Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Když z vesnice poblíž lesů v Ardenách zmizí dospívající dívka, místní policie začne spolu se starostlivou učitelkou odkrývat síť znepokojujících tajemství. (Netflix)

Recenze (44)

B3n 

všechny recenze uživatele

Podivne napísané niektoré hlavné postavy tomu veľmi uberajú na autentickosti. Celý čas som si kládol otázku, či tá polícia má byť nejaká paródia na policajnú prácu, či to má byť nejaký žart. Za každú cenu tlačiť na scénaristickú pílu sa neoplatí. No a samozrejme ani tu nesmú chýbať nafúkaní, sebavedomí a večne nasratí teenageri, nenávidiaci svet dospelých. A nejaký ten deviant, tu našťastie iba okrajovo. Podprahový odkaz ovciam - nemajte deti, vidíte, aká je s nimi starosť. Za toto násilné programovanie dávam o niečo horšie hodnotenie. Nenáročný fanúšik komerčných televízií si ale určite príde na svoje a bude ešte o dvadsať rokov rozprávať, akú zaujímavú a napínavú kriminálku videl. ()

Warhorr 

všechny recenze uživatele

Vynikající a hlavně poctivá francouzská mysteriozní kriminálka. Tady je prostě super, že to nemá potřebu nějak vybočovat postranním dějem či nějakou zbytečnou vedlejší linií. neřeší se tu nějaké sociální dilema apod. Vše, co se tady stane, všechny události, všechny charaktery, všechno se to týká a má spojitost s případem. Na konci pěkný mindfuck s odhalením vraha. Finále sice mohlo být více strhující, ale vůbec mi to nevadí. Jo, takových čistokrevných kriminálek už se dnes moc netočí. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Skvělá francouzská detektivka. Atmosferická, s dobře využitým prostředím Arden, se zajímavými postavami a s průběhem, který, chápu, že ne úplně každému může sednout, ale já byl spokojený. Přeci nemusí každá atmosférická detektivka být pořád o tom samém. Občas není od věci, když se děj rozvine trošku jiným směrem, než je úplně zvykem. I proto si Hvozdu tak cením a musím říct, že jsem si těch šest dílů poměrně i užil. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Vyobrazené “znepokojujúce tajomstvá”, sú odrazom dnesnej doby. Výsledkom oných “tajomstiev”, sú takpovediac očakávané následky. Nuž, niet sa čo čudovať. Stačí si otvoriť “instagram”, a je to tam samá “popretŕčaná, polonahá kunda s ceckami ven” s filozofickou úvahou od Dalajlámu. Čo sa seriálu týka. No videl som aj lepší, ktorý v sebe kombinuje viacero problematík. Jeden by povedal, že by ho to malo zasiahnuť viac. Bohužiaľ nestalo sa, empatia išla akosi stranou, i keď “La Forêt” určite nie je zlou kriminálkou, ktorá by vyslovene nudila. ()

Najt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborné francouzské kriminální drama. Z nenápadného a pomalého rozjezdu se vyklube nadupaná kriminální jízda a hon na vraha a pátrání po 3 zmizelých děvčatech. Z prvotních obav o herecké výkony se postupem času stala jistota a nakonec lze říci, že se jedná o skvěle natočenou i zahranou, zajímavou, kriminální jízdu s povedeným příběhem. Tohle s čistým svědomím lze doporučit. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (3)

  • Seriál sa natáčal väčšinou v belgickom regióne Valónsko v okolí Bruselu, ako aj Dinant, Namur, Rixensart a Court-Saint-Étienne. Natáčanie prebiehalo aj vo Francúzsku v Ardenách, najmä v okolí rieky Meuse a obcí Haybes a Fumay. Posledná sekvencia bola natočená v Bray-Dunes neďaleko Dunkerque. (Arsenal83)
  • Na dětském hrobě Nathane je napsáno: „Narozen 1988 – zemřel 1988.“ Ale během výslechu Thierryho Rougeta (Patrick Ridremont) jsme se dozvěděli, že dítě zemřelo 4. dubna 1988 ve věku 11 měsíců. To znamená, že se musel narodit v květnu 1987 a ne v roce 1988. (Untentrauer)
  • Niektorí diváci si mysleli, že ide o nejakú obdobu alebo pokračovanie Zone Blanche (2017), pretože ten sa tiež odohráva v Ardenách a navyše vyšiel v tom istom roku niekoľko mesiacov predtým. Samuel Labarthe však ubezpečil, že ide o úplne niečo iné: "Určite nás budú obviňovať z toho, že kto urobil seriál ako prvý. K Zone Blanche máme dosť blízko, pretože je to aj príbeh o lese, o zmiznutí mladého dievčaťa. S vlkom je tu aj snová stránka. Sú tam policajti. Je to v Ardenách. Ale v skutočnosti to s tým nemá nič spoločné!" (Arsenal83)

Reklama

Reklama