Reklama

Reklama

Black Clover

(seriál)
  • Japonsko ブラッククローバー (více)
Trailer
Japonsko, (2017–2021), 68 h (Minutáž: 24 min)

Předloha:

Júki Tabata (komiks)

Kamera:

Tomojuki Kunii

Hudba:

Minako Seki

Hrají:

Gakuto Kadžiwara, Nobunaga Šimazaki, Daisuke Namikawa, Džun Fukujama, Džun'iči Suwabe, Jú Kobajaši, Nana Mizuki, Satoši Hino, Takuma Terašima (více)
(další profese)

Epizody(170)

Obsahy(1)

Asta a Yuno byli v dětství zanecháni v totožném kostele a od té doby se stali téměř nerozlučnými kamarády. Když se poprvé začali seznamovat s magií, slíbili si, že budou proti sobě bojovat, aby zjistili, kdo z nich bude příští Král čarodějů. Postupem času se začnou projevovat první rozdíly mezi nimi: Zatímco nadaný Yuno patří mezi největší kouzelnické talenty svého věku, Asta naopak nikdy nebyl schopný cokoliv vykouzlit, a celou dobu věnuje zdokonalování po fyzické a silové stránce. Když oba dosáhli 15 let, Yuno obdržel výjimečný grimoár se čtyřlístkem, jenže Asta nedostal vůbec nic. Tou dobou nikdo, natož samotný Asta, netuší, jakou moc v sobě skrývá, a že se později stane majitelem černého grimoáru s vyrytým pětilístkem. (Scalpelexis)

(více)

Videa (26)

Trailer

Recenze (13)

kirmakX6on 

všechny recenze uživatele

myslím, že Asta jednou pronesl "moje magie je hlučnost" :) Ano, je uřvaný až tak, až je to vtipné. Řve neustále, tzn. není to jak v jiných anime, kde se řve v rádoby vypjatých scénách se strašnou patetičností až je to trapné a otravné. Tady se řve s chutí, grácií, nadsázkou a vtipem a kupodivu se to vcelku dobře poslouchá :) Prvních 15 dílů jsem si fakt nemohl stěžovat -- super animace, bitky, svižné anime, kde se pořád něco děje... což třeba v takovým Bleach byly části, které byly šílená nuda. Ale tady jsem zatím na začátku, tak uvidíme. Kolem 20. dílu si říkám, že to přecijen trochu začíná zpomalovat a některé věci (hlavně odmítání šlechty všech, kteří nejsou šlechta) začínají být trochu otravné. Uvidíme, jak to bude dál. :) Tak UPDATE k 112. dílu: vskutku je seriál na svou délku zatím až podivuhodně vyrovnaný a vytrvale si drží laťku, variace v zábavnosti / intenzitě děje jsou jen drobné. Přesto jsem v něm zatím neviděl nic zásadního, nic, co by člověka totálně dostalo, zasáhlo na všech frontách a úrovních jeho divácké receptivity. To třeba Bleach, jak už jsem psal výše, fakt občas měl problém laťku udržet ...ale současně tech pár zásadních a nezapomenutelných okamžiků měl. Proto se stal kultovním. Až se mě někdo za pět let zeptá, ať mu doporučím shouen, Bleach vyklopím hned, ale u tohoto... název tohoto anime budu mít na jazyku, ale nevzpomenu si. ()

Terezinka198 

všechny recenze uživatele

Chcete všechny možné i nemožné klišé v jednom (opět nekončícím) anime? Koukněte na Black Clover. Když vydržíte, časem si na neustálé řvaní hlavního hrdiny zvyknete.. i na toho arogantního šaška Yuna. A třeba zjistíte, že se na to díváte hlavně kvůli vedlejším postavám (Yami-sama, do toho! Kapitán William nemohl dostat lepšího seijuu, Patry je prostě geniální postava, a Julia NEJDE nemilovat už jenom pro tu jeho střelenost... a mohla bych pokračovat) Jmenujte mi prosím jeden shounen, který není kopírák toho druhého. Když tomu dáte šanci, třeba se vám zalíbí openingy/endingy, třeba i nějaké arcy vám dají naději, že vás to bude bavit (věřte mi, že prvních cca 10 dílů jsem sledovala s minimálně měsíčním rozestupem :) pak jsem ty rozestupy zkrátila a dalo se na to dívat), poslední dokončený arc s elfy byl opravdu lahůdka, uvidíme, kam nás zavede ten další. ()

Reklama

slippedydop 

všechny recenze uživatele

3,5/5 ok, nejlepší počin to zrovna není. hlavní postava je uječená pípša (teda bohudík postupem času nabere rozum a decibely trochu zmírní), nekonečné one-linery v podobě kde mám svůj dezert, tohle je moje sestra a všichni ji uctívejte, nebo pyšná princezna z královského rodu vytvářejí přehnaně jednodimenzionální charaktery (což se ani po jejich solo dějových linkách o moc nezlepší) a jsou suché dřív než se dá o nějakém zvlhnutí mluvit. hlavní dějové linky jsou supr, elfové mě bavili a poslední akt v pikovém království dokonce přebil moje očekávání (viz asta jako nařachanej trpaslík), ale cesta kterou k nim pierrot zvolil byla, jak je pro něj již zvykem, ne vždy slavná - děj je místy zbytečně utahaný, backgroundy charakterů jsou nezajímavé a anime canon jsem musel skipnout celý (takovou sebenenávist k sobě ještě nechovám). ale i přes všechny chybky a četné kýče jsem si svých 70 hodin v jetelovém království, s jeho magií, grimoáry a démony, užil, ukojilo také mou šounenskou žízeň, a budu se těšit na film ()

Updated_Cake 

všechny recenze uživatele

Black Clover je definitivně jeden z těch lepších typical shounenů, které člověk může najít. 170 epizod (a plánované pokračování) prakticky zamezuje tomu, že by to člověk dal za den. I tak jsem v tom anime ale našel hodně aspektů, které dělají rozdíl mezi tímhle a typickými shouneny. Začátek je pravda pomalý a diskutabilní. Zvlášť Asta na začátku je vážně k nevydržení a člověk to chce chvílemi i dropnout, což je škoda, protože to určitě šlo uchopit i lépe. Pokud chci slabou nebo neoblíbenou postavu v příběhu, dá se to udělat i tak, aniž by ji člověk ze začátku nenáviděl. To se ale pochopitelně postupně mění a anime se mění v typický shounen o přátelství, magii, "klanech", atp... V dost aspektech mi to ve finále připomínalo Naruta, jen s tím rozdílem, že tu nejsou otravné fillery a vyjít to o 10-15 let dříve, určitě si to získá stejnou, ne-li větší popularitu a oblíbenost. Takhle to pochopitelně musí čelit porovnávání, které mnohdy není lehké. Na druhou stranu, tyhle shouneny mají většinou stejný typický cíl: posadit diváka do nějakého příběhu, vybudovat vazby mezi postavami a ukázat, že síla vůle a lidí kolem dokáže zázraky. Následně to zakončit epickým soubojem s kvalitní hudbou, který může skončit všelijak. Black Clover se v tomhle ovšem nebojí jít trochu dál a dává prostor hlavním postavám pro chyby - nejsou perfektní, vše jim hned nevyjde jen protože chtějí a často mohou selhat. Rovněž zde není focus jen na hlavní postavu, která zázračně vše má zvládnout sama. Spíše to je opačně - nějaká týmová spolupráce tu je hodně prosazovaná a žádaná. Největší peak zažívá anime v asi posledních 30 nebo 40 dílech, kdy se příběh dramaticky mění do takové temnější atmosféry a uzavírá hlavním postavám možnosti a prakticky je tlačí do slepé uličky. Oněch 170 dílů končí docela brutálním cliffhangerem a pokračování bude zajímavé. Black Clover čelí tak ve finále největší nevýhodě a to je datum vydání. Vyjít dříve a předběhnout ostatní typické shouneny, bylo by tohle pravděpodobně na vrcholu žebříčků. Já jsem ale naopak rád, že se objevil delší shounen, který, alespoň v mých očích, napravuje hromadu chyb právě třeba z Naruta a snaží se nenasekat další. Takže ve výsledku to anime je hodně o tom, jestli diváka zaujme příběh nebo ne. Protože postavy jsou vysekané vážně parádně a jediné větší mínus, které bych na tom mohl najít, byl ten začátek. ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

[Shlédnuty 3 epizody, drop] Kdybych býval byl zlomyslný, tak vám doporučím před puštěním si zesílit repráky na maximum a vy byste přišli o všechnu elektroniku v dosahu, okna a sluch. "Mluvení" hlavního hrdiny je totiž nová evoluce maniakálního řevu, který nepředváděla ani legenda v tomto oboru Eren Yaegar z Attack on Titan. Šablonovitý shounen ve všech směrech, který docela dobře vypadá (až na ty odporné CGI řetězy, které mi připomínají traumatickou zkušenost z Hand Shakers) a obsahuje humor pro nejmenší, mimo jiné během 3 prvních dílů stihl 2 fulltime fillery a představil nám totálně imbecilního hlavního hrdinu. Jediné, co umí říct, je pouze "Sestro, vem si mě za muže!" a "Já budu Králem čarodějů!", chová se jak dítě a huláká na lesy. Rozumím, Black Clover má náběh na to stát se jedním z těch nekonečních šónenů typu Fairy Tail nebo Naruto (prý je v plánu 51 epizod prozatím) se svými typickými žánrovými stereotypy. Pokud vás to baví, směle do toho, ale mě tahle absence inteligence odpuzuje. ()

Galerie (7 485)

Reklama

Reklama