Reklama

Reklama

Svět podle Putina

(seriál)
  • USA The Putin Interviews
TV spot 4

Obsahy(1)

Nahlédněte do světa i mysli kontroverzního ruského prezidenta Vladimíra Putina očima oceňovaného filmaře Olivera Stonea... (TV Prima)

Videa (4)

TV spot 4

Recenze (143)

stuntmanMIKE 

všechny recenze uživatele

Zaujimavy dokument... treba to povedat tak, ze Vladimir Vladimirovic je rozporuplna osobka. Rozhodne mu netreba vsetko verit... v dokumente je par veci, ktore realite az tak neodpovedaju a samozrejme je to kapek jednostranna zalezitost. Na strane druhej je fakt, ze Rusko vytiahol z prvotno pospolnej spolocnosti niekde vyssie... je treba brat v potaz aj fakt, ze Rusko nie je nejaka vyspela demokracia, kde sa daju aplikovat podobne principy ako v zapadnej Europe. Takze ja na nejake obmedzovanie ludskych prav a potlacanie, mierne povedane kontroverznej, opozicie zo strany Putina nepocujem. Pokial ide o rozjebanie blizkeho vychodu, tak s Putinom maximalne suhlasim. Za toto vinim mierotvorcov z USA, ktori rozjebali pomerne liberalne moslimske krajiny a zapricinili tak vznik konzervativnych kozojebov co radi rezu hlavy, odpaluju sa na uliciach a vyhlasuju vojnu civilizovanemu svetu. Mierotvorcovia totizto zase opominaju fakt, ze nie kazda krajina presla rovnakym vyvojom. K demokracii sa musi dospiet...neda sa nanutit a uz vobec nie v krajinach, kde lider musi byt respektovany a zaroven obavany vodca, ktory dokaze krajinu udrzat jedinym sposobom a to sposobom maly dvor a velky bic. Ked sa toto narusi, tak sa zrazu vyprofiluju krvilacni skurvysyni. Takze hoci som v mnohych veciach v tomto dokumente skepticky a Putinov nevinny vyraz je miestami usmevny, stale Rusko a osobu Putina povazujem za poslednu bastu, ktora drzi akusi rovnovahu vo svete voci imperialistom z poza mlaky. ()

jakeer odpad!

všechny recenze uživatele

Na rozšírenie prehľadu fajn (aspoň vieme, čo si Putin myslí z prvej ruky). Ale čisto z dokumentaristického hľadiska to je strašné. Stone nekladie Putinovi príjemné otázky, on mu doslova trčí z riti. Jeho tvrdenia vôbec nepodrobuje pravde, hoci postprodukcia trvala 2 roky. Je neprípustné, keď Putin povie, že zadlženosť k HDP majú 12 %, pritom v skutočnosti to v tom čase bolo 40 % a Stone s dvojročnou rezervou na overenie to pustí do éteru ako fakt. Holt, postfaktuálna doba, kde názor je viac ako pravda. ()

Reklama

liborek_

všechny recenze uživatele

Po čtvrtém dílu: Tahle neuvěřitelná plytkost aspiruje na redefinici jednotky míry užitečného idiotství. To by se teď mohlo měřit pomocí šutrů... Pokud Stone chtěl pojmout rozhovor s Putinem opravdu vážně, měl ho konfrontovat třeba s Garry Kasparovem, který ve své knize Zima přichází poskytuje poněkud odlišný (a mnohem přesvědčivější) pohled na Putina a jeho systém, a nestavit se proti němu sám se svými hladivými otázkami na smeč. Plytkost, nulová konfrontace s fakty, totální jednostranná prezentace putinismu a - to je u Olivera Stonea překvapení - neskutečná nuda. Ani slovo o Němcovovi, Litviněnkovi, Politkovské, Magnitském... Zato čtyři hodiny absolutně nekorigovaného prostoru pro putinovskou propagandu; rozhovor stylem "vyjádřete se k...", bez doplňujících otázek a s absolutní vírou, že Putin je upřimný jako Ježíš. Pochopitelně - Stone by s největší pravděpodobností nemohl rozhovor vedený kriticky vůbec natočit, ale otázka zní, jestli by to nebylo lepší... __ ZDE humorná charakteristika celého projektu. Putin se Stoneovi chlubí videem zásahu ruských jednotek proti Daeši, které je ale ve skutečnosti záznamem zásahu americké jednotky proti Talibanu... A Stoneova dodatečná reakce charakteristická pro jeho styl vedení rozhovoru: "Proč by to (Putin) dělal?". Vskutku úžasné... __Putin: "Tudy vedla cesta Odyssea za zlatým rounem" - LOL. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Nesmírně hodnotný dokument, který je dnes ze zřejmých důvodů mnohem hodnotnější a zajímavější, než byl v roce vzniku. Trošku zde chybí jakákoli konfrontace. Naštěstí, západní pohled snad každý z nás důvěrně zná, před tím se nejde schovat, chrlí se na nás z médií denně. Proto rozhodně neuškodí nahlédnout na celou situaci i z východní strany. Poté si člověk spíše udělá obrázek o pravdě, který není zdaleka černobílý, jako ostatně prakticky nic na světě. Právě dění a situaci na Ukrajině je zde věnován skoro celý jeden díl, a to v době, kdy si málokdo z nás dokázal vůbec připustit, že po tolika letech míru může vůbec v Evropě vypuknout válka. Krásně tento dokument pomůže dát si obrovskou hromadu věcí do lepších souvislostí. Přestože se jedná o jednostranný pohled na svět, tak je nyní velmi dobré tento pohled znát a z mého pohledu se jedná o nesmírně hodnotný dokument, který dozrál časem a událostmi. Nenudil jsem se ani sekundu. [85 %] ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Vynikající rozhovor s Vladimírem Putinem, ve kterém povídá o celém svém životě, dozvíme se jak vnímá Stalina, Lenina a hovoří snad o celé své politické kariéře, o všech zásadních tématech. Dozvíme se mnoho zajímavých a nových věcí. Mě například překvapilo, že i přesto, jak USA se naváží do Ruska a neustále ho provokují, tak i tak je Putin pořád ochoten s USA spolupracovat. On nechce žádnou válku, žádné zbrojení, on chce s USA spolupracovat ve všech oblastech, nechce dávat na zbraně žádné finance. Bohužel však USA s mírem nesouhlasí a potřebují mít nepřítele, aby mohli dále zbrojit. Já Vladimíra Vladimiroviče Putina hodně obdivuji za to, co dělá pro svou zemi. Záleží mu na jeho lidu, na ruských občanech a dělá vše co může, aby se Rusové měli dobře. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (4)

  • Režisér Oliver Stone viedol interview s prezidentom Vladimírom Putinom v období dvoch rokov na rôznych miestach akými sú Kremeľ, Soči, alebo Putinova rezidencia v Moskve.
    (DrSKusa)

Reklama

Reklama