Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pětatřicetiletý Adam Krajňák je otcem tří mladých dcer, ale především hlavou slovensko-ukrajinského gangu, který se zabývá pašováním cigaret. S blížícím se vstupem Slovenska do Schengenského prostoru se však chystá velké zpřísnění hraničních kontrol a mezi pašeráckými skupinami vzrůstá napětí. Kvůli náhodně zmařenému kontrabandu nemůže Adam splatit dluh mocnému ukrajinskému mafiánovi Krullovi; navíc se staví proti jeho plánům na pašování tvrdých drog. Události nabírají příliš nečekaný spád a Adam bude muset překročit i hranice, které pro něj dosud byly tabu… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (317)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Slovensko-ukrajinská čiara s balkánským čarom. Šance, že zde budete formovat prostředí, je mizivá. To prostředí bude formovat vás.. Etnograficky vyladěná gangsterka evropských parametrů, ve které šéfka matriarchátu svou hereckou přirozeností schovává ostatní pod sukni. Jestli je to vinou špatně napsaných postav, nebo umu madam Vášáryové, to ať si každý odpoví sám.. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Slovenský pokus o mafiánský film, který i celkem vyšel, ale musí se říct, že jsou zde prvky, které ho trochu srážejí. Především je to skutečnost, že se někdy nebere příliš vážně, což je škoda, hodilo by se mu mnohem temnější pojetí a místy by nevadilo, kdyby zmizela snaha přiblížit se americkým mafiánským filmům. ()

Reklama

claudel 

všechny recenze uživatele

Filmová výzva 2018 - Slovensko. Menší zklamání, protože jsem čekal nějakou mimořádnou záležitost, ale po slušném a nadějném začátku film upadal a upadal, až se ztratil v nejasném a zmateném konci, jako by scénárista zabloudil do slepých uliček a už v nich navždy uvízl. Tomáš Maštalír vypadá jako by rovnou přešel ze seriálu Za sklom, postavu, kterou hraje Andy Hryc, nemohli obsadit lépe. Ale celkově nic moc. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,LUCIA POVEDALA 4 KRÁT DO R*TI A 1 KRÁT DO P*ČE." __ ,,Čiara" sa dostala do môjho povedomia ešte v čase jej nakrúcania, keď o tom informovala v správach RTVS a už vtedy som si vravel, že na poli súčasnej prevažne komornej kinematografie by mohlo ísť o ojedinelý počin s nevšedným, dosiaľ nespracovaným námetom. Keď sa ,,Čiara" na slovenské pomery stala v kinách kasovým trhákom, dostal som sa k nej aj ja, ale ku jej sledovaniu som sa nevedel dokopať až do vyhlasovania ,,Sĺnk v sieti", kde bola jednoznačným favoritom. (Osobne mňa mrzí neúspech ,,Špiny".) Aj tento komentár píšem až mesiac po jej pozretí a jednotlivé kľúčové scény dlhšie lovím v pamäti. Keďže už bolo napísané mnohé, žiada sa mi - najmä pre seba samého - poznamenať, že herecké výkony Maštalíra a Hryca boli veľmi uspokojivé, dialógy sa pokúsili krotiť vulgarizmy a prišlo aj na zbytočné zábery nahoty, ktoré z môjho pohľadu nepomohli ku väčšej reálnosti rozprávania. Zvláštnu kapitolu potom tvorí pieseň ,,Hej Sokoly", ktorá pomohla ku masívnej propagácii filmu. Tá pre mňa nebola žiadnou novinkou, keďže ju poznám z rôznych, aj pôvodných ľudových verzií; o to viac k nej cítim averziu keď viem, že nejde o nič nové pod slnkom, ako by sa mohlo zdať. Nahliadnutie do slovensko-ukrajinského pohraničia však bolo sondou do absurdne bizarného sveta pripomínajúcim skôr Balkán ako našu vlasť, ktorú poznám z pohľadu Bratislavčana. Predovšetkým zo dve nepodstatné scény s ružovým mercedesom potrhujú mentálnu inakosť a svojráz kraja, ktorý ma už dlhšie láka navštíviť. Dielo svojím spracovaním nekomerčne divácke. (3386. hodnotenie, 209. komentár k filmu) ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

V atmosfére celosvetovej premiéry kviff, vo Veľkom sále Thermalu, s delegáciou - veľmi intenzívny zážitok. Samo o sebe, pocitovo, hodne balkánske, s neodškriepiteľným rukopisom Petra Bebjaka, s charizmou Tomáša Maštalíra (o ktorom Karel Och, zahanbujúco, povedal na ČT, že ide o jeho debut pred kamerou), s výborným obsadením do najmenšej roličky, s palicou, ktorá Emílii nepasuje a s najhorším nazvučením, aké si veru nepamätám v žiadnom inom svk filme (chvíľami som musel čítať eng titulky). A s hláškou filmu: Si (x)-ok-(x)-t? Za to všetko * * * * ()

Galerie (67)

Zajímavosti (23)

  • Film sa umiestnil na 39. mieste v rebríčku 50 najnavštevovanejších európskych filmov roka 2017. (Raccoon.city)
  • V Pravoslávnom kostole sa zvyknú veriaci zdraviť "Slava Isusu Christu" a nie "Pochválený buď Ježiš Kristus" ako môžeme počuť vo filme. (Patrik.Szent)
  • Tři měsíce před natáčením filmu spadla Emília Vášáryová na jevišti a s komplikovanou zlomeninou stehenní kosti skončila na operačním sále. Nikdo nevěřil, že bude natáčet. (blackrain)

Související novinky

Zemřel herec Andrej Hryc

Zemřel herec Andrej Hryc

31.01.2021

V noci ze soboty na neděli zemřel slovenský filmový, televizní a divadelní herec Andrej Hryc. Bylo mu 71 let. Hryc bojoval od loňského roku s akutní leukémií, informace o úmrtí nyní médiím předala… (více)

20. Kino na hranici má ve znaku hvězdy

20. Kino na hranici má ve znaku hvězdy

17.04.2018

Jubilejní dvacátý ročník mezinárodní filmové přehlídky Kino na hranici, která se pravidelně koná v Českém Těšíně a polském Cieszynie, se blíží. Letos se uskuteční od 27. dubna do 3. května 2018.… (více)

43. Letní filmová škola začíná 28. července

43. Letní filmová škola začíná 28. července

18.07.2017

Největší prostor bude věnován švédské kinematografii, na kterou se zaměří blok Fokus. Ze Švédska přijedou také významní hosté: svou retrospektivu na LFŠ uvede Tarik Saleh, k němu se přidá i jeden z… (více)

52. MFF Karlovy Vary

52. MFF Karlovy Vary

08.07.2017

52. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech před chvílí vyhlásil vítěze cen. A tak nezbývá než se ohlédnout za již proběhnutým festivalem, který navštívilo přes 13 a půl tisíce… (více)

Reklama

Reklama