Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Animovaný
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Drama

Poslední recenze (228)

plakát

Maó gakuin no futekigóša: Šidžó saikjó no maó no šiso, tensei šite šisontači no gakkó e kajou - Season 1 (2020) (série) 

Docela zajímavý kousek. Anime, které se tváří jako generic anime s typickými nudnými postavami, ve skutečnosti je dost zábavné. Příběh je jednoduchý, lehce stravitelný, vtipy staví na humoru alá One Punch Man a jednodušší harém je tam spíše také jako zábavní složka než něco ujetého. Jedno z těch fajn anime u kterého může člověk vypnout a užít si to. Není to pecka století ale pobaví. Po všech těch nekonečných runech anime, kde každé musí mít zákonitě nějakou hlubší pointu a pomalu už ani komedie nejsou často zábavné, je tohle vítané osvěžení.

plakát

Saikjó onmjódži no isekai tenseiki (2023) (seriál) 

Tady je tolik ztraceného potenciálu až to je člověku líto. Typické isekai anime v prostředí "v minulém životě byl X, teď je Y" na kterém se veze celý děj. Na rozdíl od podobných generických anime má toto ale docela dobré nápady a přístupy k postavám. Děj nebyl utahaný ani moc rychlý. Postavy měly svůj character development a ten svět dával smysl. To ovšem dokud nepřišla poslední cca 1/3 anime. Začaly se přeskakovat roky tím stylem, že divák by si ani nevšiml, že se něco takového stalo, protože vše bylo naprosto identické, pokud by mu to hlavní postavy neřekly. Děj začal být chaotický až trochu nesmyslný k tomu zbytku celku před tím a moc to do sebe navzájem nepasovalo. Celý konec se zdá být vlastně strašně uspěchaný. Ani souboje v tomto anime moc nepřekročily určité hranice a neměly nějaké wow momenty. Ve výsledku je toto lehký nadprůměr a je otázka, jestli by třeba další série tomu trochu nepomohla nebo je takhle ten příběh špatně vystavěný i v předloze. Rozhodně ale anime s velkým potenciálem, který jednoduše a bez problémů zahazuje téměř v každém díle.

plakát

Jókoso džicurjoku šidžó šugi no kjóšicu e - Season 3 (2024) (série) 

Tahle season mi přišla trochu utahanější a to především ze začátku, než ty předchozí. Jak divák postupuje postupně k poslednímu dílu, tak se zápletky zlepšují, přibývají nové postavy, dějí se zajímavější zvraty a konečný díl postavený na několika cliffhangerech je skvělý. Ovšem ten začátek je až moc utahaný na to, abych si to užil asi stejně jako předchozí části. Na druhou stranu, především ta 2. polovina staví očividně dobré základy pro další sérii a já spíše uvažuji, že by bylo přínosnější začít číst novelu než čekat na další sérii, která tu může být také klidně za 2 roky.