Reklama

Reklama

Star Trek

(seriál)
  • USA Star Trek (více)
USA, (1966–1969), 65 h 51 min (Minutáž: 50–51 min)

Tvůrci:

Gene Roddenberry

Hrají:

William Shatner, Leonard Nimoy, DeForest Kelley, Nichelle Nichols, James Doohan, George Takei, Walter Koenig, Majel Barrett, Grace Lee Whitney, John Winston (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(79)

Posádka hvězdné lodi Enterprise pod velením kapitána Kirka se noří hluboko do vzdálených koutů vesmíru, aby objevila nové světy a civilizace. (Netflix)

Recenze (256)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Je to hodně staré a je to na tom hodně vidět. Vím, že je to klasika, že to tak začalo a ve své době to byla bomba, ale dnes už to tak nepůsobí (snad jen pro zaryté Trekkies). Všechny dííly probíhaly většinou podle scénáře "nalezlo se nebezpečí na planetě, pošleme tam výsadkový tým, objeví se nová zajímavá kladná rasa, nová zajímavá záporná rasa, jeden člen posádky zemře (obvykle hrdinským obětováním se) a zbytek se šťastně vrátí na Enterprise". Bylo to naivní, pár dílů zábavné a navíc na Kirka se docela dobře dívalo, ale po těch pár dílech už nastala docela nuda. ()

DDT 

všechny recenze uživatele

Jako dítě jsem na to chodil k sousedům, kteří jako jedni z mála "chytali Němce", takže jsem si léta myslel, že jde o německý seriál s názvem Raumschiff Enterprise. Nerozuměl jsem ani slovo, ale byl jsem nadšen. Teď jsem Star Trek po letech viděl znovu a zase jsem se bavil (tentokrát často i na účet tvůrců). Přesto se v té záplavě dílů dá najít celá řada koukatelných. Ukazatel "kultovnosti" je ale samozřejmě na doraz, to je logické ;-) ()

Reklama

PKD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na tomhle seriálu jsem vyrůstal, dospěl atd. Nedovedu si po 30 letech představit, jaký jiný SF seriál by ho mohl nahradit. (Možná Babylon 5). stilgar1, triumfuje! A to, že tomu někdo vytýká epizodičnost a masky, mi příjde tak trochu...mimo. To je právě ta síla ST od 1964-2005. Chujoviny typu DSC aj. ukázaly, jak se to může pěkně obrátiti proti vám. Uvědomte si, jaký to mělo rozpočet a ve které době to vzniklo. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Já vím, že tímhle se zrodil velký kult žánru sci-fi a měl bych už z pouhé úcty a nostalgie přisypat víc hvězdiček, ale když ono to je z dnešního pohledu už beznadějně zastaralé - jak obsahem, tak kulisami. Seriál má na svědomí televizní producent a scénárista Gene Roddensberry, díky němuž se zrodil fenomén kosmických oper. Obliba seriálu byla tak obrovská, že počet epizod dosáhl 79 a poté, co se odmlčelo televizní studio, pokračoval kult celovečerními filmy. Díky Star Treku vznikl fenomén trekistů, kteří pořádají vlastní cony, nosí kostýmy svých hrdinů a jsou považováni svým okolím za takové pošuky, že inspirovali nejednoho scénáristu a jsou parodováni např. i v seriálu Simpsonovi. Pro mě je původní seriál přece jen z dnešního pohledu už příliš naivní, vadí mi ty k uzoufání laciné kulisy i topornost některých hereckých představitelů včetně Williama Shatnera v roli kapitána. Celkový dojem: 35 %. Je to taková fosílie svého žánru zajímavá pro sběratele a znalce. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Docela slušná zábava pro trekies, ale jako samostatný seriál... no, víte, vypadá to jako by flotila měla jenom jednu loď a na ní tři chytrý chlápky: Kirka, Spocka a dokrora (+ prakticky v každém dílu desátníka Postradatelného, který se obětuje pro dobrou věc). Navíc v každém díle je dramaticky ohrožen život jednoho z hlavní trojky. Dobře, jsou to šedesátá léta, ale neříkejte, že už tehdy existovalo tolik "nováků". ()

Galerie (483)

Zajímavosti (346)

  • Epizódy boli vyrobené v inom poradí, než boli pôvodne vysielané. Epizóda "Spectre of the Gun" bola vysielaná ako šiesta, preto je niekedy označená ako S03E06. (koba)
  • Spockova kůže měla být původně červená. (Chatterer)

Související novinky

Star Trek má nového Pikea

Star Trek má nového Pikea

11.04.2018

Zatímco studio Paramount řeší, jak bude vypadat další filmový Star Trek, seriálový bratránek Star Trek: Discovery směle uhání kupředu. Na konci patnáctidílné první série (a tady možná chcete přestat… (více)

Zemřel Leonard Nimoy

Zemřel Leonard Nimoy

27.02.2015

"Život je jako zahrada. Zažíváme dokonalé chvíle, ale uchovat je můžeme pouze ve vzpomínkách." Takhle před několika dny komentoval život herec a režisér Leonard Nimoy, v němž určitě poznáváte pana… (více)

Star Trek po česku!

Star Trek po česku!

22.07.2007

Asi bychom jenom ztěží našli kultovnější sci-fi sérii, než je Star Trek. V úvahu připadá ještě Lucasovy Hvězdné války, ale ty nemají tak bohatou historii. Už tomu bude 41 let, kdy byl první díl Star… (více)

Reklama

Reklama