Reklama

Reklama

Uvnitř Severní Koreje: Tehdy a nyní s Lisou Lingovou

(TV film)
  • Česko Pohled zevnitř: Severní Korea (více)
USA, 2017, 45 min

Hrají:

Lisa Ling, Kim Čong-un (a.z.)

Obsahy(1)

Jaká bude budoucnost Severní Koreje jako nukleární mocnosti pod vedením Kim Čong-una? Lisa Lingová aktualizuje svůj výzkum z roku 2006. (National Geographic)

Recenze (4)

pursulus 

všechny recenze uživatele

Dobrá novinářská práce.¬         Dokument přírodovědného a zeměpisného časopisu National Geographic, vzniklý ve spolupráci s novinářkou tohoto časopisu Lisa Lingovou, rodilou U.S.A. Američankou čínského původu, využívá materiálů z její cesty do Severní Koreje, kam se dostala v doprovodu humanitárního očního chirurga dr. Ruita na zapřenou coby jeho asistentka. Takto vzniklý materiál je doplněn historickými nátočty a snímky a rozhovorem s novinářem a politickým analytikem Davidem Sangerem, spolupracovníkem novin New York Times.¬                 Jde o dobrou novinářskou práci, jejímž viditelná omezení jsou dvě: za prvé, nedostatek vizuálně využitelných autentických podkladů — neboť v celém světě prakticky nejsou dostupny, a za druhé stručnost analytické části, která je omezena prakticky pouze na vyjádření D. Sangera, který ne vždy úspěšně odpovídá na položenou otázku. Pro tato omezení, a také pro zúžení možného pohledu tím, že značnou část dokumentu zabírá příběh sestry L. Lingové, nelze mi jinak, než označiti tuto práci slovy jsoucími v úvodu tohoto odstavce, ač bych rád použil přívlastky jiné, jako špičkový či analytický. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Veľmi odvážny projekt, kde budete mať možnosť vidieť, čo je to slepá oddanosť a maximálna dezinformovanosť naživo. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

“Takto sa to robí, do psej matere!!” Skúste pičovať ☝️ a skončíte na pekáči. Neskutočné, ako sa dajú dobalamutiť masy ľudí. A klobúk dolu pred tou “vietnamkou”, ktorá solídne tancuje po tenkom ľade. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama