Reklama

Reklama

Všechno nejhorší

  • USA Happy Death Day (více)
Trailer 1

Jak by se vám líbilo uvíznout v časové smyčce, kdy byste dokolečka prožívali ten samý den? A zrovna své narozeniny? A jak by se vám líbilo, kdyby vás na jeho konci pokaždé někdo zabil? Přitom, když se vysokoškolačka Tree probudila, bylo všechno normální. Ačkoliv, otevřít oči v posteli cizího kluka, který na vás vyděšeně zírá, a vůbec nic si nepamatovat, to úplně běžné není. Jenže Tree je tak trochu zlobivá holka, která se s ničím a nikým nepáře, a podobné věci se jí stávají celkem běžně. A zítra to bude asi podobné, protože Tree má dnes narozeniny a večer se chystá trochu kalit. Plány a krční tepnu jí však přetne podivné individuum s maskou. Když se Tree probudí, není ani v nemocnici, ani na onom světě, ale ve stejné cizí posteli stejného cizího kluka. Že by to byl jen špatný sen? To sotva, zvlášť když se to, co se v něm odehrálo, až příliš podobá prožívané realitě, včetně ukázkově morbidní tečky. S dalším probuzením už Tree začíná být jasné, že se ocitla v noční můře, která neskončí, dokud neodhalí identitu vraha s maskou. A tak se stává vyšetřovatelkou vlastní vraždy, která má oproti vrahovi jednu velkou výhodu – ví, co se stane v každé další minutě, a může se na to připravit. Ke své smůle si však svým dosavadním chováním zadělala na pěknou řádku nepřátel a pod maskou zabijáka se může skrývat kterýkoliv z nich. Tree si navíc nikdy nemůže být jistá tím, že i tu příští smrt dokáže přežít. (CinemArt)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (455)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

I když to časovou smyčku zdaleka nevyužilo s takovou grácií, jakou mohlo a ve finále (respektive předfinále) je až trochu moc cukrové vaty, ke zbytku jako fanoušek slasherů a "Na hromnice o den více konceptu" nemůžu mít skoro výhrady. A velké plusové body za překvapivě dobře promyšlenou pointu, přidanou hodnotu s trvalými následky (to je myslím v rámci subžánru novinka) a pro neskutečně dobrou Jessicu Rothe, která hraje o dvě třídy výše, než od ní dané téma vyžaduje. 70% ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Idea jakoby hororového Na Hromnice o den více je fakt dobrá a skvěle funguje. Podle traileru jsem si myslel, že půjde o něco strašidelnějšího, ale Happy Death Day je maximálně odlehčený. Soustředí se spíš na komediální scény a mimo jiné v něm není vidět žádná krev. Celkově jde spíše o komedii s hororovým nádechem. Na Hromnice o den vděčí za svůj úspěch z velké části Billymu Murraymu a zde je hlavní hrdinka taky slušně zahraná, ale její očekávaná proměna je přeci jen přímočařejší a obyčejnější. Na začátku jde o přehnanou nesympatickou fiflenu, která dělá a říká jen samý zlý věci. Později se naštěstí ukáže, v čem tkví ta její povaha, a tak je jakž takž uvěřitelné, že se změní. Celkově je film poměrně dost předvídatelný, ale nevadí to, jedná se o fajn zábavu. Potenciál to mělo větší, ale nakonec je to dobrý oddechový snímek. (7/10) ()

Reklama

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Mně se to líbilo. Rozhodně je to tak o 100% zábavnější než 50x a stále poprvé. Tady není žádná nudná a utahaná romantika, ale má to pořádný grády. Nejlepší na tom je, že způsob smrti je vždycky jiný. Když jsem viděla v kině trailer, nijak mě to nezaujalo a řekla jsem si, že to bude béčkový horor, ale příjemně mě to potěšilo. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Iritujúca kravina s dávno prevareným konceptom, pri ktorej pozeraní mi bolo asi tak trápne ako pri čítaní komentáru ZlobivéhoFénixe o tom, jak jsou horory letos úspěšné... No ohromně, až ma z toho asi odjebe! Ale možno som už na toto všetko mentálne starý a neochotný privierať oči nad zomierajúcim žánrom a novorodeneckými komentármi. Ledva za dva. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Vieš, ten film s Billom Murraym.“ – „S kým?“ Dobrý námet, ale tak na kraťas, nie na celovečerák. Hra na podozrivých nuda, maska vraha fajn, ale to nestačí, hrdinka pripomína nič moc sympatickú kanadskú pornoherečku a nemám rád horory miešané s komédiami. Všetko najhoršie nebolo zlé, ale, pravdupovediac, naplno ma zaujal len vankúš pod hlavou. Wtf. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (21)

  • Keď Tree (Jessica Rothe) uteká pred vrahom a narazí autom o prekážku, v nasledujúcich scénach nie je na aute viditeľné akékoľvek poškodenie. (giaruj)
  • Když je Tree (Jessica Rothe) na párty nahoře v pokoji, zazní skladba od DVBBS & Joey Dale - „Deja Vu“. Její název odkazuje na pocity, které má především tento druhý den a sama výraz „Deja Vu“ použije v dialogu. (maestroHynek)

Související novinky

Vince Vaughn v těle mladé dívky

Vince Vaughn v těle mladé dívky

31.08.2019

Čas od času se začne chystat film, který má tak bizarní námět, že jej zkrátka nelze ignorovat. Zatím nepojmenovaný snímek od studia Blumhouse je přesně tím případem. Film bude vyprávět příběh… (více)

Reklama

Reklama