Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi
  • Horor
  • Fantasy

Recenze (456)

plakát

Flash (2023) 

Ale jo, já tam ty 4* hodim. Je to spíš něco mezi, než 4, ale 3,5* se dát nedá a na 3* to neni. Je to... těžký popsat něco takového. Ezra tu ale odvádí hezkou práci a opravdu to je primárně o něm. Sasha jako Cara měla trochu méně prostoru, což byla škoda, ale její momentky byly dobrý. (Hlavně ten flusanec, to bylo cool as fuck!) Do toho správně starej Batman ve starym stylu se starym oblekem v podání Michaela Keatona byl taky hustej. Inu aspoň tady narozdíl od MCU neni záporák. (Ikdyž čestnej.) Ještě taky byla fakt funny scénka na začátku s lasem pravdy od WW. To jsem se hodně nasmál a skoro jsem až hmatatelně cítil, jak se oba stydí. Dokonalý. Uvidíme, co nám přinese další počin nového vesmíru, protože na vožralýho Aquamana jsem fakt zvědavej :D Hm, už bych tu dvojku měl asi dát co? Tak jo, někdy to teď dám.

plakát

Marvels (2023) 

Teda čekal jsem peklo a hele... jediný peklo byla ta zpívající planeta. To bylo cringe až jsem cítil jak mi umírají mozkové buňky a snižuje IQ. Zbytek byl ale fajn. Jen teda ta záporačka byla nic moc. Nevím, jestli to bylo špatně napsanou postavou nebo herečkou. Nešel z ní strach ani respekt a ty pohledy, co házela... to bylo tak divný. Kam se hrabe na Ronana teda. To byl záporák panečku. Musim ale vyzdvihnout akční scény, které vypadaly fakt dobře (když v nich nebyla záporačka). Chemie mezi hrdinkami pěkná a Kamala je správně ujetá fanynka. Jediná hláška mi tam chyběla "Já to řekla nahlas?". Jo a taky se mi líbí to, jak má Carol dost zasviněnej štít ze začátku a snaží se napravit svoje chyby. To je pěkný. Teď jsem jen zvědavej, co uvařej z tý potitulkovky, která byla LU-XU-SNÍ! Hodit vidle do toho může Deadpool, další Avengers nebo další Ant-Man, jestli bude. Zkrátka se tu může změnit ještě dost věcí a žádná z našich postav nemusí být pryč úplně a navždy. To multiverzum je občas fakt sračka XD Když se ale dobře zpracuje (viz. masterpiece Loki), tak to má grády a stojí to za to. Celkem bych si dal nějakýho záporáka, co bude kvalitní, budovaný a obávaný jako Thanos. ------------------------------------------------------- Eeee jo malá poznámka: Kamala je z jinýho světa, tak jak se sakra dostali všichni k sobě?! To nedává smysl. U ní superhrdinové nejsou a jsou jen v komiksech. Eh a pak se jim tam promenáduje Captain Marvel, co je bych řekl power levelem Tier 5 z 5. To by mohlo bejt hodně předváděček a všichni by vytekli. Pozdní EDIT: Tenhle film mi dodal pocit opětovné naděje pro moje sny. Zvláštní, ale hodně uspokojivý pocit. Naděje fakt hezky hřeje.

plakát

Rebel Moon: Druhá část – Jizvonoška (2024) 

Téměř ty samé problémy, co předtím. Jen se to tu trochu doplnilo, takže to neni tak špatný. Ovšem bez dobrého základu se těžko staví. 1. Ze záporáka prostě nejde strach a ani z jsem necítil, že bych k němu měl nějaký respekt. 2. Vztah těch 2 hrdliček byl podle mě uspěchaný a neprokreslený, což je škoda. 3. Artelis mohla bejt trochu větší drsňačka. Dělá věci, který nejsou v jejím charakteru, což je prostě divný. A nebo taky ten vývoj k tomu rozhodnutí je extrémě uspěchaný, neprocítěný a nemá to vůbec váhu. 4. Atmošku to téměř nemá, což jsem zapoměl zmínit u první části. 5. Některé části jsou dobré, ale třeba zpívání oného? Jako hej, to už jsem se musel tlemit. Jako bylo to pěkný, dobrý, ale jsou tu 2 problémy. (1. Bylo to na sílu a k smíchu, protože to bylo moc. 2. Ocenil bych titulky nějaké k tomu.) 6. Tohle jsem sice taky nenapsal k první části, ale tady to zmíním. Titulky, když mluví někdo jinou řečí. To by se hodilo. Celkově to má opět spoustu problémů, ale mě to bavilo a ačkoliv dávám hodnocení, jaké dávám, určitě si oba díly někdy pustím znova a rád.

plakát

Rebel Moon: První část – Zrozená z ohně (2023) 

Nevím nevím, bylo to dobrý, ale stačilo malinko a bylo by to fakt dobrý. Moje výtky 1. Kdyby nebylo tolik a tak zbytečných slow motionů (hlavně když je slow motion ve slow motionu...wtf XD), tak by akce daleko více odsejpala a bylo by to fakt akční a neprotahované. Jen by to prospělo. Mohlo bejt tolik fakt pěknejch epickejch badass scén, ale kvůli tomu neni. 2. Některé záběry ze začátku byly tak blbě zaostřené, že mě to bolí. Mohly to bejt normální pěkné záběry, ale jsou takhle zkažené a to je velká škoda. 3. Namísto protahovaných slow motionů jsme mohli dostat lepší propracovanost některých dalších postav nebo lépe udělanou historii Artemis... Artelis... jak se sakra jmenuje? Ve filmu zazněli obě ty jména. No Prostě Kory. 4. Ať si ujasní, jestli jí maj říkat Artemis nebo Artelis. Jednou tak, pak zas tak... WTF (EDIT: Je to Artelis.) 5. V souvislosti na 3. bod je škoda, že nebyly nějaké důležité rozhovory na palubě lodi mezi návštěvou planet. Dost by to pomohlo té hloubce, nastínění vztahů a byl by prostor pro detaily a jisté jiskření. 6. Tak krátké návštěvy planet je nijak nepředstavily. Nemají vůbec žádnou váhu a neudělali ani dojem. 7. Mohla bejt i krátká scéna na začátku, jak jí ten starec z té lodi zachraňuje, léčí a tak. Dodalo by to hloubku jemu, jí i jejich vztahu. 8. Záporák mohl mít více prostoru a scén, kde by zazářil. Nebo naopak méně a bylo by okolo něj větší tajemno, což je někdy lepší. Stačilo jiné vystupování, ale to by k němu asi moc nesedlo. ------------------------------------------------------ Celkově to mělo solidní potenciál, ale nevyšlo to. Opravdu mě to mrzí, protože tu byl.

plakát

The Walking Dead: The Ones Who Live (2024) (seriál) 

Celkem kvalitně zpracované a od jednoho z hlavních pokračování původního TWD bych ani nic jiného nechtěl a neočekával. Na tohle jsme kurva čekali! Rick is back bejby! A ne, teď nemyslim tohohle Ricka, ale Ricka Grimese. Čekal jsem to víc akční a víc ve starym stylu a méně těch intimnějších chvil, ale i přes to to stálo za to. A jak už my víme... Když jsou Rick a Michonne spolu, nikdo je nezastaví ať už dělaj cokoliv. Teď mě teda napadla perverzárna a přitom je asi zastaví... ale jen na chvilku XD Pardon, zase myslim na 4 věci naráz a pak vznikaj tyhle hovadiny. .............................................................................................. SPOILERY: Jediné 2 věci, co mě mrzí jsou, že 1. neukázali víc toho potom. Delší setkání s přáteli a rodinou, hlavně s Darylem. Takhle to působilo dost odbytě, škoda. Sakra... ten může bejt na Judith jen a jen pyšnej, jaká silná a pěkná holka z ní vyrostla. 2. Že na něj nešla Michonne trochu víc z ostra a on byl jakoby úplně otupělej. Ikdyž chápu, že to mělo působit jako s Neganem (úvodní scéna na konci 7. a začátku 8. sérky). Podobná situace.

plakát

The Last of Us - Drž mě za ruku (2023) (epizoda) 

Tohle bylo slušný. Jejich chemie se mi začíná fakt líbit. KONEC: A jo, bylo to tak blbý až to bylo dobrý XD

plakát

The Last of Us - Long Long Time (2023) (epizoda) 

Teplej nejsem a ani nikdy nebudu. Všechny intimnější scény jsem se díval jinam, ale jako... jen opravdu hodně kvalitní a emotivní scény mě dokážou rozbrečet. Tady se to povedlo na jedničku, neudržel jsem se. Úžasná práce s jejich vztahem. Díl trochu mimo, ale naprosto úžasnej. Kdyby to bylo samostatně a ne v téhle sérii, tak to má stopro i větší hodnocení než 73%, protože by si nikdo stěžoval na nedodržení předlohy. Teď ale prosím další díly s hlavními postavami.

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

Kdybych psal něco normálního, tak bych jen opakoval Torena. Takže jednoduše... pokračuje to v úžasném vizuálu i stylu vyprávění jako jednička. Jen je o poznání svižnější a akčnější. Těch 166 minut mi ani nepřišlo. Musím vypíchnout ale hudbu neuvěřitelného mistra Hanse Zimmera, která na mě zapůsobila opravdu tak moc, že pro to jen těžko hledám slova. Tenhle film je jedním slovem fenomenální. Kéž by bylo více tak úžasných filmů, na kterých si budou dávat tvůrci tak záležet.