Reklama

Reklama

Avicii: True Stories

Obsahy(1)

Zaměřuje se na neuvěřitelný vzestup, pád a znovuzrození jednoho z nejúspěšnějších světových umělců elektronické hudby všech dob, Aviciiho. (sator)

Recenze (38)

Nikkilee 

všechny recenze uživatele

Krásné a zároveň velmi, ale velmi smutné! O tom, jak skromná a křehká švédská dušička, co se díky svému talentu (a manažerovi Ashovi) dostala do krutého světa show businessu a neuměla v tom úplně chodit. Za mě velmi intimní snímek. Báječná kamera a střih. Je to fakt hodně surreální koukat na tenhle extrémně povedený životopisný dokument nyní, "when it´s all over..." Ten kluk věděl :-( Vi kommer att sakna er! ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Tak už i elektronická hudba má svýho Cobaina. Kdo ale mohl tušit, že to bude spíš epitaf či vzpomínka než dokument. Nejlíp bych tento film charakterizoval následujícími slovy. Nečekané. Otevřené. Aviciiho hudbu mám rád, ale tohle není ani tak o hudbě, jako o něm jako o člověku. A o tom tlaku, který na něho působil. Stresující. Místy dost depresivní. Nechápu, jak to mohl dávat, pokud nejel na speedu. Ale jeho návštěvy nemocnic mluví za své. Líbil se mi ten přerod z kluka v dospělého kluka, který se nebál utnout úspěšnou kariéru. Doposud jsem Aviciiho bral jako umělce, kterej dělá parádní elektronickou hudbu. Ale netušil jsem, jak do toho byl zapálenej a jak moc hudbě rozumněl... a odteď už za to má můj obdiv. A celkově ho má za celou svou kariéru. Ten kluk prostě věděl, co dělá - pokud mluvíme o hudbě. To ostatní ho bohužel sežralo. Je ho škoda, mohl toho možná ještě hodně dokázat. ()

Reklama

marek29 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že jsem mohl žít v době, kdy vznikla hvězda jménem Avicii, tvořila a odešla, ač bohužel tak mladá. Dokumenty těžko soudit řemeslně - buď vás životopis chytne nebo ne. Natočený je to fakt dobře - hra s tmou, tichem, úžasná atmosféra koncertů a snaha divákovi vnutit myšlenku, že není až tak super pro zamlklého kluka ze Stockholmu být dennodenně pod palbou pozornosti na více než 660 koncertech během pár (3-4) let. Čest jeho památce, to tetování jeho symbolu jsem fakt vážně zamýšlel a kdo ví, jak jsem k nim zdrženlivý, už ví, že to něco znamená.. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

pocitově až moc přepálené na stopáži,ale jinak hodně povedený dokument,který není vůbec o elektronické hudbě,ale o jednom stydlivém klukovi,který dokázal něco o čem by si mohli mnozí jiní DJs nechat jen zdát,aby byl nakonec převálcován děláním něčeho co nebylo vůbec pro něj.Hodně si cením toho,že se o svůj pohled se všemi negativy i pozitivy nebál nasdílet.Potom co se stalo pak z toho dokumetu místy až mrazí...RIP Time...80% ()

pirulka 

všechny recenze uživatele

Pri podobných snímkach ako je táto mi príde vždy tak akosi naliehavo smutno...niekde v záhlaví sa mi stále dookola točí otázka, prečo mladé, krásne, talentované duše musia odchádzať z tohto sveta? Akosi vnímam, že každý umelec je v podstate veľmi krehká duša, ktorá ani náhodou nie je pripravená na to všetko čo sa vďaka jej práci a talentu okolo nej roztočí..ten tlak, stres, očakávania ľudí, "šou"biznis kde ide len o prachy..vyše 800 šou?? veď to je akokeby Avicii vyše dvoch rokov každý deň bol len na turné..šialené..a do toho zdravotné problémy, neistota, úzkosť, kolotoč, stereotyp...a pritom jediné čo chcel je skladať tú úžasnú hudbu, hľadať šťastie..a nájsť zmysel..tá hranica medzi Timom a megahviezdou Avicii sa len ťažko hľadala..:( O to viac ma mrazí lebo som sa práve vrátila zo Štokholmu a v letiskovej hale som videla jeho veľkú fotku s popisom "WElcome to my hometown".. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Avicii zemřel ve věku 28 let. Spáchal sebevraždu v Ománu, kde byl na návštěvě přátel. (Macik1982)
  • Tim Bergling si vybral své umělecké jméno Avicii, protože mu přítel řekl, že „Avīci“ znamená nejnižší stupeň buddhistického pekla. Bergling to upravil jako „Avicii“ přidáním extra „i“ poté, co zjistil, ze název účtu MySpace „Avici“ byl již zabrán. (Macik1982)

Reklama

Reklama