Reklama

Reklama

Černočerná komedie Já, Tonya přináší divoký a stěží uvěřitelný příběh, který by vydal hned na několik životů. Vzestup z ničeho až na vrchol, touhu, vášeň, pád na samotné dno a jeden z největších skandálů sportovní historie. Tonya Harding patřila svého času mezi nejlepší krasobruslařky světa, všichni si ji ale budou navždy pamatovat ve spojení s šokujícím útokem na její soupeřku Nancy Kerrigan. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (447)

Hild 

všechny recenze uživatele

Nějak mi to nesedlo, přitom si myslím, že lépe to natočit nešlo. Film je celkově velice svěží, má dobré tempo, nechybí mu originální koncept, Margot hraje jako o život, ale já se jednoduše do filmu nemohla dostat. Pro mě zkrátka jeden z těch filmů, kdy vlastně nevíte, co přesně vytknout, dokážete uznat jeho kvality, ale víte, že za týden si na film ani nevzpomenete. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Formálne (obraz, hudba, herci), je to super a nedá se nic vytknout. I přesto mě první půlka přišla v něčem až moc šablonovitá (životopis), a tou stylizací snad až moc odosobněná - vztah ústřední dvojce je vyprávěný způsobem efektních náhledů do jejich života, než že by člověk opravdu měl pochopit, co k sobě cítí. Ale postupem času tak nějak vyhraje příběh nad formou, a začne to směřovat trochu jinam...a v ten moment to začne dávat smysl a film nelze než doporučit! ()

Reklama

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

"They want someone to love, but they want someone to hate, and the haters always say: “Tonya, tell the truth!” There's no such thing as truth." Životní příběh, který je tak absurdní, až se to musí brát s humorným nadhledem a přesně to se tomuhle filmu podařilo. Dobrý scénář, kterému pomáhají skvělý herci (bodyguard a mezinárodní expert v boji proti terorismu naprosto neměl chybu). Film mi utekl jako voda a vůbec jsem se nenudila, škoda, že dějová linka Allison Janney se v druhé půlce vytratila, protože v té první absolutně dominovala. No a Margot je skvělá jako obvykle. 4* ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

V období incidentu som krasokorčuľovanie sledovala celkom intenzívne. Jasné, že mi bola Tonya nesympatická, ale ako prvá skočila trojitého axela, a to sa cení. Spracovanie jej životného príbehu poňal Gillespie vskutku originálne, ja som sa kráľovsky bavila ... a podľa všetkého to ani Tonye extra nevadilo. Muzika tiež výborná a herci detto. Kto ale na seba strhol úplne moju pozornosť bol bodyguard a medzinárodný expert v boji proti terorizmu Shawn v podaní P. W. Hausera ... to teda bol zákuštek. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Prvých 30 minút z pohľadu komédie, doslova skvostných. Keď sa však forma vtipu (prevažne postavená na vulgarizmoch) neustále opakuje, začne mať humorná stránka klesajúcu tendenciu. Každopádne, voľba formy spracovania samotnej story je výborná, odľahčená, na základe čoho sa divák počas sledovania "Já, Tony-a" nijak nenudí. Navyše, prezentácia tupoty podaktorých jedincov, a ich následná konfrontácia so samým sebou, je jediná možnosť, ako aspoň na pár sekúnd niekomu nastaviť zrkadlo (nie že by to podaktorí dokázali pochopiť, že by to malo nejaký zmysel), a toto ja skrátka milujem, lebo s takýmito "panáčikmi", to skrátka inak nejde .. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (27)

  • Po skutečném útoku na Nancy Kerrigan (Caitlin Carver) byl hledán vysoký muž v kožené bundě, ve filmu však útočník nijak zvlášť vysoký není a bundu nemá koženou, ale džínovou. (Kejf.)
  • Allison Janney měla velký problém s papoušky na rameni, kteří neustále někam odlétali nebo jí klovali. Proto se vybral pouze jeden papoušek „Little Man“, který byl nejméně aktivní. (Streeper)

Související novinky

90. Oscary - výsledky

90. Oscary - výsledky

05.03.2018

Výroční 90. ceny americké akademie znají své vítěze. Nejprestižnější ocenění a díky tomu také „nejoblíbenější chlapík Hollywoodu“ se předával v Dolby Theatre, jak už je tomu dlouhou dobu zvykem.… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

11.12.2017

Jak určitě víte, filmové ceny většinou není zas tak těžké předpovídat. Letošek ale bude jiný, jelikož zatím nemáme žádného velkého favorita, což názorně předvádějí nominace na 75. Zlaté glóby. Kdo se… (více)

Margot Robbie a Lady Gaga touží po Oscarech

Margot Robbie a Lady Gaga touží po Oscarech

24.09.2017

Na internetu se často řeší, že je málo filmů s ženskými hrdinkami. Určitě vás tedy potěší, že se blíží hned dva ambiciózní projekty, které budou stát na slavných dámách a právě dostaly datum premiéry… (více)

Reklama

Reklama