Reklama

Reklama

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

Agent Orange 

všechny recenze uživatele

Výborný a netradičně vizuálně i obsahově podaný dokument o vzniku všehomíra, života, lidí a malé nakouknutí do možné budoucnosti lidské civilizace. Naprosto přesný opak amerických dokumentů, kde se každá banální informace pro jistotu třikrát zopakuje, protože se předpokládá, že divák je dement. Jedinou nevýhodou je fakt, že je stopáž příliš krátká na tak velké téma a proto se spousta etap vývoje vesmíru a života jen tak proletí a člověk musí být dost pozorný aby mu v tom fofru neutekly důležité skutečnosti... ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Evoluce od Velkého třesku, úrovně kvarku přes mozek až do budoucnosti. Konceptem, šíří záběru napříč vědními obory i názorností vizualizace a odvahou argumentovaných předpovědí úctyhodný počin, který přitom provází originální autorský přístup. Každému z diváků toho na poprvé spousta uteče, někomu leccos nesedne, ale pak záleží ... ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Ono jde spíše o dokumentární, populárně naučný film. Od počátků vesmíru s nám dnes známými informacemi o veškerém fyzikálním a chemickém dění, přes vznik planet, Země, života, proberou se i vazby lidského mozku u zdravých jedinců i u člověka s Parkinsonem, sny, a v závěru se dostaneme trochu do konspiračních teorií toho, co se dnes děje a zkoumá ve vesmíru, i na mírnou ekologickou agitku dojde. Popravdě se to nedá zkouknout naráz. Těch informací, nakolik jsou hezky animované, je moc. Komentář je rovněž příjemně ironický, někdy až černohumorný, ale opět - těch informací je moc a po osmi minutách vám jde hlava kolem a musíte to stopnout, abyste si utřídili myšlenky. Komentář rovněž poukazuje na zajímavé skutečnosti, které dnešní věda není schopná vysvětlit, chvílemi to dokonce vypadá jako příklon k věroučným naukám, ale holt u vazeb a projevů některých molekul skutečně věda není schopná říct proč, co, kdy a za jakých okolností. Jednu, docela dlouhou část, tvoří sledování starého pána Staszka, který trpí Parkinsonovu chorobou (podle komentáře se zdá, že jde snad o autorovu rodinu), a film rozebírá opět chemické vazby v jeho mozku, proč třeba jeho mozek nedokáže spojit oční vjem, kdy Staszek vidí meloun, s tím, že je to meloun. Jako dokument je to hodně zajímavé, směřováním je to takové Koyaanisquatsi, ale fakt to nejde zkouknout na jeden zátah. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama