Reklama

Reklama

Provázky

(festivalový název)
Animovaný / Krátkometrážní / Drama
Španělsko, 2013, 10 min

Obsahy(1)

Mariin každodenní režim ve škole je změnen příchodem velmi specilního spolužáka. Brzy se stanou přáteli. Ostatní se s chlapcem kamarádit nechtějí, protože nemluví, nechodí, je zvláštní. María je však jiná a hned si s ním začne hrát. (Zlín Film Festival)

Recenze (9)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Španělé si pro nás připravili opravdu hodně "touching" záležitost, která nechá jen málokteré srdce ledové. Krásný příběh o dívence, která s naprostou přirozeností projevila empatii, kterou by ji mohla většina dospělých jen závidět. Desetiminutový nekompromisní nálet na city, před kterým se není kam schovat. [85 %] ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

:´( Smutné, no zároveň veľmi dojemné. Každý trápiaci sa človek (či už kvôli fyzického alebo mentálnemu postihnutiu) by si zaslúžil svoju Maríu. Len bohužiaľ realita je často iná, a z detí, ktoré sú proste "iné" sa skôr stávajú terče ignorácie (v tom lepšom prípade) alebo šikany (to v tom horšom). Toto bol pekný príklad o tom aké by to bolo pekné, keby ľudia nemali toľko predsudkov voči postihnutiu iných. Ale je to skôr taká malá utopia, bohužiaľ. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Inkluze v reálu a nereálná utopie, která by byla možná leda tak v případě naprosto jiných podmínek, než které panují teď v českém školství. Příběh moc pěkný a hezky udělaný, ale trošku mi na tom vadila právě ta pohádkovost, která s běžným světem bohužel nemá moc společného. 90% ()

FeriusParfax 

všechny recenze uživatele

Nádhernost plná citu, laskavosti, krásné animace, španělštiny a přátelství. Opravdu vyvedená, kraťoučká pouť mezi bezprostřednost dětí, které vidí svět úplně jinak, krásněji než my dospělí. Znám holčičku bez rukou, a když měla jít do školky, všichni se báli, jak budou děti reagovat. Po vyzvednutí ze školky měly všechny děti sundané ponožky a hrály si, stejně jako holčička, jen nohama. ()

hepi_ 

všechny recenze uživatele

Je to sentimentálne a útočí to na city prostredníctvom toho najkrehkejšieho a najzraniteľnejšieho - a to detí. No každopádne autori dosiahli presne to, čo chceli_80% ()

cech.ja 

všechny recenze uživatele

Krásne... Aj pri takomto 10 minútovom animovanom filme som sa lepšie cítil ako pri dvojhodinovej romantickej dráme. ()

Reklama

Reklama