Reklama

Reklama

Pro mladou autistickou dívku Wendy je svět komplikovaným místem k žití. Wendy by ráda opustila chráněné bydlení a je si jistá, že stačí prokázat schopnost normálně fungovat, aby mohla opět žít s rodinou své starší sestry. Jako velká fanynka seriálu Star Trek se rozhodne, že tím ideálním důkazem je účast v soutěži o nejlepší fanouškovský scénář. Je tady ale jeden problém. Pokud Wendy neodevzdá svůj pětisetstránkový výtvor o panu Spockovi osobně, zmešká uzávěrku. Wendy proto uteče z chráněného bydlení a vydává se na cestu, která pro autistickou dívku znamená mnoho překážek. Nic ji ale nedokáže zastavit! (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (55)

Torpid 

všechny recenze uživatele

Atraktivní blondýnka s nevěrohodnými příznaky autismu se vydá na cestu za svým snem /o čem tak skutečný autista sní ??/. Zažije spoustu dobrodružství, ve složitých situacích přestává být autistou, nýbrž skvělým scénáristou a na konci putování si zahraje na piáno na chodníku a lásku nalezne a miminko si pochová. Pro ty, kteří mají doma skutečného autistu je tenhle přeslazenej film dost možná těžce k nasrání. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Spojenie Dakoty Fanning s autizmom ide vážne dohromady, bola skvelá. Samotný príbeh ma síce moc neoslovil, no na druhú stranu ani nenudil. Tiež bolo sympatické, že obsahoval zopár emotívne silnejších scén, takže ma nenechal pocitovo chladným. Inak tá klingončina znela fakt zaujímavo, je super že sa tak vie niekto porozprávať. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

Reklama

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Život autíka je ťažký. A malo by to svoju cielovku. Ale keď tu cielovku chcete zvýšiť, primiešajte tam Star Trek, 20gramovú čivavku a je to. Fanning skvelá, ale na to, aký je svet zlý a krutý to mala až príliš jednoduché a tie nepríjemnosti čo sa jej stávali boli priam akademické. Raz to človek dokáže, druhý krát by som to už asi nedal. 3 z 5 ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Please Stand By" ma osobne veľmi potešilo. Film, ktorý úplne splnil očakávania, ktoré som doňho vložil a oplatil mi to príjemným príbehom o autistickom dievčati, ktoré chce poslať do súťaže svoj rukopis príbehu zo sveta Star Trek. Myslím si, že Dakota Fanning podala veľmi dobrý výkon a rovnako sa mi páčila aj postava Toni Collette, ktorá práve s autistickými osobami pracuje, venuje sa im a vie s nimi jednať. Film má veľmi príjemnú atmosféru, je celkom hrejivý a dokáže človeka potešiť. Je tu veľa scénok, ktoré mi ostanú v pamäti a ukázali mi, že tvorcovia spracovali dobrý film. Plus je pravda, že aj komédia celkom funguje. Je pravda, že film je hlavne drámou, no človek sa dokáže na niektorých scénkach zasmiať, vedia zapôsobiť a fungujú. Najmä ale preto, že hlavná hrdinka Wendy je mi veľmi sympatická, má dobré srdca a rozumiem jej, že chce presvedčiť ľudí naokolo, že dokáže niektoré veci zvládnuť. Je pravda, že práve vďaka tomu máme tento film, no vôbec mi to nevadí. Niektoré filmy hold ostanú nedocenené, ale preto si ich možno dokážem užiť viac. Na niektoré moje klenoty proste nesiahať. Odporúčam film pozrieť. Má dosť dobrých momentiek na to, aby som povedal, že stojí za to. Hodnotenie: B+ ()

venison 

všechny recenze uživatele

Odlehčené rodinné drama "Zůstaň nablízku" je stejně autistické jako jeho hlavní hrdina.. Za snímkem je cítit kvalitně odvedená filmařská práce, ale celkově mi na filmu hmatatelně chybí emoce.. Ne hlavní hrdinky, ale ty, které měl snímek vydolovat z diváka.. Celou dobu jsem byla zvědavá, jak se dějová linka bude vyvíjet dál, ale bohužel se tvůrci na více než nevýraznou nudu nezmohli.. Velký potenciál jsem viděla v roli terapeutky, které se chopila má oblíbená Toni Collette, ale nedostala se svou postavou nedostala příliš prostoru, k hlubšímu hereckému projevu.. Dakota Fanning byla konstantně divná. Vidět a zapomenout. Pochválit můžu především závěr, který nedopadl tolik prvoplánově americky, jak bych bývala očekávala.. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (7)

  • Skály, které jsou v pozadí fantasy představ Wendy (Dakota Fanning), jsou Vasquez Rocks, které se nacházejí v Agua Dulce, California. Toto místo bylo populární filmová lokace Star Trek filmů a seriálu, nejvýznamněji v epizodě Aréna z roku 1967. (tessincolor)
  • Ve filmu soutěž scénářů organizuje Paramout Studios, ale všechny práva na seriály Star Trek patří televizi CBS. Původně to byl sice Paramout, který vlastnil a produkoval seriály a filmy Star Trek, ale zůstaly jim jen filmová práva. (tessincolor)

Reklama

Reklama