Reklama

Reklama

Papírový dům (Netflix verze)

(seriál)
  • Španělsko La casa de papel (Netflix version) (více)
Trailer
Akční / Krimi / Thriller / Mysteriózní
Španělsko, (2017–2021), 38 h 55 min (Minutáž: 41–76 min)

Tvůrci:

Álex Pina

Hrají:

Álvaro Morte, Úrsula Corberó, Alba Flores, Itziar Ituño, Jaime Lorente, Miguel Herrán, Darko Perić, Paco Tous, Esther Acebo, Pedro Alonso, María Pedraza (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(48)

Osm zlodějů vezme rukojmí a zamkne se v Královské španělské tiskárně cenin, hlava zločinců manipuluje s policií, aby postupovala podle jeho plánu. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (580)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Za mě se rozhodně nejedná o nějakou extra bombu. První dvě série byly fajn, nenudilo to, mělo to spád a dobré momenty, celkem příjemné herecké obsazení. Dějově to sice bylo prakticky o ničem, ale pořád se dělo něco zajímavého, takže v pohodě. Třetí série je pro mě naprosto nepochopitelně jak přes kopírák s tou první, takže jednoznačně krok vedle. Poslední dvě série se spíš už jen táhly, sice se pár chytlavých momentů určitě najde, ale dokoukání celého seriálu jsem si už moc neužíval. 75% ()

Rybizek 

všechny recenze uživatele

Nejsem si jistá, zda s komentářem nemám raději počkat, až to kapku rozdýchám, teď - po zhlédnutí posledního dílu jsem poněkud uhranutá a neschopná dát slova pořádně dohromady. To byl takový NÁŘEZ! Díl po díle neskutečná BOMBA! Skvělí, neokoukaní herci a snad jeden z nejinteligentnějších scénářů, co jsem za poslední dobu měla tu čest zhlédnout. DOKONALÉ a téměř bezchybně propracované až do samotného konce, kde jsem si k velké nelibosti musela i pobrečet. Pro mě největší překvapení hlavní město Německa ztvárněné Pedrem Alonsem. Při jeho monolozích a dialozích jsem se vrtěla blahem. Ale opomenout Profesora, Denvera, Moskvu, Nairobi, Osla, Helsinki, Tokio nebo Ria by byla hanba. Dohromady tvořili seriálový orgasmus, 100%. ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naprosto geniální seriál, který od prvního dílu vtáhne a přes hodně svižné tempo a minulostní střípky vývoje vztahů diváka nepustí. Skvěle zahrané, sympatické postavy, soundtrack, co se vryje do paměti a precizní plán génia Profesora, který se časem pomalu hroutí. Seriál má naprosto všechno, co by měl mít a za závěr si zasloužil plných 5 hvězd. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Klobouky dolů a kalhotky taky, tohle je klenot, který třeba uložit, zpečetit a archívovat! Španělé servírují v 17 hodinách nejlépe promyšlený money heist a vyjednávací Thriller zároveň, při kterém si napětím budete kousat nehty, trhat vlasy, polykat prášky, pít redbull, měnit si prostěradlo a zapomenete jít do práce. Budete svědky největší loupeže v historii, kde mozek celé operace vymýšlel plán půl svého života, díky čemuž je před policii pokaždé o 5 kroků napřed. Každá proměnná a každý krok je promyšlen na milimetr přesně. Skvěle napsané postavy ( Profesor, Berlín, Tokyo a hlavní inspektorka si všechny scény kradou pro sebe), scénař je tak nápaditý, kreativní a promyšlený, že se zdá až neuvěřitelné, že tohle někdo zvládnul vymyslet. Hlavní bandu zlodějů budete milovat a postupně některé i nenávidět. Skvělá je i gradující hudba, která když je podpořena náporem zvratů, máte pocit, že sledujete finále Saw. Tolik zvratů v 17 hodinách Španělé nenaservírovali za celou svou kinematografii!! Samozřejmě dojde i na Stockholmský syndrom, díky kterému uvidíte i sex v trezoru a nespočet mouder a hlášek, které servíruje vynikající Berlín ( Historka o vzpurných pannách a jaderných hlavicích vycházející z ženské dělohy nemá chybu) Neskutečný zážitek, který jsem musel zhlédnout za pouhé dva dny, protože La Casa de Papel je droga, na které začnete být závislí už po prvním díle. Takže bacha! Španělé v nejlepší formě! Doporučuje 10 phoenixů z 10! ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Idealistická, na Jánošíkovskom princípe vyskladaná, za vlasy pritiahnutá rozprávka pre všetky vekové kategórie, ktorá má asi toľko spoločného s logikou, ako Matovič s celou svojou bandou pojebaných úžerníkov s inteligenciou a pokorou. Kým však človeka z pohľadu na týchto idiotov doslova “napína”, na tento počin sa veru zle nepozerá. Mám to komplet za sebou, prvé dve série s hodnotením nad “milión” % bavili paradoxne najmenej, a tak chvála Bohu za štvrtú a poslednú v poradí, ktoré vďaka “kúzelníckym variáciám” konečne naplnili očakávania. Rozmýšľal som, ako to celé ohodnotiť. Prvé tri sezóny to schytali po “trojke”, štvrtá štyri, piata Jackpot. No a i keď je priemer kadejaký a nevychádza to, čert to ber, Ja tu piatu udelím, lebo “La Casa De Papel” si to práve kvôli námetu, ktorý mňa osobne nijak nebaví, no presto všetko si ma dokázal plnohodnotne získať, určite zaslúži. ()

Galerie (186)

Zajímavosti (78)

  • Denverův kýčovitý smích byl ve scénáři ještě předtím, než byl do role obsazen Jaime Lorente. U konkurzu na postavu tak hledali tvůrci herce i podle jeho smíchu. (Taninaca)

Související novinky

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

12.10.2022

Nová minisérie Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera od tvůrce Ryana Murphyho (American Horror Story, American Crime Story) se na Netflixu stala doslova smrtícím hitem. Příběh nechvalně proslulého… (více)

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

28.09.2021

Netflix zveřejnil kupu dat, díky kterým si teď celý svět může zase jednou udělat obrázek o tom, jak moc je vlastně streamovací služba úspěšná, a které seriály potažmo filmy patří k těm… (více)

Reklama

Reklama