Reklama

Reklama

Geniální průšvih

(festivalový název)
  • Thajsko Chalard Games Goeng (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh na motivy skutečných událostí o geniální studentce, jejích kamarádech a společném plánu, jak na podvádění v testech vydělat miliony. (Asean+3 Film Festival)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (43)

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Nápaditý snímek s pěknými děvčaty v hlavních rolích, na Thajsko neobvykle kvalitní dílo. O napětí i díky povedené hudbě nouze není a nad nápaditostí postav zůstává někdy rozum stát, kam se hrabou mé dávné metody podvádění na střední :-) Ale zdaleka ne vše se točí jen a jen kolem testů a zkoušek, film má i svou druhou tvář, kterou je drama odehrávající se mimo školu související s rodinnými poměry jednotlivých studentů. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus v zahraničí trochu vyhajpovaná záležitost (81% od 4000 lidí na IMDB mi příjde trošku přestřelené), ale svým originálním námětem Thajsku rozhodně nedělá ostudu. Příběh o slečně, která je matematickým géniusem a rozhodne se svým nadáním vydělávat peníze, že bude při exams radit svým spolužákům, ovšem nápad a styl cheatování je hodně nápaditý (piáno) a při závěrečné zkoušce se z toho stává slušně napínavý thriller. Kdyby hlavní hrdinka nebyla taková ošklivá tlama a zkrátili by stopáž o 20 minut, možná bych šel i na 4. Na Thajsko však inteligentní a originální snímek. 65% ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Na ťamanov celkom zaujímavá dejová linka, a tentoraz ani nebol problém s rozpoznávaním tvárí, takže som mohol sledovať príbeh už od začiatku. Sympatické tiež bolo, že sa netočil okolo lacného námetu vykradnutia banky v štýle amerického Podfuku, ale že sa snažil o originalitu. Áno, ľudia sú vynaliezaví, len keby tú vynaliezavosť využívali aj trocha iným smerom ku prospechu všetkých, nielen seba. Celkovo spokojnosť. Nadpriemer. 75/100 ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* Thajský film jsem už dlouho neviděl a tento mi nedávno padl do oka a tak jsem do toho šel. Odnáším si z něho vesměs kladné pocity, i když je určen spíš teenagerům. Ale na chuť by si mohli přijít i příznivci exotického prostředí a odlišnější mentality. Rozhodně je příběh o zneužívání své geniality při podvodech originální a zpracování slušné. A jen dokazuje, že "s jídlem roste chuť ..." [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Po 13 game sayawng je "Chalard Games Goeng" ďalší solídny krimi-thriller z thajskej produkcie, ktorý svojou originalitou a autorovou nápadivosťou pozdvihuje inak štandardnú zápletku, ktorá býva v mnohých prípadoch nefunkčná a pochopiteľne aj podceňovaná. Síce sa spočiatku môže zdať, že námet o podvádzaní pri písomných skúškach zrejme nič veľké neponúkne a viac ako 2-hodinová stopáž by bola vzhľadom k námetu celkom prepálená, ale prekvapivo bol výsledok úplne iný. Mnohé nápady tu sú hravým spôsobom šikovne spodobené, nesklame ani celkom sympatický kasting a v pozadí beží dobrý soundtrack, bez ktorého by niektoré scény vôbec nefungovali. Dokonca tu bolo aj minimum komických alebo vyhrotených momentov, čo v ázijskej kinematografii veľmi nebýva zvykom. Chalard Games Goeng by si mohol zaslúžiť aj štyri hviezdy, lenže nie všetko tu funguje tak ako má a stále sa tu vyskytujú väčšie či menšie chyby, ktoré film stále nijak nevyzdvihujú z priemeru. Jednou slabou stránkou je napríklad to, že sa dej ubehá viacerými smermi a nevie, ktorý by bol ten správny. Keď divák dopozerá prvú polovicu zdá sa, že prichádza rozuzlenie a následné vyvrcholenie medzi dvoma rívalmi, avšak len vtedy začína hlavná dejová línia a všetko, čo bolo predtým akosi stráca nejakú hodnotu. Prechod z priemernej školskej drámy s komediálnymi prvkami na vážny napínavý thriller nefunguje úplne tak ako má a celé to neskôr pôsobí nevyvážene. Jednoducho to kvalitatívne nie je stále na tej istej úrovnia dobré scény sa striedajú s tými zlými. A aj keď je záverečná skúška poriadne napínavá a takmer až plnohodnotná, finále bolo nakoniec úplným sklamaním. Najviac mi prišlo blbé vyhrotené, alebo skôr nerealistické riešenie situácií (vyvarujem sa spoilerom, ale napríklad scéna, kedy sa hlavnej hrdinke a otcovi skazí životný cieľ bola riadne divná, nerealistická a racionálnym uvažovaním až neuveriteľná), ale to bolo asi zámerom pre ten "comedy" žáner, ktorý je k tomuto filmu priradený. Ak vyhľadávate originálny a napínavý thriller, od ktorého očakávate nápadité a hravé momenty, smelo do toho, avšak nejak vyložene inteligentný scenár od toho naozaj neočakávajte. Silné tri hviezdy a bohužiaľ slabé finále. ()

Galerie (28)

Reklama

Reklama