Reklama

Reklama

Sněžný kluk

  • USA Abominable (více)
Trailer 18

Obsahy(1)

Dívka s exotickým jménem Yi je typická puberťačka, která má problém zapadnout, protože jí okolí buď nerozumí, nebo příšerně štve. Útěchu nachází v bunkru na střeše svého domu, kde se na svět dá aspoň koukat s nadhledem. Jednoho dne však ve svém útočišti objeví obrovskou bílou chlupatou kouli, z níž se vyklube mladý yetti, sněžný kluk, kterému Yi začne říkat Everest. Není to náhoda, nejvyšší hora světa je totiž domovem těchto bájných himalájských monster a mladý yetti netouží po ničem jiném, než se tam vrátit. Jenže jak má tenhle mýty opředený tvor urazit stovky kilometrů, aniž by si ho někdo všimnul? Diskrétnost je důležitá i kvůli tomu, že po něm pátrá nechutně bohatý sběratel kuriozit Burnish, který ho už jednou chytil a pak ho jeho neschopní zaměstnanci nechali utéct. Pomocnou ruku Everestovi podá právě Yi se svými dvěma kamarády. Odměnou za odvážné rozhodnutí doprovodit sněžného kluka domů jim bude napínavá cesta plná zábavy, dobrodružství a zázraků, vedoucí až na nejvyšší místo na Zemi. (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 18

Recenze (115)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Nečakal som, že sa mi to bude až tak veľmi páčiť. Ale možno je to tým zasadením do Číny, fantastickým humorom, krásnou hudbou a vizuálne podmanivým prostredím. Príbeh je síce tradičný a má v sebe ekologické presahy ale úprimne? Toto treba. Treba si užívať farebnosť a hravosť a myšlienku v animovaných filmoch. O to viac, že je to podané zmysluplne pre deti aj pre dospelých. A DreamWorks v tom poslednú dekádu exceluje. Pre mňa naozaj animák, ktorý ma potešil vo všetkých ohľadoch. Vždy som hovoril, že Ázia má najlepšie príbehy. Sa mi to len potvrdilo. ()

GejmronCZ 

všechny recenze uživatele

Nádhera, nádhera, nádhera a naprostá nádhera! Grafické zpracování je úžasné a příběh možná trošku střelený, ale také super. A to všechno, světe div se, bez romantických chvilek a jakékoliv romantické linie! A jde to, konečně nějaký animák bez různého ocucávání. (docela změna oproti GoT :D) Moc jsem si to užil, hudba je zcela dokonalá a krásně se tam hodí. ()

Reklama

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Roztomilá a milá pohádka, která má sice své mouchy (cílení opravdu hlavně na mladší děti) a postrádání logiky i přes odmyšlení si všudy přítomné magie (v Himaláji - ano v dabingu se Himalájím říká Himaláj - je evidentně celkem teplo, když už zabiju jednoho nepohodlného smrada, tak si rozhodně domů nebudu brát svědky a podobně). Možná je škoda, že film pracuje jen s jednou písničkou na housle, protože třeba takovou útočnou Wagnerovu Valkýru na housle bych si v poslední akční scéně skutečně vychutnal. Přesto je to hezkej (na přemýšlení jednoduchej) film, který děti bude rozhodně bavit. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

A vůbec se za to nestydím! Sněžný kluk ve mě jednoduše probudil to dítě, kterýmu se tohle sakra líbí. Po začátku ve městě (10 minut) jsem se nechal unášet fantastickým dobrodružstvím, ve kterém hrála prim Čína, fantastická hudba a jedno kouzlo za druhým. Už seriál Kung fu Panda osobně miluju právě kvůli tomu prostředí. A Sněžný kluk je přesně z takového ranku. Je navíc vidět, že tu je velká snaha udělat nástupce Bezzubce, a za mě osobně se to povedlo do puntíku. Yeti je skvělej, je roztomilej a každý jeho kouzlo je auditovizálně velmi líbivá podívaná. Příběh možná trochu klišé a jako celek se to Jak vycvičit draka nevyrovná, ale tady ten větší důraz na děti než na dospělé vůbec nevadil. Jednoduše jsem na hru přistoupil a nechal se vzít na výlet. Tohle můžu a klidně mi naservírujte 2 další díly a seriál. ()

Mykhaluu 

všechny recenze uživatele

Opět příběh, který řeší nekomunikaci a uzavřenost. Tento ji přímo rozmašíroval po celé Číně. Nesmyslů a nelogičností je habaděj, ale děj si to fičí od příhody k příhodě. Zlý padouch není vlastně zlý, chlapec sebestředný prohlédne, vražedkyně dětí to má i s trestem smrti (holt Čína). Chvílemi akční film, chvílemi pohádka, každopádně hezké na více použití. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (5)

  • Celosvětová premiéra proběhla 7. září 2019 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)
  • Existuje kulturní nepřesnost, kterou film zobrazuje, a to v tom, že v asijské kultuře lidé nenosí boty v domě, na rozdíl od ústřední rodiny filmu. (ČSFD)
  • Pohádku, jež vznikla v čínské koprodukci, ve Vietnamu stáhli z kin. Důvodem je scéna s mapou jihovýchodní Asie, ve které je vidět, že si Čína klade nároky na Jihočínské moře včetně oblasti u vietnamského pobřeží. Záběr vyvolal mezi Vietnamci pobouření na sociálních sítích, uvedla s odvoláním na vietnamská média agentura Reuters. Zákaz dostal film i ve Filipínách a Malajsii. [Zdroj: Novinky.cz] (Duoscop)

Reklama

Reklama