Reklama

Reklama

Operace Rudé moře

  • Čína Hung hai xing dong (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

19. eskortní skupina Námořnictva Čínské lidové republiky operující proti somálským pirátům dostane úkol evakuovat čínské občany z republiky Yewaira, kde došlo k státnímu převratu a občanské válce. Fregata Lin-i je vyčleněna, aby zakotvila v přístavu Al-Hafed a zahájila evakuaci. Úkolem je pověřen i osmičlenný tým speciálních sil námořnictva pod vedením kapitána Yanga Ruie. Situace se však komplikuje. Kromě milic povstaleckého generála Šarafa operuje v oblasti i teroristická organizace Zaka a pašeráci uranu. (Ampi)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (86)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

To by mne zajímalo kolik multiorgasmů měl prezydent Myloš a Luftjarda Tvrdík při sledování téhle čínské (pardon Hong Kongské :-) záležitosti... Vůbec nechápu proč Rusko, USA a další země řešily nějakou Sýrii, Irák či Afghanistán. Stačilo ke břehům těchto zemí vyslat čínský všeúčelový parník a vysadit hrdiny jmen Ku-Šun, Li-Tung, So-Čhej, Čuang Jin, Čang Tchien Te, Lin Ji, Tenk Mej a další borce... Nejdříve to ve filmu natřeli Somálcům takovým způsobem, že dalšího Kapitána Phillipse už nebude třeba natáčet a pak si to rozdali se samotným Islámským státem až modlitební koberečky létaly a to ani nešlo o ty létající koberce z arabských pohádek. Čína se evidentně snažila naservírovat velkofilm o své statečné a špičkově vybavené armádě, kde ovšem ale používají vrtulníky Huey (nebo jejich licencované kopie či co to bylo atd...). Je to plné patosu, hrdinství, sebeobětování a čínské afektovanosti. Slzičky a zpomalené záběry na umírající hrdiny či flasbacky z období jejich štěstí nevyjímaje. Ale buďme objektivní. Amíci občas točí podobné ptákoviny. Co nelze filmu upřít je nekončící a místy až dechberoucí akce. Tam se vážně nezakecali a chyběl tam snad jen letecký souboj stíhaček a ve vesmíru přestřelka mezi družicemi... Čínský voják je univerzál a umí všechno ve stylu agenta 007. Za ten tankový souboj a vrtulníkový závěr přisypávám hvězdu. Scénář je šílený, vůbec u něj nemyslete a chtěl bych vidět tu skutečnou událost...dle které to bylo točeno. No nic. Jdu si dát do sodovky dvě čajové lžičky uranového koncentrátu abych spláchl v hrdle ten prach z písečné bouře... PS. Víte co mi nejvíc u těchto filmů z islámských zemí štve? Ty hromady zničených Defíků ! :- ( * * ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Kam se na tohle hrabou v Holywoodu... Akční mazec! Fyzika a biologie tady funguje na 100% (to odkusování zdi kulometem byla nádhera), kluci (a holky) mají sice neskutečné vybavení (rentgen v mobilu, mini dron s brutálně silnou náloží), ale dívá se na to hezky. Hodně oceňuji ten přístup "válka je krvavá", kdy o nějakou tu utrženou ruku (nebo hlavu) není nouze. Děj je sice slabší (podřízen akci) a až na občasné LOL situace (ta infiltrace do tábora teroristů mě rozesmála... připomnělo mi to vtip o černochovi co tvrdí v hospodě na Sibiři "jsem místní, nejsem americký špion" :D), se rozhodně nuda ani rozčarování nedostavila. A to film má víc než dvě hodiny!. Akce jako taková natočena fenomenálně a na to že jde o film made in China, je tam toho patriotismu poskrovnu. ()

Reklama

maty39 

všechny recenze uživatele

Operation Red Sea nabízí dvě hodiny a něco profesionálně natočené válečné vřavy v čínském podání. To je asi nejvýstižnější popis tohoto čínského kinohitu. Víc nečekejte a pravděpodobně nebudete zklamaní. Čínské filmy obecně mají jiné tempo vyprávění, což pro některé neznalé může být rušivé. Zdánlivě uspěchanější bez jakékoliv mezihry. Nečekejte žádné hypnotické záběry provázené epickým soundtrackem, žádné vysvětlující rozhovory, také postavy a vztahy jsou charakterizované hektičtějším způsobem a občas problýskne typická afektovanost čínské a hong kongské kinematografie. Schéma je jednoduché. Přestřelka, dialogová scéna která pošle hrdiny do další přestřelky, dialogová scéna, přestřelka, ještě delší přestřelka a konec. Tím jsem pokryl rozdíly mezi hollywoodským spektáklem a tímto čínským příspěvkem. Akce se ve všem vyrovná západní konkurenci a dle mého názoru je místy strhující a fenomenálně natočená (netvrdím, že realisticky) nejen na poměry asijské produkce. Pokud porovnám tento film s mým oblíbeným Black Hawk Down, tak to je až překvapivě velmi důstojná prohra o pověstná prsa (v tomto případě) čínské běžkyně. Black Hawk Down je strhující atmosferický zážitek. Operation Red Sea je strhující zážitek. Vlastně mě napadá ještě jeden podstatný rozdíl. Operation Red Sea je extrémně brutální. Kamera moc neuhybá a nabízí občas až znepokojivé záběry na následky výbuchů na lidské tělo. Operation Red Sea je jeden z těch lepších filmů co čínská továrna na sny vyprodukovala za posledních pár let. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $70miliónovTržby USA $1,543,547Tržby Celosvetovo $579,220,560▐ Čínsky Čierny jastrab zostrelený, veľko tonážne nasadenie špeciálnych jednotiek a tak trochu predvádzanie bojaschopnosti a aj vojenskej techniky. Dobre má to spád aj keď nie úplne celistvé na danej stopáži ale prevažne je na čo pozerať, je to až nečakane drsné, krvavé, čo by som nečakal aspoň nie v takom merítku. Technicky to je zvládnuté akoby sa na tom podieľal Michael Bay s Ridley Scottom, tam klobúk dolu ako čínska kinematografia vie využívať tie ich nižšie rozpočty. Ešte doladiť prejav hercov a réžiu a môžu ísť na vyšší piedestál úrovne. /60%/ ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Čeho je moc, toho je příliš. A D.Lam (nebo producenti) chtěli mít evidentně v tomhle spektáklu úplně všechno. Somálské piráty. Check. Členy elitní jednotky běžící proti kameře ve zpomaleném záběru. Check. Protahovaný souboj odstřelovačů. Check. Tankovou honičku. Check. Písečnou bouři. Check. Gore efekty. Check. Divoké přestřelky na sto a jeden způsob. Check. Ukázku vybavenosti čínské armády. Check. Nenaplněnou romanci. Check. Třepotání vlajky. Je tam vše, ale celkově to moc nechutná. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (8)

  • Film obsahuje potitulkové scény. (Duoscop)
  • Snímek vznikl i jako dárek k 90. výročí založení Čínské lidové osvobozenecké armády a patřil ve své zemi k nejnavštěvovanějším titulům. [Zdroj: Cinema 8/2018]. (ČSFD)
  • Exteriéry štátu Yewaira boli natočené v Maroku. (Ampi)

Reklama

Reklama