Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rasmus a Maria se poznají na party a prvotní flirt nabere rychlé grády. Maria se nastěhuje do Rasmusova bytu a po malých krůčcích si podmiňuje jeho životní prostor. Je to nevyrovnaný pár. Maria je cílevědomá, dominantní, Rasmus jako by tápal mezi pubertou a dospělostí. Christian Tafdrup v civilně natočeném dramatu zachycuje všední vztahové situace, z nichž se rýsuje přesný portrét dvou zcela rozdílných lidí, jejichž vzájemná přitažlivost má destruktivní následky. (Film Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (115)

Marze 

všechny recenze uživatele

Poselství: všechny ženy jsou manipulativní, ošklivé baby a všichni muži neužiteční. Je to realistický film bez povlaku cukru. Doporučuji film shlédnou na Valentýna. Pokud jste singl, dá vám útěchu, že nemáte vztah. Režisér/scénárista Christian Tafdrup byl obviňován z nenávisti vůči ženám, ale hájil se tím, že je to jeho autobiografie a ukazuje slabosti obou pohlaví. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Asi to známe všichni, mnohdy i z vlastní zkušenosti, jak si ženská dokáže chlapa omotat kolem prstu. Takových vztahů je v běžném životě nepřeberné množství. Potom záleží jedině na tom, co všechno muž ženě dovolí. Christian Tafdrup rozvinul ve filmu Potvora dané téma až do krajnosti. Hlavní hrdinka Maria svého partnera Rasmuse totiž zpacifikovala natolik, že ztratil sám sebe. Ačkoliv si Rasmus vše uvědomoval a vnitřně ho to zžíralo, bylo už pozdě vzít zpátečku. (75%) ()

Reklama

UhLee 

všechny recenze uživatele

(7,5/10). Ve chvíli, kdy se Amanda Collin podívá do kamery jsem věděl, že se bude jednat o parádní, ale zároveň o hodně náročný film. Ten její pohled mě naprosto dostal. Příběh je to až děsivě reálný a vůbec není nemožné, aby se vyplnil. Jsem rád, že režisér nezašel příliš daleko držel se krásně na hraně "nesnesitelnosti". Jediný problém vidím v samotném názvu snímku, protože prostě víte co od něj čekat. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Sandardní, transparentní film. Otázka proč točit něco takového, co každý zná - pokud ne z vlastní zkušenosti, tak alespoň z doslechu -, je nasnadě. Zvlášť závěr je tak upocený, že sem tam nějaká kapka potu padne i na diváka. Alespoň, že hlavní hrdinové jsou natolik nesympatičtí, že je nám to celkem fuk. Nedávno jsem slyšel větu, která by mohla zahrnout celý tenhle film. Na otázku jak se má pan XY v novém vztahu, jsem slyšel odpověď: "Dobře, žena mu vždycky udělá program..." Ostatně, jakou jinou odpověď bych mohl čekat. Tak je tomu přece u 99% mužů, kteří vychodili základní školu a pak se oženili. Pozn. 1: V takovém případě, má chlap jen jedinou možnost: Nechat všechno být na místě jak je a zmizet. Pokud to nedokáže, pak si to zaslouží. - Téhle rady (přímo od svého právníka) se nepodržel ani Michael Douglas ve filmu Válka růží (či Roseových), a nepřežill to. Pozn. 2: Snad jediné pozitivum vidím v tom, že mi (bezděčně) příšel na mysl Franz Kafka a začal jsem (bezděčně) porovnávat jeho výhrady a zábrany (ve vztahu s Felicí Bauerovou) s prostým až primitivním Rasmusem, který nakonec ve svém ponížení spatřuje naplnění svého osudu. Pozn. 3: Po napsání recenze často jednu hvězdu přidám, tady ji však odeberu. Pozn. po čase: vzhledem k edukační potenci filmu zase jednu hvězdu přidám. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Přesná a viditelně prožitá (body plus), i když pořád dost šablonovitá věc, kterou zbytečně shazuje název a dva výmluvné pohledy do kamery (body mínus). V podstatě taková instantní párová psychoterapie formou reflexe pro specifický a docela běžný typ vztahu. Obě hlavní role výborně zahrané (zabít je chcete oba - každého z jiného důvodu). 7/10 ()

Galerie (17)

Zajímavosti (2)

  • Celosvětová premiéra proběhla 2. října 2017 na filmovém festivalu CPH:PIX v Kodani v Dánsku. (ČSFD)

Související novinky

Severská filmová nadílka na přehlídce Scandi

Severská filmová nadílka na přehlídce Scandi

28.01.2018

Přehlídka současných severských filmů Scandi vstoupí do čtvrtého ročníku ve velkém stylu. Nabídne divákům tři dánské premiéry, retrospektivu špičkových dánských režisérů Tobiase Lindholma a Michaela… (více)

Reklama

Reklama