Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Křehká Thelma právě nastoupila na vysokou školu. I přes urputnou snahu jejích rodičů kontrolovat každý její krok poprvé zakouší nezávislost a vír studentského života. Když se však zamiluje do krásné spolužačky Anji, začnou se v jejím okolí dít nevysvětlitelné a děsivé události a Thelma s hrůzou zjišťuje, že jejich příčinou je možná ona samotná. Uhrančivý thriller o nejtemnějších lidských touhách, rodinných prokletích a zakázané lásce natočil jeden z nejtalentovanějších skandinávských tvůrců současnosti Joachim Trier. (Aerofilms)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (229)

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Norské lesbičky miluju, ale zrovna Thelmě bych se do kalhotek dostávat nechtěla, mohla bych si pak na loďce hrát na živou pochodeň nebo tančit jak píská, nebo spíš jak se škube. Thelma a její záchvaty, kdy vypadala, že dostala paralyzérem do prdele, jsou sice celkem kominické ale buddha ví jaká švanda to zase neni. Lesbických scén je ukrutně málo a ukáže se toho ještě míň, vlastně když nepočítám Thelminy kůzlata tak neuvidíme ani piču. A zrovna na tu jsem se těšila. Hlavně že tam po cigaretě kouří hada...Film není takovej průser jak se může zdát, dokonce je celkem fajn, jenže to tempo. To se nevleče to se táhne jak smrad z hajzlu na rybářský lodi. Než se něco začne dít ve více než náznacích, tak je skoro konec filmu a já zjistila, že místo našlápnutý pecky, co sliboval trailer, jsem dostala div ne komorní lesbo dráma. A to nasere ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Když už jsem si myslel, že mě film trochu uspává, že to má momenty, které nejsou zrovna moc záživné, tak pak najednou přišel se scénou, která mě zase dovedla dostat. "Thelma" má na první pohled trochu nečekané prvky, ale na pohled druhý jsou to prvky, které v celkovém konceptu filmu rozhodně fungují. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Takto si predstavujem spracovaný film. "Thelma" je podľa mňa absolútne fantastický film. V prvom rade za to môže vynikajúca voľba herečky do hlavnej úlohy, skvelá hudba a nádherne artové zábery, ktoré tomu dodávajú tú skvelú atmosféru. Je pravda, že niektoré sú už v traileri, no keď ich človek uvidí v kontexte, vypália ešte lepšie a dodajú tomu tú správnu iskru. Máme tu vynikajúcu hlavnú hrdinku so schopnosťou, ktorá je podľa mňa dosť originálna a veľmi dobre sa s ňou vedeli tvorcovia pohrať. Je to kreatívne a skvele spracované. Vizuálne ako som povedal, je podľa mňa film strhujúci a pozerá sa na neho skvele. Možno v prvej polhodinke by som chcel vidieť viac momentiek, ktoré by ma dostali do príbehu, no viac sa sústredíme na rozkvitajúcu love story, ktorá celkom funguje, no nie je podľa mňa hlavným ťahúňom filmu a trošku ho môže v tých častiach spomaľovať. Ellen Dorrit Petersen je vynikajúca ako matka Thelmy a neustále som premýšľal čo sa odohráva v jej hlave, lebo som mal pocit, že mama voči dcére pociťovala skutočnú potláčanú nenávisť, ktorá v nej bublala niekoľko rokov. Jej otec v podaní Henrika Rafaelsena je dobrý, no nemám pocit, že by sme sa o ňom dozvedeli dosť na to, aby sme vedeli porozumieť jeho motiváciám. Niečo sa nám vysvetlí, no osobne by som išiel v jeho postave viac do detailu. A potom je tu Kaya Wilkins ako Anje. A je vynikajúca. Všetky časti, ktoré majú Thelma a Anje spolu sú prirodzené, sexy a naozaj sa na ne dobre pozerá. Okrem toho musím povedať, že cigaretová scénka je skutočne sexy a creepy súčasne. Treba vidieť. Mohol by som aj viaceré scénky rozoberať a dokonca si myslím, že aj príbeh a záver filmu, by mohol byť témou na dlhšiu diskusiu. Ale do toho tu nepôjdem. Jediné čo ešte dodám je, že ak máte možnosť vidieť tento film v kine, využite túto príležitosť a pozrite si ho. Neoľutujete. Hodnotenie: A- ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Těžká vykrádačka Carrie, kde tvůrci vyměnili americké kulisy za norské a jednu křesťanskou matku za životem zkoušené rodiče. Celé to pak jen doplnili o hodně nezdravý lesbický vztah a zahalili do snových výjevů plných symbolů a metafor. Až na orgasmus, co rozhoupe celou operu se tady žádný zázrak nekoná. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Pre mňa myšlienkovo, filmársky a charakterovo lahodné. Postupné vrstvenie základnej témy, obalenej v typickom duchu severských filmov. Hutná atmosféra a uhrančivá, melancholická hudba a prvotriedne vedené postavy postupne odhaľujúce typický zrod hrdinky. Pričom to vôbec nie je o superhrdinoch, ani o lesbičkách, ani o kresťanských sektách, ani o zúfalstve a samote. Je to skrátka o príjatí toho kto v skutočnosti sme. A Joachim Trier to robí pomocou výborných režíjnych nápadov a niekoľkých zaužívaných konvencií. Prispôsobuje si ich a vytvára podľa môjho názoru originálny, nenásilný a zaujímavý film. Podobné emócie som mal pri Lanthimosovom Lobsterovi. Pre mňa bez chyby. A Kaya Wilkins je dychberúco krásna. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (1)

  • Jedná se o první film režiséra Joachima Triera, který byl promítán v kinech v České republice. (ČSFD)

Související novinky

Režisér Já, Tonya natočí remake Thelmy

Režisér Já, Tonya natočí remake Thelmy

27.09.2018

Režisér Craig Gillespie (Já, Tonya) byl vybrán k režii remaku norského snímku Joachima Triera z roku 2017 Thelma. Práva na film získala společnost FilmNation Entertainment, Thelma přitom skončila… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Queer festival Mezipatra oslaví plnoletost

Queer festival Mezipatra oslaví plnoletost

01.11.2017

Norská horrorová romance, lovestory dvou mužů na ovčí farmě nebo životopisný film o muži, co probudil naše sexuální fantazie... I takový bude osmnáctý ročník queer filmového festivalu Mezipatra,… (více)

Reklama

Reklama