Reklama

Reklama

Whitney: Úžasný hlas, smutný příběh

  • Česko Whitney: Být sama sebou (festivalový název) (více)
Trailer
Velká Británie / USA, 2017, 90 min (Alternativní 101 min)

Scénář:

Nick Broomfield

Hrají:

Whitney Houston (a.z.), Johnny Carson (a.z.), Serge Gainsbourg (a.z.), Mike Tyson (a.z.), Oprah Winfrey (a.z.), Bobbi Kristina Brown (a.z.) (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Životní příběh americké zpěvačky, který z hvězdných výšin dospěl k tragickému rozuzlení... Dobývala hitparády po celém světě, svou krásou si podmanila i filmové plátno, vydělávala miliony dolarů. Přesto americká zpěvačka Whitney Houston nikdy nenašla to, co hledala – osobní svobodu a rodinné štěstí. Uznávaným režisérům Nicku Broomfieldovi a Rudi Dolezalovi se podařilo najít a zpracovat velké množství dosud neviděných záběrů a exkluzivních nahrávek, tak aby ve spojení s exkluzivními výpověďmi členů nejbližší rodiny a spolupracovníků nabídli bez příkras pravdivý obraz zářivé hvězdy. Dokument tak zachycuje kariérní růst mladé zpěvačky a její cestu na vrchol světové populární hudby, ale i soukromý život plný pochybností a nezvládnutých závislostí. Všechny kroky a životní rozhodnutí Whitney Houston nezadržitelně směřovaly k 11. únoru 2012, kdy její život tragicky skončil v pouhých 48 letech. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (21)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Vyloženě klika na příbuzný, viď, Whitney?! ---- Dokument se spoustou archivních záběrů a rozhovorů soustředí svoji plnou pozornost na příčiny, které vedly ke zbytečně předčasnému zpěvaččinu skonu. Měla toho naloženo tedy dost. Podle autorů dokumentu, i mnohých respondentů, se na ní podepsala převážně rodina – fetující bráchové, žárlivá zneuznaná matka a milující tatínek, který však nezaváhal svou milující a milovanou dcerušku zažalovat o sto mega. Tak dlouho třásli se svým Oslíčkem otřes se, až se jim oslíček zlomil. Jde o temné vyprávění, kdy všichni rozumní lidi okolo museli vidět, kam Whitney míří, ale zastavit ji nikdo nedokázal. ____ Rodina prý byla silně věřící, v praktické rovině jsem však nepostřehla, že by se nějak moc řídili písmem a vedli bohabojné životy. Spíš spoustu keců a nějaké to zpívání v kostele a některé Whitneyny nábožensky laděné projevy zněly až nepříjemně hystericky, falešně a přehnaně. Jestli opravdu věřila, tak jí to možná i uškodilo – s takovou rodinou ctít otce svého a matku svou je vyloženě o zdraví a neopouštět destruktivního manžela taky člověku nepřidá. SHRNUTÍ: Talent, peníze a úspěch opravdu neznamenají i štěstí….. Jejich nedostatek ale také ne. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Pohled na život superstar , která žila před vznikem sociálních médií. Myslím, že se úplně nepodařilo odhalit, jak velmi tato sympatická zpěvačka byla anomální bytost s disfunkčnímu vztahy a závislostí na drogách. Jsou zde nikde zatím nevidělé rozhovory a koncerty včetně svérázného manželství s Bobby Brownem. ()

Reklama

Streeper 

všechny recenze uživatele

Upřímný dokument, plný nezveřejněných záběrů, nejen z koncertů ale také ze zákulisí. Whitney byla skvělý člověk a hodně bláznivý, je to vidět i v těch videích jak moc si užívala zábavy a smíchu. Myslím si, ale, že neměla štěstí v lásce a to jí podrazilo nohy a spadla až na dno. Bohužel zřejmě i sláva na ní byla příliš a možná proto se uchýlila k drogám. Takového talentu je škoda a ke konci dokumentu jsem měla slzy v očích. Bylo tam hodně záběrů, kdy na ní vyloženě bylo vidět, že je sjetá, u takových momentů jsem měla až husí kůži. Hodně dobře zpracovaný dokument. ()

Brylin 

všechny recenze uživatele

Mnohovrstevný a poctivě natočený dokument o popovém fenoménu 90. let minulého století, o Whitney Houston. Velké množství svědectví z řad jejích blízkých a některé dosud neodvysílané záběry odhalují zákulisí zpěvaččiny kariéry se všemi vrcholy i drogovými pády. Dokument jde do hloubky a ukazuje ženu s pěveckým talentem od Boha, ale neschopnou odolat tlaku okolí - rodiny, manažera či manžela. Ženu, která neměla sílu se vzepřít a být sama sebou. Hodnotím čtyřmi hvězdičkami. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

[3,5*]     "Boby ju stiahol dolu, lebo sa chcel dostať hore. A ona sa znížila, aby bola na jeho úrovni."     Veľmi zručne nakrútený i zaujímavo podaný životný príbeh veľkej osobnosti populárnej hudby, ktorá to napriek obrovskému talentu a aj mimoriadnemu dosiahnutému úspechu nemala v živote ani trochu ľahké. Neustále sa ju totiž niekto snažil pretvoriť na niečo, čo nie je (napr. producenti v počiatkoch jej kariéry na bielu popovú hviezdu), takže zvádzala celoživotný boj o svoje vlastné "ja" (o čom hovorí aj titul "Can I Be Me"). Film mapuje jej životnú dráhu (konečne chronologicky!) od detstva v gete, cez spievanie gospelov v kostole a žiarivú kariéru speváčky až po jej úpadok a trpký koniec. Viac než na jej spevácku kariéru sa pritom zameriava na jej súkromný život (je tam veľa veci zo zákulisia), na ľudí z jej okolia, ktorí ju najviac formovali a hlavne na jej cestu skazy a faktory, ktoré ju určili (zrejme nedostatok sebavedomia a ľahká ovplyvniteľnosť). ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Bobby Brown zaútočil na společnosti Showtime a BBC, protože podle něj nedovoleně použily záběry z jejich života a podal žalobu v New Yorku. [Zdroj: Novinky.cz] (Duoscop)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno