Reklama

Reklama

Da jiao long

  • Hongkong 大蛟龍 (více)

Obsahy(1)

Dva bratři nalézají cestou domů téměř mrtvého zloděje. Ten je požádá, aby šperky, které ukradl, dostala jeho manželka. Ženu skutečně nalézají, ale není jediná, kdo si na šperky dělá nárok. O tom, komu připadnou, se bude rozhodovat pěstmi. (Grimaldi)

Recenze (2)

Grimaldi 

všechny recenze uživatele

Film, který není moc napínavý, jeho akční stránka je slabá a objevuje se tu „údajná“ milenka Bruce Lee, to je vše. Tak proč by mělo cenu se na film podívat. Někdo by mohl říct, že se tu přece objevuje i samotný Bruce Lee a takový člověk by měl bohužel pravdu. Teda tak napůl. Od půlky filmu začne občas bez jediného důvodu/spojitosti během scén problikávat fotka Bruce Lee. Jenom tak, zmizí a pak zase další fotka blikající pár okamžiků. Proboha proč? Sice to není vyloženě prznění hongkongské legendy, ale stejně to nechápu. Zbytečný kalkul u zbytečného filmu. ()

Epistemolog 

všechny recenze uživatele

V předmluveném úvodu jsou použity některé záběry z pohřu Bruce Leeho. Na to se v monologu jeho bokovka, herečka Betty Ting Pei ospravedlňuje z osudného dne, kdy Lee skonal u ní v bytě. Prezentuje zde záběry z jejího bytu na Bacon Hill a k vidění jsou rovněž záběry z tiskovky pro megahit Way of the Dragon (1972). Akčňák Chinese Godfather je jinak učebnicový příklad špatného filmu, který natočil neznámý bažant. Herec Wai Man Chan byl v reálu mafián a dle jedné z legend byl osudný den právě s Brucem a po bitce s triádisty byl údajně zabit. Pravdou však stále zůstává, že mu hašiš nalezený v jeho žaludku způsobil (né poprvé) alergickou reakci a otok mozku. Akční choreografie veterána Siu-Pang Chana je taky poněkud nemotorná. ()

Reklama

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama