Reklama

Reklama

Svět podle Putina

(seriál)
  • USA The Putin Interviews
TV spot 3

Obsahy(1)

Nahlédněte do světa i mysli kontroverzního ruského prezidenta Vladimíra Putina očima oceňovaného filmaře Olivera Stonea... (TV Prima)

Videa (4)

TV spot 3

Recenze (143)

VaHo 

všechny recenze uživatele

Český název dokumentu „The Putin Interviews“, plně odpovídá tomu, o čem je. Putin sedí, chodí, bruslí, směje se, mračí se a přitom má pořád ten samý výraz v obličeji. Celých 200 minut je předkládán Putinův pohled na věc. Putin v klidu vysvětluje, argumentuje, čaruje s čísly, jmény, daty a žongluje s fakty, diplomaticky řeční a nevyhýbá se odpovědím. Problém je, že ruskému prezidentovi nikdo neoponuje. Žádná konfrontace s fakty, s kritickou opozicí, názory odborníků apod. Na Stoneovi bylo vidět, že je mu Putinovo vidění světa blízké. Kolikrát mu nadhazoval a přihrával, a v podstatě i lichotil. A tak si Putin jede to svoje a Stone se tváří, „že mu rozumí“. Na druhou stranu je evidentní, že Stoneovi o tohle nešlo a jednoduše si natočil to, co chtěl (jestli je to dobře, nebo špatně, je věc jiná). Slyšet názory Putina není samo o sobě nic špatného. Přiblížení jeho osobnosti je určitě zajímavé, i když si myslím, že to z velké části bylo jen divadlo. Putin tu roli hraje prostě už hodně dlouho a umí v tom chodit. P.S. Jeho supermístnost, kde má obrazovku přes celou stěnu a ve které může přepnout snad na každé místo v Rusko a mluvit s každým generálem 24 hodin denně je jak z nějaké bondovky. :-D ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Vladimír Putin je jeden z nejvýznamnějších politiků poslední dekády. A nejen kvůli obtížné čitelnosti ruského prezidenta, se o jeho skutečném pohledu na svět moc neví. Zdálo by se, že Rusko nemá Západu co nabídnout. Rusko sice může a bude vyvážet ideologii konzervativní politiky zaměřené na rodinu a tradiční hodnoty. Ovšem to je jen chiméra. Ruská společnost je propastně vzdálená ideálu k němuž se upíná evropská pravice. V zemí bují obchod s drogami, korupce a zřejmě nevymýtitelný šlendrián. I přes velké pokroky v růstu porodnosti vypadá demografická situace stále špatně. Co ovšem Rusko nabídnout může, je styl politiky orientované na zájmy lidí, s jasnou vizi budoucnosti a s vůli k jejímu provedení. Tedy přesně to, co se evropským politikům nedostává. Ti se této hrozbě brání jednoduše, odsoudí ji jako nebezpečný populismus. Ovšem to je jen odmítnutí poptávky, tu potom naplní někdo jiný. Má tedy smysl poslechnout si názory Vladimíra Putina? Už kvůli jeho významu pro světovou politiku určitě má. Má smysl si je poslechnout v tomhle dokumentu? Ne tak docela. Oliver Stone má svůj názor jasně daný. Nepodrobuje odpovědi kritickému myšlení, jen přejímá co slyší a souhlasně přikyvuje. Kdo je zvyklý na články českých novinářů hlásající neotřesitelnou pravdu - zdravím Oldřicha Mánerta, ten jeho dokument snese. Berte ho jako Palatovy články, nebo Votápkův seriál na téma "Nenávidím Rusko", jen ideově otočený. A nebo si o tématu přečtěte dobrou knihu. To je taková, která Vám neřekne co si máte myslet. ()

Reklama

Lisabellla 

všechny recenze uživatele

Rozhodně veliké překvapení, že se dokument od Olivera Stonea vysílal před půlnocí! Dokument to byl rozhodně velmi výřečný. Vladimir Vladimirovič s úsměvem odpověděl na všechno. Místy dost tendenční otázky však neubírají celku na vážnosti. Je zajímavé se podívat na to, jak je svět a situace viděna z druhé strany. Od malička mi bylo natloukáno do hlavy, že USA jsou hrdinní osvoboditelé a ze světa filmů stále dokola omíláno, jak američtí zachránci světa bojují za mír a spravedlnost. Co když to tak úplně není? Co když ti, kdo porazili Němce, nebyli jen hrdinní Američané?Co když USA ve skutečnosti svět nezachraňuje ale okupuje? Co když se z USA skutečně stala nejzadluženější země světa? Co když chování "kam vítr, tam plášť" není úplně to, čím by se vůdce celého národa měl řídit? Co když je to všechno úplně jinak? Podívejte se a pak si udělejte názor. Bez toho nemáte právo kritizovat. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Vždy zde bude rozpor. Čtyřdílní a velice přínosný rozhovor asi s nejmocnějším mužem na planetě toho přinesl dost. Problém je, kolik z toho lid bude vnímat a poslouchat, a kolik z toho také byla pravda. To jsou bohužel věci, které se asi nikdy nedozvíme. Ale hned to dělá dojem Ruska s lidskou tváří. Bude zde spousta fanatiků, kteří budou hlásat sláva Putinovi i Stoneovi, ale budou tu i ti skeptici, co to budou považovat za ztrátu času a idealismus. A já fanatiky rád nemám a nerad chodím z extrému do extrému. Takže se označím za realistu. A šalamounsky mohu snad jen jednoduše říct, že na všem bylo něco z pravdy a něco ze lží. Něco fanatické a něco umírněné. Je spíše docela zvláštní, že bylo natočeno dvacet hodin, dostaneme necelé čtyři a v každém díle se najde třeba deseti nebo dvaceti minutová část, která je neustále omývání něčeho dokola a nebo je to nudné. I tak, přínosné. To nemůže nikdo popřít. A pokud ano, tak je to blbec. ()

Dromed 

všechny recenze uživatele

Americký veterán z Vietnamu a režisér Čety v jedné osobě sedí v Kremlu a pouští chladnokrevnému bývalému agentu KGB a dnes nejmocnějšímu a nejbohatšímu muži světa nejdivnější film jednoho z nejdivnějších amerických filmových tvůrců - komedii o atomové válce. To je prostě geniální. V dnešním úhlu pohledu (2022) je to ale geniálně děsivě. Pokud jste archeologové ze vzdálené budoucnosti a čtěte tenhle komentář tak vězte, že svět by krásné místo...skoro ráj...než jsme se všichni vypařili a změnili jej v peklo. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (4)

  • Režisér Oliver Stone viedol interview s prezidentom Vladimírom Putinom v období dvoch rokov na rôznych miestach akými sú Kremeľ, Soči, alebo Putinova rezidencia v Moskve.
    (DrSKusa)

Reklama

Reklama