Reklama

Reklama

VOD (1)

Pro mladou autistickou dívku Wendy je svět komplikovaným místem k žití. Wendy by ráda opustila chráněné bydlení a je si jistá, že stačí prokázat schopnost normálně fungovat, aby mohla opět žít s rodinou své starší sestry. Jako velká fanynka seriálu Star Trek se rozhodne, že tím ideálním důkazem je účast v soutěži o nejlepší fanouškovský scénář. Je tady ale jeden problém. Pokud Wendy neodevzdá svůj pětisetstránkový výtvor o panu Spockovi osobně, zmešká uzávěrku. Wendy proto uteče z chráněného bydlení a vydává se na cestu, která pro autistickou dívku znamená mnoho překážek. Nic ji ale nedokáže zastavit! (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (55)

Michelle75 

všechny recenze uživatele

Takové to nečekaně milé překvapení, kdy přepínáš mezi programy a narazíš na něco, od čeho se nemůžeš odstrhnout. Wendy mě baví. A její putování se scénářem a autistickou poruchou ještě více. Teď jsem hodnotila seriál Medvědím a jak mi tam byly všechny postavy nesympatické, tak tady je to přesně naopak. A občas je to i milé vtipné(Wendy v práci), a nebo citově něvydírající a přesto dojemné. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Spojenie Dakoty Fanning s autizmom ide vážne dohromady, bola skvelá. Samotný príbeh ma síce moc neoslovil, no na druhú stranu ani nenudil. Tiež bolo sympatické, že obsahoval zopár emotívne silnejších scén, takže ma nenechal pocitovo chladným. Inak tá klingončina znela fakt zaujímavo, je super že sa tak vie niekto porozprávať. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

Reklama

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Filmy, kde centrom pozornosti je človek s porušenou alebo abnormálnou sociálnou interakciou, sme videli niekoľko. Tento počet dopĺňa „Zostaň nablízko“ od režiséra B. Lewin, kde autistickú osobu stvárňuje Dakota Fanning. Samotný film zachytáva na pravidlách založený život Wendyho. To je však zhruba 50%, pretože druhá polovica je už „roadmovie“. Viac by som neprezradil, pretože by to bol na úkor príbehu. Filmu dávam „za štyri“ a to z dvoch dôvodov: 1) Dakota Fanning odviedla kus dobrej práci a jej výkon v rámci možností vôbec nebol zlý – bola fakt presvedčivá. // Na poli vedľajších postáv veľmi solídny performance od T. Collette. 2) Scenárista a režisér mali odvahu dať príbehu reálnejší koniec – ako v živote, nie vždy sa vydarí všetko. Ale Wendy aj tak vyhrala (pozrite si film, a pochopíte, že na čo myslím). P.S.1: A. Eve teraz nepriamo spojená so Star Trek. P.S.2: Máme tomu veriť, že to piano (zadarmo) počas daného časového intervalu nikto neodniesol? Osobné hodnotenie: 80% (****) ()

Torpid 

všechny recenze uživatele

Atraktivní blondýnka s nevěrohodnými příznaky autismu se vydá na cestu za svým snem /o čem tak skutečný autista sní ??/. Zažije spoustu dobrodružství, ve složitých situacích přestává být autistou, nýbrž skvělým scénáristou a na konci putování si zahraje na piáno na chodníku a lásku nalezne a miminko si pochová. Pro ty, kteří mají doma skutečného autistu je tenhle přeslazenej film dost možná těžce k nasrání. ()

anatheman 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrný film s výbornou Dakotou Fanning. Jen trochu jsem skeptický s označením komedie... Nicméně musím uznat, že film je ve výsledku docela přirozeně pozitivní. A to navzdory tomu, že se věnuje poněkud závažnému problému... Velice se mi líbila paralela se Star Trekem, respektive se Spockem. To se dle mého názoru velice povedlo. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (7)

  • Ve filmu soutěž scénářů organizuje Paramout Studios, ale všechny práva na seriály Star Trek patří televizi CBS. Původně to byl sice Paramout, který vlastnil a produkoval seriály a filmy Star Trek, ale zůstaly jim jen filmová práva. (tessincolor)

Reklama

Reklama