Reklama

Reklama

Zone Blanche

(seriál)
Drama / Mysteriózní / Thriller
Francie / Belgie, (2017–2019), 14 h 51 min (Minutáž: 50–61 min)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Ve fiktivním francouzském městečku, které je obklopeno temnými lesy, ze kterých se valí hrozivá mlha, se setkáváme se záhadnými postavami žijícími v lesích, ale i s velkým počtem úmrtí, které se bude snažit vyřešit policejní náčelnice Laurène (Suliane Brahim) společně s nově příchozím státním zástupcem Franckem Sirianim (Laurent Capelluto). (Trajektt)

(více)

Recenze (81)

kareen 

všechny recenze uživatele

Francouzsko-Belgické Twin Peaks. Bez absurdního humoru, zato s hutnou atmosférou, jakousi téměř severskou mytologií a slušným géniem loci jednoho městečka, obklopeného lesy, kam bych se sama nevydala ani ve dne, natož v noci, jak to s oblibou dělala hlavní hrdinka. Bohužel už se asi nedočkáme třetí série, což mě v tomto případě mrzí mimořádně, protože bych v tomto podmanivém světě ráda strávila více času. I přes to, že mě to štve,musím dát plnou palbu. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

4,5*/5... Seriál, ktorý atmosférou valcuje pre mňa aj zvučnejšiu konkurenciu. Parádne pošahaná štýlová dedina plná tajomstiev, každý diel iná zápletka (tie mohli byť prepracovanejšie niekedy, najmä ich vyústenia) pričom všetko vedie k jednotnému finále... a najmä... LES, hmla, vietor... temná mystériózna nádhera, seriál na "jeden šup". ()

Reklama

3 AM Code 

všechny recenze uživatele

Francouzkej mystery/horor z hlubokých lesů. Atmosféra lesa je super a výprava je vůbec dobrá, bohužel nějaká ta zbytečná hororová klišé (postavy se nesmyslně rozdělují v nebezpečné situaci). Slečna majorka je pak totální antiteze někoho, kdo by měl být ve velící roli (nekomunikuje, furt se někam ztrácí aniž by to komukoli řekla). Je to tak na pomezí 3-4, uvidíme jestli bude pokračování. ()

Doomcourier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zone Blanche žádný zázrak není. Sice mu od toho tolik nechybí, ale téměř v každé epizodě je vycpávkový krimi případ, který vás jen vzdaluje od skvělého děje plného napětí a mystična. Seriál má velmi jedinečnou atmosféru, která se jen tak nevidí, takže pokud máte rádi atmosférické seriály, tak by tohle mohl být kousek pro vás. 7/10 ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Proboha proč musí mít každý jen trochu úspěšnější seriál pokračování? Vždyť těch osm dílů bohatě stačilo na výživnou zábavu a všichni víme, jak ty nastavované kaše většinou končí (čest výjimkám). A to jsem si celou dobu pochvaloval, že nejen seveřané, ale i "frantíci" dokážou natočit temný a znepokojující seriál. Vše opravdu sedí. Má to švih, hluboký tajemný les, ve kterém se dějí děsivé věci i trochu humoru, díky prokurátorově sarkasmu. Navíc v každé části se řeší jeden krimi případ k tomu, který je rozehrán od počátku série. Byl jsem přesvědčen o pěti hvězdách, ale to nečekané rozuzlení bylo trochu pod pás ( po celou dobu žádná indície, kdo by tím vrahem mohl být) a vlastně závěr se žádný nekonal, protože nezodpovězených otázek zůstalo ještě mnoho. Druhou řadu si zřejmě nenechám ujít, ale momentálně u mne převládá naštvání. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (3)

  • Zone Blanche je první francouzský seriál, který byl uveden celosvětově na Amazon Prime Video. (vnimatkrasu)
  • Seriál se natáčel v horském pásmu Vogézy. Ve stejných exteriérech se natáčel naposledy francouzsko-italský film Les Grandes gueules (1966). (vnimatkrasu)

Reklama

Reklama