Reklama

Reklama

Frigo v balóně

  • Česko Frigo v balonu (více)

Obsahy(1)

Po návštěve v domě hrůzy a několika nezdařených flirtech se při snaze pomoci jednomu vzduchoplavci Frigo (Buster Keaton) ocitne na vršku balónu, který se s ním nenadále vznese. Nešťasný výstřel však Frigův let rázem přeruší a uvrhne ho do drsné divočiny. Ani tady se však Frigo nemusí obávat nedostatku společnosti, neboť tu brzy narazí na mladou, koupající se krásku (Phyllis Haver)... (Pohrobek)

(více)

Recenze (28)

Webb 

všechny recenze uživatele

Po několika nezdařených pokusech o seznámení s krásnými dámami v zabavním parku se Frigo nedopatřením stává balónovým vzduchoplavcem. Nešťastný výstřel však jeho let ukončí a svrhne ho do drsné divočiny, kde se musí sám živit rybařením a lovem. Ani zde se nemusí obávat nedostatku společnosti, neboť brzy objeví koupajicí se dívku. ()

Turiec 

všechny recenze uživatele

Skôr by sa to mohlo volať "Frigo pri rieke" alebo "Frigo v kanoe", pretože celá scénka s balónom trvá len krátko - po stroskotanie. Tento film nijako nevyniká medzi inými Keatonovými groteskami, ale je zaujímavý tým , že v ňom vystupuje množstvo zvierat. Počnúc rybami, cez zajace, býka, hnedého medveďa až po veveričku. ()

Reklama

liquido26 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že se ke mě tato groteska dostala bez zvuku, tak jsem si jako hudební doprovod pustil soundtrack ze Sherlocka Holmese. Frigo v balónu tím sice získal lehce ponurý a depresivní nádech, ale jinak tam ta hudba docela dobře sedla. No ale to bylo asi jediné pozitivum, protože jinak tady o nějaký kloudnější vtip nezavadíte, maximálně tak ten krátký moment, kdy si Keaton za pomoci tenisových raket peče rybu v kanoi, ale jinak je to slabota a ten dokola se opakující fór s upadávajícím dnem začal být po chvilce docela trapný, hlavně proto, že se objevil i v jiných groteskách od Keatona. No a spíš než Frigo v balóně by byl vhodnější název třeba Frigo v přírodě, protože balón se tu vyskytuje jen na začátku a na konci a jinak se to všechno odehrává na řece a v přilehlém okolí, kde Frigo neúspěšně loví ryby, zvířátka, zápasí s medvědem a snaží se sbalit bábovku, co tam přišla campovat. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale pro mě je zatím stále nepřekonanou jedničkou němých grotesek Charlie Chaplin a Buster Keaton mi dosud nepřipravil žádnou takovou podívanou, kterou bych si v budoucnu rád zopakoval. Doufám, že se to ale změní a ještě narazím na snímeček, jenž bude patřičně poutavý a zábavný. Frigo v balonu má několik zdařilých momentů, avšak celkově jsem se příliš nepobavil. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Hľadal som logickú dieru v poslednom zábere, a som rád, že som ju tentokrát nenašiel, pretože pomocou nej sa de-facto dostal do drsnej divočiny, kde sa nachádza nebezpečný medveď grizly, ktorého Frigo šikovne prekabáti, že i taký Hugo Glass by sa normálne cítil trápne. Predtým mal samé konflikty so ženami, s ktorými sa pokúšal nadviazať vážnejší vzťah, ale namiesto toho, schytáva jeden monokel za druhým. Najlepšie časy má v prvej etape za sebou, a ešte príde druhá, a zároveň posledná ! ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama