Reklama

Reklama

Černočerná komedie Já, Tonya přináší divoký a stěží uvěřitelný příběh, který by vydal hned na několik životů. Vzestup z ničeho až na vrchol, touhu, vášeň, pád na samotné dno a jeden z největších skandálů sportovní historie. Tonya Harding patřila svého času mezi nejlepší krasobruslařky světa, všichni si ji ale budou navždy pamatovat ve spojení s šokujícím útokem na její soupeřku Nancy Kerrigan. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (447)

kulyk 

všechny recenze uživatele

Doba se posunula, nějaký ten čas uplynul a kola dějin projela dalších pár kaluží, takže přišel čas vydělat na tom, z čeho se ještě nedávno lidé hroutili a v hrůze si vypichovali sklivce, případně se alespoň dopouštěli zděšených náboženských vytržení. Tak, jako se Babinský stal obdivovaným, Žižka miláčkem národa a všichni ti čuráci, co (nejen) v USA přivedli na mizinu, čímž jim často i ukrátili život, řadu lidí (viz vlček z Wall Streetu či zkurvenci, Sázející na nejistotu) se nyní kapsují na náhle bezskrupulózních kinofilech, přišel čas i na starou Tonku Klouzajdu. A proč by vlastně ne, vždyť jen nechala klepnout neméně ambiciozní pičku nad koleno, pročež pak poznala skutečnu nenávist puritánsko-pokrytecké Ameriky. Tak si alespoň na stáří pořídí lepší vůz, větší domeček a delší dildo. Budiž jí přáno. Kladem filmu samotného jsou vynikající výkony Margotky i té hydry, co jí sehrála maminečku. Což tu však píše kdekdo, takže již mlčím. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Formálne (obraz, hudba, herci), je to super a nedá se nic vytknout. I přesto mě první půlka přišla v něčem až moc šablonovitá (životopis), a tou stylizací snad až moc odosobněná - vztah ústřední dvojce je vyprávěný způsobem efektních náhledů do jejich života, než že by člověk opravdu měl pochopit, co k sobě cítí. Ale postupem času tak nějak vyhraje příběh nad formou, a začne to směřovat trochu jinam...a v ten moment to začne dávat smysl a film nelze než doporučit! ()

Reklama

Hild 

všechny recenze uživatele

Nějak mi to nesedlo, přitom si myslím, že lépe to natočit nešlo. Film je celkově velice svěží, má dobré tempo, nechybí mu originální koncept, Margot hraje jako o život, ale já se jednoduše do filmu nemohla dostat. Pro mě zkrátka jeden z těch filmů, kdy vlastně nevíte, co přesně vytknout, dokážete uznat jeho kvality, ale víte, že za týden si na film ani nevzpomenete. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Zábavné až slzopudné. Robbie jako Harding a Janney jako její matka jsou báječní. Myslím že film je dobrý tím, že není pojat jako suchopárná kronika hrdinčina života ale je vystiženo to podstatné neviditelné kouzlo. Ovšem od všeho je tu trochu - těžké dětství, obtížné vztahy sportovní zákulisí, násilný útok, až je to nakonec o ničem. Je to takové dokumentárné nestranné - nefandí se žádné straně. Až nevíme o čem se vypráví. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Hlavně díky hodně zajímavým postavám se jedná o spíše nadprůměrný kousek, u kterého jsem dal podstatně přednost nechat se bavit postavami jako jsou Tonyina matka nebo její bodyguard. Určitě tady máme další biografii o člověku, který toho zase až tolik nedokázal, ale díky svému zajímavému příběhu jsem rád že spatřil film o něm plátna kin. 70% ()

Galerie (48)

Zajímavosti (27)

  • Herečka Allison Janney jako mladá trénovala, aby se stala profesionální krasobruslařkou. Když jí bylo 17 let, vážně si poranila koleno, když propadla skleněnými dveřmi. Hrozila jí amputace, naštěstí se uzdravila, ale s bruslením musela přestat. (Streeper)
  • Na konci filmu je možné postřehnout v televizi počátek kauzy bývalého hráče amerického fotbalu a herce O. J. Simpsona. Ten byl právě v roce 1994 obviněn z vraždy dvou lidí (včetně své manželky). Následný soudní proces dostal mimořádnou mediální publicitu. (dickens)
  • Film je postaven na rozhovorech s žijícími aktéry celé aféry, tvůrci i zdánlivě autentické záběry Tonyi, její matky či Jeffa natočili s herci. (ČSFD)

Související novinky

90. Oscary - výsledky

90. Oscary - výsledky

05.03.2018

Výroční 90. ceny americké akademie znají své vítěze. Nejprestižnější ocenění a díky tomu také „nejoblíbenější chlapík Hollywoodu“ se předával v Dolby Theatre, jak už je tomu dlouhou dobu zvykem.… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

11.12.2017

Jak určitě víte, filmové ceny většinou není zas tak těžké předpovídat. Letošek ale bude jiný, jelikož zatím nemáme žádného velkého favorita, což názorně předvádějí nominace na 75. Zlaté glóby. Kdo se… (více)

Margot Robbie a Lady Gaga touží po Oscarech

Margot Robbie a Lady Gaga touží po Oscarech

24.09.2017

Na internetu se často řeší, že je málo filmů s ženskými hrdinkami. Určitě vás tedy potěší, že se blíží hned dva ambiciózní projekty, které budou stát na slavných dámách a právě dostaly datum premiéry… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno