Reklama

Reklama

Revolta

  • Velká Británie Revolt (více)
Trailer

Země čelí invazi robotů. Odkud přišli? A je možné se jim ubránit i v zemích, kde není zbrojní průmysl rozvinutý tak, jako třeba v USA? Jak si poradí americký voják, který se probere se ztrátou paměti v Keni a jediné, co ví, je, že kolem něj zuří válka? Jedno je jisté... bez odporu se nevzdá. (Martrix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (36)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $4miliónyTržby Celosvetovo $8,986▐ V celku taká poctivá snaživá sci-fi nízkorozpočtovka, ktorá má dobrý dravý a drsný spád, fajn herečku, akciu a aj triky na slušnej úrovni. Troška škoda, že herec v hlavnej úlohe nebol vytypovaný niekto výzorovo viac ošlahanejší v podobe vojaka ale ináč pozerateľné. Keď nepreháňam tak je to taký mix Vojny svetov a District 9. /55%/ ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Pokud na sebe chtěl Joe Miale upozornit podobně, jako se to povedlo svého času Neil Blomkampovi s jeho Districtem 9, tak se mu to určitě povedlo. Další důkaz, že jde i za málo peněz udělat hodně muziky, že to jde i bez hvězdných jmen a že i vykrádačka Války světů(byť zkřížená s Terminátor: Salvation a bůhvíčím), může s dobrou režií dopadnout dobře. Přestože má Revolt znaky béčka, víc se hodí napsat (i přes nepříliš zajímavé finále), že je to sympatické nízkorozpočtové scifíčko, které neurazí. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

V poslednej dobe sa týchto lacnejších filmov o mimozemskej invázii objavilo celkom dosť a Revolt patrí rozhodne medzi tie vydarenejšie. Režisér je ale viditeľne až moc veľký fanúšik slávnejšieho Neila Blomkampa, hlavne jeho Districtu 9, ale aj ostatných filmov, tých spoločných znakov je tu pomerne dosť, ale predsa len tento štýl stále nie je až tak opozeraný a film si ide aj tak svojou cestou. Film sa tejto globálnej udalosti venuje očakávane len z toho najmenšieho hľadiska, vojak a doktorka spoja svoje sily, aby sa skúsili dostať do relatívneho bezpečia a tak je z toho pomerne priamočiara a nie práve najnápaditejšia cesta z jedného bodu do druhého, ale behom cesty sa im pravidelne udeje niečo nepríjemné a tých slušných sekvencií je tu celkom dosť a aj informácie sú ideálne postupne dávkované a tak ma to až prekvapivo bavilo. Finále by som si možno predstavoval trochu inak, ale ani toto nebolo zlé. S obsadením tu v rámci možností nemám najmenší problém, hlavné duo mi prišlo dostatočne sympatické a aj herecky celkom schopné, takže som im fandil a v priebehu už prakticky väčšinou narazia len na nejaké tie epizódne postavy. Nesklame ani akčná stránka, mimozemské stroje majú slušný dizajn a hlavne efektnú streľbu, ktorá ľudí okamžite rozpráši, vizuálne a technicky je až prekvapivo dobre zvládnutá a tak ma všetky tie prestrelky a naháňačky bavili. Režisér ma prekvapil len v dobrom, síce mu chýba osobitý štýl, ale vzhľadom na nízky rozpočet to po všetkých stránkach zvládol nadpriemerne a film zaujme aj neopozeraným prostredím. Takže ja som nadmieru spokojný, aj s nízkym rozpočtom sa dá ponúknuť slušný sci-fi film so sympatickými postavami, atraktívnym vizuálom a s kvalitnou akciou, dobrá práca. 72% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|50%| Nebudu tu vypisovat jisté podobnosti k filmům District9 apod, sice tomu jisté aspekty odpovídají, ale raději nebudu srovnávat. Na to, že je to nízkorozpočták, tak se to celkem vydařilo. Technická stránka, kamera – to vše je dobré. I po akční stránce to není zlé. ½ snímku je super, pak to ale začne váznout a už mě to moc nebavilo. Finále šlo mimo mě, i když bylo akční atd. Pak už to ztratilo ten pravý náboj – alespoň tak jsem to cítil já. Takže ve finále čistý průměr a slabé 3*. Aspoň něco. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Zábavné béčko v atraktivních kulisách a s parádními triky, jehož největší slabinou je scénář, který nedokáže odpovědět na žádnou z otázek, jež od začátku pokládá. Jinak ale spokojenost - má to spád, skvělou kameru i vizuál a dravý McCrearyho soundtrack, který se drží na vlně rytmického a překvapivě i poslouchatelného dubstepu. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • V části filmu, kde narazí na fotografa a vedou ho tunelem (cca ve 38. minutě), jsou vidět další postavy, které se však dále neobjeví (nejspíše jde tedy o lidi z natáčení). (PatchmaN)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno