Reklama

Reklama

Malá čarodějnice

  • Německo Die kleine Hexe (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Jen několik set let „mladá“ čarodějnice se chce podívat na slavný sabat, který se každoročně koná na vzdálené hoře. Její společník, starý moudrý havran Abraxas, jí to sice vymlouvá, ale malá čarodějnice ho neposlouchá. Pozoruje slavnost ukryta za keři, je však prozrazena a hlavní čarodějka baba Bimbula jí uloží, že se do roka musí stát dobrou čarodějkou. Dívenka se hned pustí do učení, a protože se má stát dobrou čarodějkou, koná při svém učení jen samé dobré skutky. Její kouzla sleduje s nevolí stará ježibaba Pingula, a když malá čarodějnice kouzlem pomůže dvěma dětem v pátek, kdy je přísně zakázáno kouzlit, pošle na ni za trest mráz a vánici. I toho však malá čarodějnice využije k dobru a uspořádá pro děti veselý karneval. A pak již nastane čas dalšího sabatu, kde malá čarodějnice musí složit mistrovskou zkoušku… (Bohemia MP)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (69)

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Němci zpravidla točí kýčovité pohádky, ale tahle se jim povedla. Pro mě je to obrovské překvapení. Je vtipná, dobrodružná, dějově jednoduše přímočará a v tom tkví její kouzlo. Je to předělávka na kreslené Malé čarodějnice z roku 1984, která se mi na rozdíl od této hrané nelíbila. 127letá čarodějka chce na sabbath o valpružině noci, ale kvůli jejímu nízkému věku nesmí. Neuposlechne a za trest se musí do roka naučit celý lexikon kouzel. Při učení přičaruje sobě i vráně uši, nevychovaným klukům přimrazí botky k zemi nebo trh zavoní krásnou vůní. A to vše plyne k tomu hlavnímu, jak si poradí při složení čarodějnických zkoušek. Scénář se skvěle povedl a Karoline Herfurth skvěle zahrála čarodějnici. Dabing Lucie Vondráčkové se navíc k ní velice hodí. [482. hodnocení, 36. komentář, 69%] ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Okouzlení. A taky uhranutí Malou čarodějnicí. Dalo by se hodně hrát se slovy na téma, jak tahle pohádka zapůsobila, ale postačí říct, že jsem hodinu a půl okouzleně zíral na nádherný barevný svět, kde se nesmí kouzlit v pátek a starý havran dokáže připravit narozeninovou oslavu. Bez chyb ten film není, občas sklouzává k hodně infantilní rovině, a to i co se týká humoru, a po trikové stránce by vše šlo taky provést lépe, ale jinak je mix vtípků, dojáku a morálního ponaučení připravený velmi slušně. Valpuržina noc při tancích kolem ohně bere dech - a Karoline Herfurthová je dokonale rozkošná malá čarodějnice! (A díky bohu, že ji nedabuje Bohdalová jako ve večerníčku. Byť ani Vondráčková není žádná výhra, pořád je to prima.) Celkově mi poslední roky významně napravují dojem z německé kinemtagorafie. Ať už jde o komedie (série Fakjů nebo geniální Toni Erdmann), anebo o pohádky. Samozřejmě že mají víc peněz atakdále, ale hodně výrazně nám ukazují záda. V posledních letech se žádná z našich pohádek Malé čarodějnicí ani nepřiblížila. Potlesk do Německa a povzdech nad tím, že kvůli dementnímu odsunu sudetských Němců jsme přišli o tak skvělého spisovatele, jakým byl Otfried Preußler. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Nevím, nelíbilo se mi ani české animované zpracování, přišlo mi takové unylé, odtažité, povrchní a bez emocí, jen hra navenek. Příběh čarodějnice, která chce být hodná a pomáhat lidem, totiž sestává z více či méně předvídatelných epizod, jež samy o sobě mají maximálně ten potenciál na krátké večerníčkovské díly, ale chybí jim skutečný příběh, jenž by držel celou dobu - ta pomsta zlým čarodějnicím mne fakt nikdy nedržela a nebrala. Čarodějka je sice hezká sexy zrzka, ale zdá, že jí k uspokojení stačí havran, což mi taky přijde poněkud zoofilní, a celé je to prostě takové odtažité. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Německé pohádky jsou buď brutální kýče a nebo a to je móda poslední doby musí  být multi-kulti. Co na tom, že se jedná o staré evropské příběhy, šoupneme tam Syřana, nebo Turka. Aby bylo jasno já proti jiné barvě pleti nic nemám ani proti Aladinovi nebo Sindibádovi, ale v Popelce chci bělochy ! Nu co, v Kobře 11 je taky jeden Turek a nikomu to nevadí říkají si asi mladí němečtí tvůrci. No v Kobře mi Semir fakt nevadí, ale v pohádkách je oboje pro mne nepoživatelné - tedy kýč i multi-kulti. Přesto jsem dnes riskl tento nový germánský počin. Ano, jistou roli hrála přítomnost Karoline Herfurth, která mne zaujala už v poberťácké komedii Holky to chtěj taky a v Parfému (tam co by objekt zájmu hlavního hrdiny víc) :-). A bylo to i celkem příznivé hodnocení zde což mi v součtu naznačovalo, že by se nemuselo sledováním tohoto filmu jednat o zmařený čas. A věru nebyl. Tahle pohádka o mladé čarodějnici hravě strčí do kasy nejednu naší štědrovečerní hrůzu. Bylo to milé, vtipné, kouzelné. Líbily se mi lokace, zejména ta chaloupka s obrovským oknem do lesa a americkými kamny se slídovými okny, rybníčkem na dvorku a divokým hvozdem kolem. Trikově to zrovna neoslňovalo, byl to standard a já si uvědomil jak moc naše Arabela byla tehdá napřed. Lucka Vondráčková je špatná zpěvačka a ještě horší herečka, ale dabink jí jde a tady mi její hlas k hlavní hrdince skvěle sedl. Za zmínku stojí i parádní soundtrack a já s čistým svědomím a radostí dávám 4 košťata. * * * * ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Příběhy Malé čarodějnice jsem četl jako menší i jako knížku. Ani tohle hrané novodobé zpracování není úplně špatné. Moc k tomu ani není co psát. Celkém milé (což by pohádka měla být), líbia se mi i nenásilné myšlenka s poučením a hlavní hrdinka je sympaťanda. Výsledek mě vyloženě neohromil ani neurazil, ale docela slušná pohádka. ()

Galerie (38)

Reklama

Reklama