektářskou nabídku okamžitého nanebevstoupení nepřijmout. Drsný film. Sice se tu nezapalují medvědi ani tu není vysoká skála s obeliskovým doskočištěm pro zdravé důchodce, ale svým způsobem je to ještě hnusnější a zákeřnější podpásovka než Slunovrat. Délka zuřivé smyčky ve stanu? Pět vteřin. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Přímý sequel k ještě o něco komornějšímu Resolution, který chytře rozvíjí už tak zajímavou myšlenku. Z pochopitelných důvodů už tolik neděsí, ale zato po celou dobu vyvolává zvědavost a chuť diváka pídit se po pravidlech, která tento fikční svět řídí. The Endless navíc ukazuje, jako moc lze vytřískat z naprosto minimálního rozpočtu, mají-li tvůrci originální nápad a filmařskou zručnost. I díky zvolené kameře a obrazovému filtru je The Endless i přes do očí bijící low-cost produkci tak skvělou záležitostí. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Celosvětová premiéra proběhla 21. dubna 2017 na Tribeca FF (New York, USA). (Varan)
  • Na doručeném balíku v úvodu filmu je možné si všimnout mimo jiné i českého nápisu „Letecká pošta“. (DJMaroko)
  • Film je věnován milující vzpomínce na Randalyn Benson. (Rominator)

Související novinky

7. ročník sci-fi festivalu Future Gate je tu

7. ročník sci-fi festivalu Future Gate je tu

22.01.2020

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate divákům přinese řadu nových oceňovaných snímků (Malý Joe, Vivárium, H0use), které budou soutěžit o hlavní cenu festivalu, ale i nesmrtelné… (více)

Reklama

Reklama