Reklama

Reklama

Zone Blanche

(seriál)
Drama / Mysteriózní / Thriller
Francie / Belgie, (2017–2019), 14 h 51 min (Minutáž: 50–61 min)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Ve fiktivním francouzském městečku, které je obklopeno temnými lesy, ze kterých se valí hrozivá mlha, se setkáváme se záhadnými postavami žijícími v lesích, ale i s velkým počtem úmrtí, které se bude snažit vyřešit policejní náčelnice Laurène (Suliane Brahim) společně s nově příchozím státním zástupcem Franckem Sirianim (Laurent Capelluto). (Trajektt)

(více)

Recenze (81)

TomikZlesa 

všechny recenze uživatele

Hrozně rozporuplný seriál. Pojdte natočit seriál o tajemné bytosti v lese, ale vlastně se na to vyserem a natočíme kriminálku a tajemnu se budeme věnovat obdíl 2 minuty na konci. Tohle je tak promarněná šance na top seriál....k občasnému dementnímu chování postav se raději nebudu vyjadřovat. I přes to všechno je seriál hrozně depresivní, tajemný a prostě i pár dní po druhe serii je ve mě takové to wtf ??? jsem zvědavej na 3. serii. ()

3 AM Code 

všechny recenze uživatele

Francouzkej mystery/horor z hlubokých lesů. Atmosféra lesa je super a výprava je vůbec dobrá, bohužel nějaká ta zbytečná hororová klišé (postavy se nesmyslně rozdělují v nebezpečné situaci). Slečna majorka je pak totální antiteze někoho, kdo by měl být ve velící roli (nekomunikuje, furt se někam ztrácí aniž by to komukoli řekla). Je to tak na pomezí 3-4, uvidíme jestli bude pokračování. ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

Temné detektivní drama, které zpočátku zaujme primárně svým silným geniem loci odříznutého francouzského maloměsta obklopeného zdánlivě nekonečným tajemným lesem. Jednotlivé případy jsou ok, hlavní (mysteriózně-hororová) dějová linie vynikající. Ačkoliv v osmé epizodě dojde k významnému (a skutečně překvapivému) rozuzlení, největší a nejpoutavější záhadu nechali tvůrci (spolu s několika dalšími podzápletkami) otevřenou pro další sérii... S01: 80 %; S02: 70 % ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zjevení jako kráva. Napínavá, podmanivá, mysteriózní, drsná a místy vtipná kriminálka ze zapadakova obklopeného magickým lesem s pohanskym Bohem, který se o obyvatele stará.... Ale jen o některé. Co díl, to případ a jedna velká vyšetřovačka napříč celým seriálem v pozadí. Kamera je naprosto skvělá a hudba velmi kousavá pod kůži. Velké příjemné překvapení.. ()

Kiisaki 

všechny recenze uživatele

Seriál Zone Blanche mě zaujal pochmurnou atmosférou temného lesa, příslibem nevysvětlitelné záhady i svou vysokou technickou kvalitou, nedokázal si mě ovšem udržet svou zápletkou a hlavními postavami. Seriál je epizodický a v každém díle nabízí nový jedinečný mord - tímhle tempem bude populace toho nuzného odříznutého městečka brzy na nule, místní to však moc netrápí, jako kdyby záhadná zmizení a vraždy jejich známých patřily k běžné součásti toho omezeného místního koloritu. Jenže už po pár dílech to všechno začne působit neuvěřitelně monotónně a splývavě. V každé epizodě ten samý namodralý filtr, mlha, les po dešti, vyčerpaně působící policistka chladná a tajemná jako místní hvozdy, vměšující se starosta (a jejich ne příliš přesvědčivé sexuální napětí), drsná teen dcera pátrající na vlastní pěst, na vše alergický prokurátor užitečný jako pokojová rostlina, mocenské čachry, eko-anarchisté - a ze všeho jde cítit silná snaha "tlačit na pilu" a vykouzlit kvalitu tam, kde není. Mimo epizodických zápletek jednotlivých zločinů je zde i spojující dějová linka - minulost ústřední policistky, zmizení starostovy dcery a tajemná bytost, která žije v lesích a nepřímo ovlivňuje mnohé zdejší události. Jenže z toho nám jsou servírovány pouhé nesourodé střípky a ve výsledku se tak stalo, že mě zajímalo, co se bude dít, už mi ovšem bylo jedno, co se děje právě teď. Pochmurný seriál s plochými postavami. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (2)

  • Seriál se natáčel v horském pásmu Vogézy. Ve stejných exteriérech se natáčel naposledy francouzsko-italský film Les Grandes gueules (1966). (vnimatkrasu)
  • Zone Blanche je první francouzský seriál, který byl uveden celosvětově na Amazon Prime Video. (vnimatkrasu)

Reklama

Reklama