Reklama

Reklama

Podle skutečné události

(festivalový název)
  • Francie D'après une histoire vraie (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Spisovatelka Delphine Dayrieux zažívá tvůrčí krizi poté, co se z jejího posledního románu stal bestseller. Jako na zavolanou se objevuje tajemná Elle. Zprvu přínosné přátelství začne nabývat čím dál tím víc znepokojujících rozměrů. (Febiofest)

Videa (2)

Trailer 4

Recenze (25)

Kamas 

všechny recenze uživatele

Polanski ve svých 85 letech nesundal nohu z plynu a zase nás vtáhne do svých tísnivých a ponurých nálad. Eva Green obsesivní fanynku zahrála skvěle. Neskutečně jí to tam sluší, má nádherný úsměv, pod kterým roztaje sněhulák, ale který postupem času nahradí chladnokrevný zabijácký pohled. A Emanuelle, ta neztratila nic ze svého ženského charisma. Napětí a atmosféra vydržela po celý film. Za mě krásných 4*. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak škoda, od Polanského vždy čakám viac. Väčšinou som mal na rozume, ako sa Polanského dvorná herečka Emmanuelle Seigner výzorovo zmenila. Príbeh bol zúfalo nezáživný. A čo je horšie aj predvídateľný - pointa taká typicky Kingovská. Jediné čo upútalo trocha viac bola technická stránka, najmä hudobný doprovod a kamera. Ani Eva Green nebola najhoršia. Celkovo to vidím na slabší priemer. 55/100 ()

Reklama

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Romčo co to bylo?Já si to pustil hlavně kvůli Evičce,která zahrála suprově,ale pořád jsem čekal něco a to pořád jako nepřišlo.Příběh do větrné hůrky,který se táhne jak had a když člověk čeká nějaký zvrat nebo dílčí kapku v moři,že zrovna teď,tak leda velký ...no však víte.Napětí někde v pozadí je,protože čekám,že se něco stane,ale ono ne.Spíš jsem nepochopil celkově dílo,ale to neomlouvá skoro celou stopáž budovat drama,při kecech o tom jak člověk nemá zrovna do čeho píchnout,aby začal psát a pak přijde to něco.30% ()

CatcherBlock 

všechny recenze uživatele

Ano, ano, přesně tyhle paranoidní, městsko hotelové upršené příběhy, miluju od Polanskiho nejvíc... Seigner je prostě tajemná mysteriozní herečka, navíc pořád krásná, která to dokáže podat dokonale. Pointa není šokující, ani překvapivá, ale přesně tohle od Polanskiho chci. Výborný film z ranku Ghostwriter a Devátá brána.... ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Základné koncepcia dobrá, ale pri všetkej úcty, ten film má niekoľko chýb (napr. nie vždy konca dotiahnuté scény, strih, atď.) Z dvojice herečiek jednoznačne dominuje E. Green. Rola „Elle“ je pre nej akoby na mieru stvorená. Niekedy ani hovoriť nemusí, so svojou mimikou alebo tvárou dokonale reflektuje pocity a emócie, ktoré chce predať divákovi. Čakal som od toho viac, ale to, čo som prípadne nedostal, mi dokonale vynahradila hra E. Green. Osobné hodnotenie: 72% (***) ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama