Reklama

Reklama

VOD (1)

Pro mladou autistickou dívku Wendy je svět komplikovaným místem k žití. Wendy by ráda opustila chráněné bydlení a je si jistá, že stačí prokázat schopnost normálně fungovat, aby mohla opět žít s rodinou své starší sestry. Jako velká fanynka seriálu Star Trek se rozhodne, že tím ideálním důkazem je účast v soutěži o nejlepší fanouškovský scénář. Je tady ale jeden problém. Pokud Wendy neodevzdá svůj pětisetstránkový výtvor o panu Spockovi osobně, zmešká uzávěrku. Wendy proto uteče z chráněného bydlení a vydává se na cestu, která pro autistickou dívku znamená mnoho překážek. Nic ji ale nedokáže zastavit! (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (55)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Takéto filmy o ľuďoch s duševnými poruchami alebo psychickými problémami dokážu často výrazným spôsobom upútať. Musím uznať, že Dakota zahrala tú autistickú holku hodnoverne a kvalitne - no a to je bohužiaľ jedna z mála predností celého filmu. Inak po obsahovej a dejovej stránke veru za veľa nestál. Odhliadnuc od toho že ku Star Treku nemám žiadny vzťah, tak to nemalo v sebe žiadnu výraznú líniu, ktorá by tento film ťahala dopredu. A posolstvo o tom, že aj človek s autizmom môže ísť za svojimi snami, to je proste málo... Určite som čakal viac, takže tie 2* sú predovšetkým za Dakotu. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Maličko podbízivé, řekla bych ... ale dost možná je můj pohled ovlivněný mými vlastními cestovatelskými a především improvizačními schopnostmi, které považuji za dosti nevalné. Vůbec si nejsem jistá, zdali - a JAK bych se vyrovnala se všemi nenadálými překážkami, které se hlavní hrdince postavily do cesty. Vlastně ... mně by se žádné překážky do cesty stavět NEMOHLY - i kdyby se sebevíc snažily, poněvadž bych se s největší pravděpodobností na žádnou cestu nevydala ... ani pokud bych prošvihla termín pro odevzdání svého vysněného soutěžního scénáře. Jak říkám: Maličko podbízivé, leč milé a inspirativní ... 3,5* ()

Reklama

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Po celou dobu filmu neřekli Wendinu diagnózu a nemyslím si, že každý má v blízkosti nějakého autistu, aby poznal příznaky. Ty se navíc u každého mohou lišit. Možná nechtěla Dakota přehrávat, ale já bych z dvouminutového rozhovoru nepoznala, že je s ní něco v nepořádku. Wendy je ale výjimečná dívka, protože na rozdíl od mnoha zdravých lidí dokáže dokončit velký projekt. Ať je to 450 stránkový scénář (chudák Spock :-)) nebo jeho doručení do Paramount Pictures. Tvůrci však mají strach ukázat její postižení v plné škále, aby nesnížili sympatičnost a líbivost hlavní hrdinky. Proto mi film přijde falešný a prázdný, jak by řekl pan prezident. Scénář však dokáže udržet divákovu pozornost a Star Trek taky můžu. ()

Larushka 

všechny recenze uživatele

No já nevím... Školy nemám, ale řekla bych, že autismus nemůžete vypínat a zapínat, jak se vám hodí do scénáře. Filmek je to příjemnej, ale chvílema to bylo větší scífko než Star Trek. Moc jsem nepochopila postavu Alice Eve. Pro mě byla tou autistickou sestrou spíš ona. Hvězdička za šikovnou Dakotu. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Filmy, kde centrom pozornosti je človek s porušenou alebo abnormálnou sociálnou interakciou, sme videli niekoľko. Tento počet dopĺňa „Zostaň nablízko“ od režiséra B. Lewin, kde autistickú osobu stvárňuje Dakota Fanning. Samotný film zachytáva na pravidlách založený život Wendyho. To je však zhruba 50%, pretože druhá polovica je už „roadmovie“. Viac by som neprezradil, pretože by to bol na úkor príbehu. Filmu dávam „za štyri“ a to z dvoch dôvodov: 1) Dakota Fanning odviedla kus dobrej práci a jej výkon v rámci možností vôbec nebol zlý – bola fakt presvedčivá. // Na poli vedľajších postáv veľmi solídny performance od T. Collette. 2) Scenárista a režisér mali odvahu dať príbehu reálnejší koniec – ako v živote, nie vždy sa vydarí všetko. Ale Wendy aj tak vyhrala (pozrite si film, a pochopíte, že na čo myslím). P.S.1: A. Eve teraz nepriamo spojená so Star Trek. P.S.2: Máme tomu veriť, že to piano (zadarmo) počas daného časového intervalu nikto neodniesol? Osobné hodnotenie: 80% (****) ()

Galerie (10)

Zajímavosti (7)

  • V čase 5:28 Wendy (Dakota Fanning) vypráví svůj denní režim a říká, že nastupuje na autobus čislo 321, ale když u silnice autobus zastaví, tak je jasně vidět číslo 0614. (tessincolor)
  • Studio Paramount Pictures zaměstnává pracovníky ostrahy, kteří dobře střeží vchod do studia, takže je pro Wendy (Dakota Fanning) téměř nemožné, aby mohla jen tak vstoupit na pozemek studia. (Rollo_Tomasi)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno